Nagy Tétel - Zoi & Evie Magánkaland
Pént. Ápr. 12, 2024 4:59 pm
Magánkaland Zoi Greycloud és Evie Whitlock részére.
Evangeline Whitlock Előtörténet : Aranykalitkába zárt madár Posztok : 39
Re: Nagy Tétel - Zoi & Evie Magánkaland
Vas. Ápr. 21, 2024 9:58 am
× Nagy tétel ×
Evie & Zoi
-----------------:O:-----------------
Az egyik legelső tanács, amit Estrance-ba érkezésemkor kaptam az volt, hogy tartsam távol magamat az úgynevezett Sötét Negyedtől. Még a legkétségbeesettebb napokon is igyekeztem magam tartani ehhez a jótanácshoz, mert jobb volt egy nap éhesen lefeküdni, semmint átvágott torokkal nem felébredni reggel. Viszont volt egy tagadhatatlan előnye, hogy mivel senkinek nem volt arrafelé pénze így mindenki más is kevesebbet kért, legyen szó szobáról, ételről, vagy bármi egyébről. Próbáltam valami arany középutat találni, főleg, hogy be kellett vásárolnom néhány dolgot az új, akadémiai és Perem-felfedezői életemhez. Sok minden kellett, de semmire sem telt igazán, így hát végső megoldásképp a Sötét Negyed szélénél levő olcsó üzletek felé vettem az irányt. Koszos, de nem annyira vészesen koszos kirakatok mögött levő portékákat nézegettem, miközben rakodókat kerülgettem, mikor az egyik üvegben feltűnt egy ismerős alak, vagyis inkább arc. Fiatal volt és jóképű, egy bálon táncoltam vele, bár a nevére nem emlékeztem hirtelen, az arcára igen, mert utána úgy gondoltam, hogyha egy hozzá hasonló kérőhöz adna apám, akkor nem panaszkodnék túlságosan. Igen, annyira rég történhetett már, hogy akkor még reménykedtem abban a boldog befejezésben, amiben a hozzám hasonló nemeskisasszonyok szoktak. Azóta viszont minden megváltozott, szépen lassan váltak az álmok és remények rémálmokká, majd új álmokká és reményekké.
Azt viszont nem tudtam, hogy ő felismerhetett-e engem, de már csak a puszta lehetőség is rettegéssel töltött el. Biztos voltam benne, hogy kerestettek, és megeshetett, hogy szép kis jutalmat tűztek ki értem, hiszen én voltam a családom egyik aranytojást tojó tyúkja, ez pedig túl furcsa lett volna véletlennek. Általában a suhanc fiúk ruhái tökéletes álcát nyújtottak, kis sapkával, kantáros nadrággal, fehér inggel, de még sosem volt olyan, hogy valakinek ténylegesen esélye lett volna felismerni, legalábbis amiről tudomásom volt. Be kellett volna festenem a hajam, a rám törő pániktól mostmár biztos lettem benne, hogy egyáltalán nem voltam elég felkészült még így sem erre az új életre és az elrejtőzésre.
Csak nyugodtan Evie, csak nyugodtan...
Hátat fordítottam neki és határozottan elindultam a másik irányba, mintha épp csak arra lenne dolgom, igyekeztem nem felhívni magamra a figyelmet. Azért egy ponton csak visszapillantottam, de legnagyobb rémületemre a férfi még mindig ott volt mögöttem, és mintha kicsit meg is szaporázta volna a lépteit. Nem tudtam mi lett volna gyanúsabb, hogyha hirtelen futásnak eredek, vagy ha hagyom, hogy utolérjen, hiszen lehet, hogy ez az egész csak egy félreértés volt, és összekeverte, valakivel, vagy nem kevertem össze senkivel, de észre sem vett… Amikor viszont megfogta a vállam, akkor már egyértelművé vált a helyzet. Nem is néztem hátra, csak lesöpörtem magamról a kezét, majd futásnak eredtem, mint akit puskából lőttek ki. Mögöttem pedig zihálva, kemény talpú cipőben csattogva követett az ismeretlen ismerős.
- Állj meg, nem... Akarok...
Dehogy álltam meg. Akkor beszélnem kellett volna, meg terelnem, vagy beismernem, mindegyik szörnyűséges lehetőség volt, de ha sikerülne lehagyni, az nagyon jó lett volna. Csak reméltem, hogy nem gondolta senki, hogy azért futok mert épp megloptam az urat! Ó jaj, dehát... csak nem! A csendőrök végképp nem hiányoztak volna. Menet közben megfogtam a sapkám is, hogy ne repüljön le a fejemről.
Az üldözőm egyre jobban lihegve, de folyamatosan követett a nagy menekülés közben, pedig kétségbeesésemben még néhány ládát is felborítottam magam mögött, hátha ezzel lelassíthattam és elinalhattam a megfelelő pillanatban. Végül az egyik sikátor bejáratából egy másik irányból valaki épp az ellenkező irányba rohant el, és bár azt a suhancot még sikerült éppen csak kikerülnöm, a mögötte rohanó faunt viszont már nem, így frontálisan nekicsapódtam, aztán a földre kerültem. Az akadémián a tudósok elég sokat magyaráztak erről a fizikai törvényről, amit most kénytelen voltam a saját bőrömön is megtapasztalni. Sajnos azonban a törvény szerint nem csak egy valaki lökődik hátra egy ilyen ütközéstől, hanem a másik is, ami azt jelentette, hogy sikeresen fellöktem a szerencsétlen faun lányt – pedig jóval nagyobb termetű volt nálam, ráadásul egyébként kivédte a dolgot egy elegáns bukfenccel, de ez még így is rettenetesen kínos volt, és alapvetően nem is szoktam ennyire udvariatlan lenni, csakhát… Azt hiszem az üldözésnek nem volt kőbe vésett etikettje, kénytelen voltam hát az ösztöneimet követni. Azokat, amik közvetlenül az után jöttek, hogy ássam el magam egy kertbe és legyek innentől kezdve életem végéig inkább karórépa.
- Elnézést! Millió bocsánat! - mondtam miközben feltápászkodtam, készen arra, hogy a lányt átugorva fussak tovább, épp csak hátrapillantottam, hogy jönnek-e még utánam. Bár biztos úgy volt. A faun persze szentségelt, de úgy gondoltam ez bocsánatos dolog volt a helyzetében, azt viszont már sokkal kevésbé értékeltem, hogy utánam nyúlt és megragadta a grabancomat.
- Ezt nem úszod meg ennyivel! Nem mész sehová, míg meg nem mondod, hogy hová szaladt a haverod!
- Ha- haverom? - kérdeztem vissza, majd a fejemet arra fordítottam, amerre azt a fiút láttam elrohanni, utána meg vissza a nőre. Éppen csak egy pillanatnyi meglepetés suhant át az arcomon a szarvak, és az érdekes stílusba rendezett haj és egzotikus smink láttán - ez volt az első, hogy faunt láttam, mégha tudtam is elméletben, hogy néztek ki, de utána már próbáltam kicsavarni a nyakam, hogy nézzem még mindig kergettek-e engem is, mint azt a fiút, aki úgy tűnik épp miattam úszta meg a dolgot.
- Nem, ez egy félreértés, nekem nincs itt haverom, ellenben az a férfi ott szürke öltönyben zaklat engem!
Az volt a szomorú, hogy bár ez teljesen igaz volt, azt hiszem pontosan úgy hangozhatott, mint egy mese, amit a tolvajok akartak beadni másoknak, és amit a faun nő szerintem eleve gondolt épp rólam. Nem kellett volna kitennem a lábam a kollégiumból...
- Ha-ha-ha! Azt hiszed, hogy bedőlök ennek? Vagy megmondod, hogy hol a búvóhelye Zollie-nek, vagy egyenest viszlek egy rendfenntartóhoz.
- Nézze, kérem, nem ismerek semmiféle Zollie-t... - a rendfenntartók említésére elsápadtam. - Nem, az nem lenne jó, nagyon nem, de... Az Akadémia! Az akadémián ismernek, meg az egyetemi kollégiumban is, Lowlight professzor meg sokan mások ott, ők meg fogják tudni mondani, hogy oda tartozom, és nagyon sajnálom, hogy elrontottam önnek valamit véletlenül tényleg, kompenzálom is, ha szeretné... - hadartam olyan gyorsan amilyen gyorsan a nyelvem pörögni volt képes, de nem elég gyorsan ahhoz, hogy a férfi, aki eddig engem üldözött ne érjen be, még ha ez után lihegve neki is dőlt a legközelebbi falnak.
- Huh... Azta... Líceum óta nem... futottam ennyit.... - a faunnő láttán viszont kissé meglepetten lépett hátra. - Izé... nem tudom, mi ez, de... Szükségem lenne arra a fiúra. Fizetni is tudok. - húzott elő a zsebéből három aranyérmét, amiket aztán szinte azonnal el is ejtett. - Kellene nekem egy... Álmodó. Egy nagyon... fontos feladathoz.
Fiú?
Nos... hát... Nem egészen erre számítottam. Tudtam, hogy még a régi életemből ismertem, de akkor honnan tudta, hogy álmodó voltam? Nem, nem bízhattam meg benne, talán szándékosan tett úgy, mintha bevette volna az álcámat. Kétségbeesettem néztem a faun nőre, és ráztam a fejem, hogy kérem, ne... A lánynak szerencsére gyorsan forogtak a fogaskerekek az agyában.
- Az a jó édes, ku..kunkori farkú kecskerágója! - csapott a falra a szabad kezével, mert hogy engem elég volt csak egyel tartania. - Ne mutogasd itt az aranyaidat, ha nem akarod, hogy kiraboljanak. Te.... te ismered ezt a fiút? Igazat mond? - fordult végül kedves üldözőmhöz, aki talán nem is Evangeline Whitlockot kereste.
Másrészt… Rendben, fiúsan öltöztem, szerettem volna ha inkább fiatal fiúnak néznek, de ez volt az első olyan különös eset, hogy ez valóban bevált! Persze még lány ruhában sem lettem volna fele annyira nőies sem, mint a faun nő a bőrnadrágjában... Hirtelen nem tudtam eldönteni, hogy most ennek örültem-e vagy sem.
- Hogy ismerem-e? - kérdezte az ismeretlen, aztán hunyorítani kezdett. - Igazából most, hogy mondja... nem vívtunk mi egyszer együtt? Mindegy, nem ez a lényeg. A lényeg, hogy az órám szerint Álmodó... - lengette itt meg a zsebóráját. - ...szóval szükségem... lenne... rá... Hmm. Most így elismételve ez elég furán hangzik. Nem rabszolgának akarom vagy ilyesmi, lenne egy munkám neki... neked. - fordult itt felém. - De ahhoz az kellene, hogy ne verje bucira, szóval nem tudom mi ez éppen, de egészen biztosan meg tudjuk beszélni. Szóval, mi is ez éppen?
Lehet, hogy... hogy egyáltalán nem is ismert fel?
- Nem, én sosem vívtam, azt hiszem... lehet, hogy összekevertem önt valaki mással. - mondtam végül a fülem hegyéig elvörösödve. Ez annyira kínos volt, hogy arra nem is voltak szavaim. Nem elég, hogy feleslegesen menekültem, lehet fel is borítottam menet közben pár dolgot, még szegény faun-hölgy dolgát is tönkretettem, mindezt pedig a semmiért? A zsebórája viszont valóban zümmögött az oreától, biztos, hogy varázstárgy volt, de ha létezett olyan tárgy, ami kimutatta az álmodókat… Aj-Jajj. Az nem volt jó dolog.
- Lány, egyébként. - néztem itt a faunra, mert nagyjából ennyit tudtam hirtelen kinyögni.
- Ez nem az én dolgom, bár szerintem óvatosan kéne itt emlegetni, hogy milyen képességgel bír ez a.......lány. - jegyezte meg és rám nézett. Elengedni még mindig nem akart, de igazából azt hiszem már mindegy volt. - Egy tolvajt üldöztem, aki valami értékeset lopott el. Jól keresztbe tettél nekem, még ha el is hiszem, hogy semmi közöd hozzá. Ezért most elmegyünk az Akadémiára, ahhoz a professzorhoz. Biztosra akarok menni, nekem nagyon fontos, hogy nyomra akadjak, remélem érthető. Aztán olyan üzletet köttök, amilyet akartok. - vonta meg a vállát. - Egyébként Zoi vagyok.
- Hóha, lassabban. Tehát elloptak valami értékeset? - lépett közelebb a férfi, aki mellesleg még mindig nem mutatkozott be. Mondjuk lehet emlékeznem illett volna a nevére. - Mennyire értékes? Mert ha nagyon, és itt tűnt el, talán tudom, hol lehet. De mielőtt engem is felemelsz a nyakamnál fogva, nem azért tudom, mert tolvaj vagyok, vagy orvgazda, hanem mert... és tudom, hogy ez nagyon kényelmes véletlennek hangzik... de én is valami nagyon értékeset keresek, amit elloptak. Talán ugyanott megtaláljuk mindkettőt.
- Én tényleg őszintén sajnálom. - mondtam Zoinak. - Evie vagyok, és tényleg igazolnak az akadémián, már mehetünk is, már tényleg mélységesen megbántam, hogy eljöttem egyáltalán errefelé.
Amikor kiderült, hogy mi volt a helyzet hol egyikükre néztem, hol másikukra. Mindketten ugyanazt akarták, és a férfi szerint egy álmodó segíthetett neki. És ez alapján talán Zoinak is.
- Ha... ha miattam tudott elmenekülni egy tolvaj valami nagyon-nagyon értékessel... és ez az én hibám... És őszerinte segíthetek megtalálni akkor... akkor segítek.
Estrance, és talán a fizika sokadik törvénye is az kellett volna, hogy legyen, hogy ne ártsuk magunkat mások dolgába, inkább maradjunk ki belőle, hogyha tudunk, de nagyon rosszul éreztem magam emiatt az egész helyzet miatt több okból is, így abba kapaszkodtam, amin talán tudtam változtatni. Ez viszont azt eredményezte, hogy lehet bajba kevertem magam. Tartoztam én bármivel is a faunnak? Ő is kikerülhetett volna… De ez csak kifogás-gyártás volt. Az én hibám volt és én is tudtam csak megoldani. Milyen ember lettem volna, hogyha nem próbálom meg legalább?
- És te ki vagy egyébként? - kérdezte Zoi a férfitől, rávilágítva az eddigi udvariatlanságára. Még szoknom kellett az ennyire egyenes személyiségeket, mint amilyen a faun nő is volt, de igazából üdítően hatottak rám. - Ha segítesz nekem, elengedlek. Remélem nem bánom meg. - lépett hátrább tőlem, elengedve ezzel az ingem. - Nekem mindenképp kell a ... az, amit elloptak, de nem akadályozhatom meg, hogy ha Evie vállalja, csatlakozz.
- Evie, Zoi, micsoda nagyszerű nevek. Látjátok, rögtön legjobb barátok lettünk! - tárta szét a karjait az alak, aztán széttárt karokkal meghajolt. - Én maradok tisztelettel Amos Glendower, Penrose hetedik márkija. Szóval, most hogy így megismerkedtünk, hajlandóak vagytok meghallgatni az ajánlatot?
Glendower… Glendower… Azután beugrott, hogy Penrose egy birtok volt valahol Sinarintól kicsit keletre, Glendowerék pedig bár valaha gazdagoknak számítottak, mostanában apám arra sem tartotta őket érdemesnek, hogy foglalkozzon velük. Ennek ellenére mindenhol ott voltak és mindig nagyon igyekeztek mutatni, hogy még mindig a Birodalom krémjéhez tartoztak. Vagyis inkább szerették volna ezt mindenkivel elhitetni több, de egyre kevesebb sikerrel. Valójában ez nekem most nem jelentett sem jót, sem rosszat, így szem előtt tudtam tartani a feladatot.
- Én szeretnék segíteni de nem tudom, hogyan tudnék... - mondtam Zoinak. - De Glendower márkinak azt hiszem vannak erről elképzelései.
- Egy márki itt? Mondja hogy keveredett idáig? - intett körbe Zoi. - Csoda, hogy nem futott bele pár rossz arcba, de ...... ha Evie benne van, akkor én is kíváncsian hallgatom, miként fogunk rájönni, hol vannak a lopott holmik és főként, hogy tényleg egy helyen vannak-e.
- Nos, kalandosan, egyelőre maradjunk ennyiben. - simította hátra a márki a haját. - Na de, a lényeg. Már egy ideje nyomozok egy hely után, amit úgy hívnak, hogy a Vak Vásár. Ez egy aukció-szerű dolog a helyi gazdagoknak... és azt hiszem nem kell magyaráznom, hogy lesz valaki gazdag ebben a negyedben... ahol, csak úgy a szórakozás kedvéért mindent bedobozolnak, amit elárvereznek és nem is nyitják ki, amíg valaki meg nem vette. Mint egy furcsa lottó. Aztán persze általában indul az izgalmas rész, amikor az elégedetlenek megpróbálják elvágni az elégedettek torkát, de ez már nem kifejezetten érdekli a Vak Vásár vezetőit. Eddig érthető?
Bólintottam, és kezdtem is megérteni, hogy miért volt szüksége Glendower márkinak egy álmodóra.
- Én viszont tudhatom mi van a dobozokban.
- Öööö.... és hogy kerültek a gazdag fickó dobozába a mi ....dolgaink? - értetlenkedett kicsit Zoi. - Azt állítod, hogy szerinted ő az orvgazda itt? És így szabadul meg a cuccoktól?
- Bingó. - mutatott egy-egy ujjal a férfi mindkettőnk felé. - És néhány perce hallottam, ahogy egyik utcagyerek a másiknak azt mesélte, hogy mégis csak meg lesz ma este tartva, mert nemrég valaki leakasztott valami nagyot egy... öhm... ti tudjátok, mi lehet az a fényeske? Mert elvileg egy olyantól.
- Egy.... fénytündér? - kérdeztem vállat vonva. Luna Eost legutóbb fénymanónak titulálta, azon nagyon jót szórakoztam, a fényeske onnan már csak egy lépés volt. - És... mit keresünk mi? Hogy jutunk a dobozok közelébe még az eladás előtt? Egyáltalán hány dobozt kéne végignézni? - itt azért még voltak kérdések... Tulajdonképpen megtalálni a megfelelő dobozt volt a legkisebb problémánk, hogyha már egyszer ott voltunk. Bejutni és kijutni, mert ezeket biztos nem hagyták csak úgy az utcán már nehezebb dolognak hangzott, és én abszolút nem voltam gyakorlott az ilyesmiben, és feltehetőleg egy márki sem. Zoit nem tudtam, ő akár még lehetett is… Az az ostor a derekán elég félelmetes volt, mint a nagyon régi könyvek legendáiból a női harcosok, akiket én mindig teljesen férfiasnak képzeltem, szemben azzal, amit most láttam. Luna is lenyűgöző volt a maga módján, Zoi viszont egy teljesen más módon volt az, és mellette most egészen toprongyos kislánynak éreztem magam. Össze kellett szednem magam már csak a saját önbizalmam érdekében is.
- Hát valószínűleg egy ....fénytündér. - sóhajtott Zoi is, módfelett gondterhelten. - Gondolom Amos márkinak van erre ötlete, elég jól informált és nemes és......gazdag?
- Ez mind, és még több. - hajolt meg a márki újra Zoi felsorolására, én meg majdnem megforgattam a szemeim, de visszafogtam magam. Igazából nézőpont kérdése volt. - Amit én keresek, az nagyjából ekkora, négyzet alakú és csordultig van oreával, tehát elég hangos, ha jól magyarázták nekem az Álmodók képességeit. Amit Zoi keres, az... Zoi? - néz itt Amos úrfi a faunlányra. - Ha egyszer bejutottunk, nem kell közel mennünk a dobozokhoz, csak figyelni, hogy melyik mennyire hangos. És ott majd okosan licitálunk és eltűnünk, mielőtt elkezdődne a késrántás. Legalább is ez az én tervem.
- Nem mintha ismerném ezt a környezetet de... Elég sok mágikus tárgyat képzelnék egy ilyen aukcióra. Nem tudom ígérni önnek, hogy ez ennyire egyszerű lesz.
Sokkal biztosabbnak éreztem volna, ha meg tudtam volna tapogatni a hangosabb dobozokat, hogy mindenki biztosan azt kapja, amit akart, mert azt még én sem tudhattam, mi pontosan mennyire lesz hangos. Ez után én is kérdőn néztem Zoira.
- Az enyém akkora mint egy ... egy tőr és szintén elég hangos lesz, hogy Amos szavával éljek. Na meg, van pár gondom a tervvel. Először is egyetértek Evie-vel, gondolom elég sok lesz ott a hasonló tárgy, másrészt én nem óhajtok fizetni érte, nem is lenne miből. Csak vissza akarom szerezni.
Amos márki erre zsebre tette a kezét.
- Elismerem, még vannak kikalapálandó részletek a tervben, de az az a rész, amibe ti is beszállhattok. De ne itt, estig még van egy kis idő. Nincs a környéken egy kocsma, ahol legalább félig sörből van a sör?
- Én csak a Cserfes Cigánylányt ismerem, de azzal inkább vigyáznék. Bármi jó amúgy...
- Én az előbb egy falatozóból jöttem, oda visszamehetünk, de a sörről nem tudok nyilatkozni, ezen a környéken bármi előfordulhat. - mondta Zoi.
- Akkor hát indulás a Cigánylányba! - jelenti ki a márki, aztán pár lépés után megtorpant. - Várjunk, nem. Ez nem jött ki jól. És egyébként sem tudom, hogy merre van. Szóval, az új társaság örömére, Evie, tiéd a vezetés.
Zoi Greycloud Előtörténet : Ez vagyok Én Posztok : 83
Vas. Ápr. 21, 2024 7:29 pm
Nagy tétel
Evie és Zoi
Tudom, hogy sürgős a lándzsa visszaszerzése Eos-nak, így kérek egy szabad napot Daphne-tól és visszamegyek oda, ahol a kölyköt elkaptam....aztán elengedtem én botor. Beülök egy nagyjából tiszta falatozóba, hogy szemmel tartsam az utcát. Feltételeztem a kölyök ezen a placcon "dolgozik", így előbb-utóbb felbukkan, vagy legalább valamelyik társa......
Erre elég nagy esélyem volt, mert a városnak ezen a részén sok az utcagyerek lézengett, bár jobbára ugyanolyanok voltak. Koszosak, kormosak, kopottak és fürgék. Egyelőre nem láttam ismerős, vagy gyanús arcokat, így ez a figyelés kezdett kicsit unalmassá válni, ám ekkor az egyik kölyök, akinek útvonalát lusta tekintettel követtem, az egyik saroknál megállt és beszédbe elegyedett valakivel, aki viszont már eléggé hasonlít arra, akit kerestem.
Lassan, feltűnésmentesen felálltam és csatlakoztam az utcai járókelőkhöz, miközben igyekeztem egyre közelebb kerülni a fiúkhoz. Nem voltam biztos benne, hogy emlékszik-e még rám, de ha igen, felkészültem a futáshoz és kezem az ostoromon volt, hiszen láttam milyen fürge, így ha beslisszol egy sikátorban, megcsíphetem vele.....aztán kicsit beszélgetünk....
De…. a két fiú még azelőtt befejezte a beszélgetést, mielőtt odaértem volna, aztán az, akit először megláttam beleveszett a város járókelőinek tömegébe, viszont az ismerős tolvaj egy sikátorba húzódott vissza.
Gyorsan után indultam. Ha nem vett észre, akkor még jobb is, ha tudom követni, így elvezethet az orvgazdához, mert abban biztos voltam, hogy nem magának tartotta meg a szép fényes cuccot.
A sikátorban azonban hárman is lézengtek és megjelenésemkor mindegyik szem felém fordult... a tolvaj pedig először csak nagyokat pislogott, aztán futásnak eredt.
-- Hé, Zollie, hová rohansz? - kiáltott utána az egyik a maradék két gyerek közül.
Egy pillantást vetettem csak a két másik kölyökre, hogyha meglépne a haverjuk, akkor megismerjem őket, de engem elsősorban Zollie érdekelt - most már legalább tudtam egy nevet is, - így utána sprinteltem, miközben előkaptam az ostorom.
-- Hé ....Zollie, állj meg, nem bántalak, csak lenne egy kérdésem. - kiáltottam utána, hátha használ, bár fogadni mertem volna, hogy inkább jobban inal.
Mivel láttam, hogy esze ágában sincs megállni és nem tudom utol érni, olyan fürge, mint egy kis gyík, nem volt más választásom, utána csattintottam az ostort.
Az első szitkozódások még csak halkan hagyták el a számat, mert ez a kis lókötő mintha megérezte volna, hogy hová célzok, mindig elkerülte a csapásokat, amit el sem akartam hinni, jó voltam az ostorral, így fogcsikorgatva koncentráltam, el kell találnom, hogy elfogjam. Ekkor azonban szemből berohant a sikátorba egy másik kölyök és egyszerűen elgázolt, pedig nem voltam egy kis darab. A lendület miatt megbotlottam, de sikerült a pofára esés helyett egy bukfenccel menteni a helyzetet. Most már hangosan hagyja el a szám egy szentségelés.
-- Elnézést! Millió bocsánat! – szabadkozott, rémületet tettetve.
-- Ezt nem úszod meg ennyivel! - ragadtam meg a földre került vékony alak ruháját, - ő nem volt olyan szerencsés az esésben, mint én, - egyáltalán nem bedőlve annak, hogy csak "véletlen" volt. - Nem mész sehová, míg meg nem mondod, hogy hová szaladt a haverod!
-- Ha- haverom? – kérdezett vissza, tovább játszva az ártatlant. - Nem, ez egy félreértés, nekem nincs itt haverom, ellenben az a férfi ott szürke öltönyben zaklat engem!
-- Ha-ha-ha! Azt hiszed, hogy bedőlök ennek? Vagy megmondod, hogy hol a búvóhelye Zollie-nek, vagy egyenest viszlek egy rendfenntartóhoz. - fenyegettem meg, mert elkeseredetten láttam, hogy a kölyök közben lelépett.
Persze eszem ágában sem volt keresni egy lidércet, mert rühelltem őket, de ezt ennek a kölyöknek nem kell tudnia.
Azért jobban megnéztem magamnak....kissé lányosnak tűnt ugyan, de ettől még nem enyhültem meg.....
-- Nézze, kérem, nem ismerek semmiféle Zollie-t... – habogott, aztán elsápadt kissé. - Nem, az nem lenne jó, nagyon nem, de... Az Akadémia! Az akadémián ismernek, meg az egyetemi kollégiumban is, Lowlight professzor meg sokan mások ott, ők meg fogják tudni mondani, hogy oda tartozom, és nagyon sajnálom, hogy elrontottam önnek valamit véletlenül tényleg, kompenzálom is, ha szeretné... – olyan sietősen beszélt, hogy alig bírtam követni.
Egy kicsit megakadtam és a haragomon kezdett áthatolni, hogy talán még is csak valami fatális véletlen szólt közbe. De ha elhiszem, amit a kölyök mond, akkor ..... akkor ....legszívesebben falba vertem volna a fejem.
-- Az a jó édes, ku..kunkori farkú kecskerágója! - csaptam a falra a mási kezemmel, de azért még nem engedtem el az ismeretlen kölyköt, mert biztos, hogy ellenőrizni akartam, hiszen már ragadt rám a koszon kívül némi fifika is.
Ekkor állított be nagy lihegve egy másik fickó, akiről lerítt minden formában, hogy nem ide való.
-- Huh... Azta... Líceum óta nem... futottam ennyit.... – láthatóan csak ekkor vett észre engem és kissé meglepetten lépett hátra. - Izé... nem tudom, mi ez, de... Szükségem lenne arra a fiúra. Fizetni is tudok. - húzott elő a zsebéből három aranyérmét, amiket aztán szinte azonnal el is ejtett. - Kellene nekem egy... Álmodó. Egy nagyon... fontos feladathoz.
-- Ne mutogasd itt az aranyaidat, ha nem akarod, hogy kiraboljanak. - szisszentem rá dühösen. - Te.... te ismered ezt a fiút? Igazat mond? –kérdeztem az újonnan érkezőt, aztán néztem a kölyökre, bár a tekintete és a heves fejrázása láttán ez nem tűnt valószínűnek.
-- Hogy ismerem-e? - kérdezte az ismeretlen, aztán hunyorítani kezdett. - Igazából most, hogy mondja... nem vívtunk mi egyszer együtt? Mindegy, nem ez a lényeg. A lényeg, hogy az órám szerint Álmodó... - lengette itt meg a zsebóráját. - ...szóval szükségem... lenne... rá... Hmm. Most így elismételve ez elég furán hangzik. Nem rabszolgának akarom vagy ilyesmi, lenne egy munkám neki... neked. - fordul a kölyök felé. - De ahhoz az kellene, hogy ne verje bucira, szóval nem tudom mi ez éppen, de egészen biztosan meg tudjuk beszélni. Szóval, mi is ez éppen?
-- Nem, én sosem vívtam, azt hiszem... lehet, hogy összekevertem önt valaki mással. – vörösödött bele a válaszba valamiért a gyanúsítottam, aztán még hozzátette. --- Lány, egyébként
Több okból is kissé megdöbbentem és csak kapkodtam a fejem. Először is, hogy a fickónak volt valami órája, ami megmondta valakiről, hogy Álmodó. Az nem semmi, hiszen az Álmodók úgy titkolták a mivoltukat, mint leprás a sebeit! Aztán meg a fiú nem is volt fiú, hanem lány, bár nekem is feltűnt már valami az előbb ezzel kapcsolatban. De.... ezek még mindig nem zárták ki, hogy köze volt a tolvajhoz.
-- Ez nem az én dolgom, bár szerintem óvatosan kéne itt emlegetni, hogy milyen képességgel bír ez a.......lány. - jegyeztem meg és a még mindig a szoros fogásomban lévőre néztem. - Egy tolvajt üldöztem, aki valami értékeset lopott el. Jól keresztbe tettél nekem, még ha el is hiszem, hogy semmi közöd hozzá. Ezért most elmegyünk az Akadémiára, ahhoz a professzorhoz. Biztosra akarok menni, nekem nagyon fontos, hogy nyomra akadjak, remélem érthető. Aztán olyan üzletet köttök, amilyet akartok. - vontam meg a vállam. - Egyébként Zoi vagyok.
-- Én tényleg őszintén sajnálom. – nézett rám a lány. - Evie vagyok, és tényleg igazolnak az akadémián, már mehetünk is, már tényleg mélységesen megbántam, hogy eljöttem egyáltalán errefelé.
- Hóha, lassabban. Tehát elloptak valami értékeset? - lépett közelebb az órás alak. - Mennyire értékes? Mert ha nagyon, és itt tűnt el, talán tudom, hol lehet. De mielőtt engem is felemelsz a nyakamnál fogva, nem azért tudom, mert tolvaj vagyok, vagy orvgazda, hanem mert... és tudom, hogy ez nagyon kényelmes véletlennek hangzik... de én is valami nagyon értékeset keresek, amit elloptak. Talán ugyanott megtaláljuk mindkettőt.
-- Ha... ha miattam tudott elmenekülni egy tolvaj valami nagyon-nagyon értékessel... és ez az én hibám... És őszerinte segíthetek megtalálni akkor... akkor segítek. – ajánlkozott segítőkészen Evie, jóformán gondolkozás nélkül.
Ha a férfi akkor ajánlkozik, amikor a városba érkeztem, akkor valószínűleg elhittem volna minden szavát és kapva kaptam volna rajta, de azóta sokat tanultam, mind Daphnitól, mind a bátyámtól. A lány, aki bemutatkozott, ellentétben a készséges alakkal, nem ijedt meg attól, hogy az Akadémián leleplezhetik, így kezdtem neki hinni és, ha tényleg Álmodó volt, akkor nem halaszthattam el ezt a váratlanul az ölembe hullott másik lehetőséget, hiszen a kölyök már hetedhét határon túl lehetett.
-- És te ki vagy egyébként? - kérdeztem vissza a fickótól. - Ha segítesz nekem, elengedlek. – fordultam közben Evi-hez. - Remélem nem bánom meg. - léptem hátrább tőle, állva a szavam. - Nekem mindenképp kell a ...... - nem árulhattam el, hogy mit keresek, ezért nem mondtam ki, - az, amit elloptak, de nem akadályozhatom meg, hogy ha Evi vállalja, csatlakozz.
-- Evie, Zoi, micsoda nagyszerű nevek. Látjátok, rögtön legjobb barátok lettünk! - tárta szét a karjait az alak, mire elfintorodtam, aztán széttárt karokkal meghajolt. - Én maradok tisztelettel Amos Glendower, Penrose hetedik márkija. Szóval, most hogy így megismerkedtünk, hajlandóak vagytok meghallgatni az ajánlatot?
-- Én szeretnék segíteni de nem tudom, hogyan tudnék... – nézett rám Evie. - De Glendower márkinak azt hiszem vannak erről elképzelései.
-- Egy márki itt? Mondja, hogy keveredett idáig? - intettem körbe. - Csoda, hogy nem futott bele pár rossz arcba, de ...... ha Evi benne van, akkor én is kíváncsian hallgatom, miként fogunk rájönni, hol vannak a lopott holmik és főként, hogy tényleg egy helyen vannak-e.
Bár az igaz, hogy a bandák ragaszkodtak egy-egy területhez és sejtésem szerint Zollie, egy bandának dolgozik, ezért van esély, hogy ha errefelé lopták meg a márkit, akkor ugyanoda kerültek.
-- Nos, kalandosan, egyelőre maradjunk ennyiben. - simította hátra a márki a haját. - Na de, a lényeg. Már egy ideje nyomozok egy hely után, amit úgy hívnak, hogy a Vak Vásár. Ez egy aukció-szerű dolog a helyi gazdagoknak... és azt hiszem nem kell magyaráznom hogy lesz valaki gazdag ebben a negyedben... ahol, csak úgy a szórakozás kedvéért mindent bedobozolnak, amit elárvereznek és nem is nyitják ki, amíg valaki meg nem vette. Mint egy furcsa lottó. Aztán persze általában indul az izgalmas rész, amikor az elégedetlenek megpróbálják elvágni az elégedettek torkát, de ez már nem kifejezetten érdekli a Vak Vásár vezetőit. Eddig érthető?
Evie bólintott.
-- Én viszont tudhatom mi van a dobozokban.
-- Öööö.... és hogy kerültek a gazdag fickó dobozába a mi ....dolgaink? - értetlenkedtem kicsit. - Azt állítod, hogy szerinted ő az orvgazda itt? És így szabadul meg a cuccoktól?
Végül is ez nem egy rossz ötlet és senkinek nem járhat el a szája, mivel az eladó és a vevő is sáros, nem igaz?
-- Bingó. – mutatott Amos egy-egy ujjal mindkettőnk felé. - És néhány perce hallottam, ahogy egyik utcagyerek a másiknak azt mesélte, hogy mégis csak meg lesz ma este tartva, mert nemrég valaki leakasztott valami nagyot egy... öhm... ti tudjátok, mi lehet az a fényeske? Mert elvileg egy olyantól.
Ezt a dolgot mindenképp megemlítem majd a Kiskövetasszonynak, persze Eost kihagyva belőle. Kicsit dühített, hogy egy nemesúrfi könnyebben szerzett információt, mint én, de hát senki nem tagadta, hogy van mit tanulnom még és csak a siker a lényeg most.
-- Egy.... fénytündér? - kérdezte vállat vonva Evie. - És... mit keresünk mi? Hogy jutunk a dobozok közelébe még az eladás előtt? Egyáltalán hány dobozt kéne végignézni? – sorolt pár kérdést azonnal.
-- Hát valószínűleg egy ....fénytündér. - sóhajtottam, mert tagadhatatlan, hogy Eos egy.....RAGYOGÓ jelenség volt. Nem igazán felejtette el, aki látta. - Gondolom Amos márkinak van erre ötlete, elég jól informált és nemes és......gazdag?
-- Ez mind, és még több. - hajolt meg a márki újra felém a szavaimra. - Amit én keresek, az nagyjából ekkora, négyzet alakú és csordultig van oreával, tehát elég hangos, ha jól magyarázták nekem az Álmodók képességeit. Amit Zoi keres, az... Zoi? - nézett itt Amos úrfi rám kérdőn. - Ha egyszer bejutottunk, nem kell közel mennünk a dobozokhoz, csak figyelni, hogy melyik mennyire hangos. És ott majd okosan licitálunk és eltűnünk, mielőtt elkezdődne a késrántás. Legalább is ez az én tervem.
-- Nem mintha ismerném ezt a környezetet de... Elég sok mágikus tárgyat képzelnék egy ilyen aukcióra. Nem tudom ígérni önnek, hogy ez ennyire egyszerű lesz. – jegyezte meg az Álmodó lány, aki elég gyorsan elfogadta a szerepét.
Muszáj volt valamit mondanom, de hát úgy sem tudhatják mi az, ha valamennyit elárulok róla....
-- Az enyém akkora mint egy ... egy tőr – mutattam is a kezemmel a méretét. - És szintén elég hangos lesz, hogy Amos szavával éljek. na meg, van pár gondom a tervvel. Először is egyetértek Evivel, gondolom elég sok lesz ott a hasonló tárgy, másrészt én nem óhajtok fizetni érte, nem is lenne miből. Csak vissza akarom szerezni.
Amos márki erre zsebre tette a kezét.
-- Elismerem, még vannak kikalapálandó részletek a tervben, de az az a rész, amibe ti is beszállhattok. De ne itt, estig még van egy kis idő. Nincs a környéken egy kocsma ahol legalább félig sörből van a sör?
-- Én csak a Cserfes Cigánylányt ismerem, de azzal inkább vigyáznék. Bármi jó amúgy... – mondta habozva Evie.
Ha valamire menni akartam, akkor még egy kalapálni való tervbe is benne voltam, különben Eos-nak nagyon nagy baja lesz, én meg megszegném a szavam.
-- Én az előbb egy falatozóból jöttem, oda visszamehetünk, de a sörről nem tudok nyilatkozni, ezen a környéken bármi előfordulhat. - mutattam az étkező felé.
-- Akkor hát indulás a Cigánylányba! - jelentette ki a márki, eldöntve a helyszínt, aztán pár lépés után megtorpant. - Várjunk, nem. Ez nem jött ki jól. És egyébként sem tudom, hogy merre van. Szóval, az új társaság örömére, Evie, tiéd a vezetés.
Bár hallottam, hogy a lány óvatosan fogalmazott a javasolt hellyel kapcsolatban, most ez volt a legkisebb gondom, az idő telt és még nem tartottunk sehol.
Kedd Ápr. 30, 2024 6:41 pm
Nagy tétel
Evie és Zoi
Hát.... nem vagyok én még nagyon az itteni kocsmákhoz szokva és ez amúgy is valamiért bizsergeti az érzékeimet, de eddig senki nem kötött belénk, még a láthatóan a törzsközönségből kilógó márkiba sem.
-- Na. - tette le épp a nevezett a tálcát az asztalra. - A Vak Vásár csak este kezdődik, így van egy kis időnk... kalapálni. Már a terven.
-- Kezdjük az elején. - vettem el egy pohár sört, de még nem ittam bele, jobb az első kortyot a ficsúrra hagyni. - Hogyan tervezted a bejutást?
-- Jobb, ha nem vagytok egy részeg... magamfajta közelében. - rázta meg a fejét a lány a sörre. - És ha ma még dolgoznánk, akkor a szalonspicc se gondolom, hogy nekem beleférne. – aztán folytatta. - Fizetni mikor kell? Mert ha csak később akkor akármekkora összeget elhazudhatunk és licitálhatunk az összes ténylegesen erősnek tűnő dobozra.
A márki csak vállat vont és belekortyolt a saját sörébe.
-- Bejutni nem kifejezetten nehéz. Ha valakinél van egy ilyen... - itt beletúrt a zsebébe és elővett egy kártyát, olyan igazi zsugázó lapot, aminek a hátuljára fel volt firkálva valami, amit próbáltam elolvasni, talán egy aláírás, vagy valami hasonló volt ….. - ... az bemehet. Kijönni lesz a nehezebb. Hogy mikor kell fizetni azt nem tudom biztosra, de szerintem úgy működik, mint egy tisztességes licit. Először csak bemondasz egy számot, és aztán ha az ajtóban ki tudod fizetni, elviheted, amit nyertél.
-- Ezek szerint nem most leszel benn először, gondolom felmérted a terepet csak nem jutottál előrébb. - szűrtem le a szavaiból. - Az összes holmit ott tartják, ahol a licitálók vannak? Meg lehet őket nézni előtte azért? Vagy csak egyet-egyet hoznak be? Mert akkor, főként, ha sok a mágikus tárgy, nem licitálhatsz mindenre? - vetettem fel, mert soha nem vettem még részt ilyenen.
-- Ez jogos pont. – bólintott Evie. - Már az a része hogyha túl sok a tárgy akkor gyanús, ha mindre licitálunk. De gondolom éppen ezért "vak" a vak vásár mert nem lehet előtte megnézni semmit. És főleg nem fizetés előtt, nehogy valaki kitalálja, hogy mégsem kell neki a... "cucc" Mi van ha nem is vásárlók lennénk hanem személyzet?
-- A személyzet talán betekintést nyerhet a kulisszák mögé. - gondolkodott el Amos márki. - Átlag résztvevők egészen biztosan nem. Már csak azt kellene tudnunk, hogy hogyan lehet oda jelentkezni. Sajnos nem hiszem, hogy lótifutikat fogdosnak az utcáról össze.
-- Én sem hiszem, hogyha ennyire titkos ez a vásár csak úgy beeshetnénk, bár a csomagok hurcibálására biztos kell nekik ember, főleg, ha a gazdag alakok a vevők, azok biztos nem cipelnek semmit maguk. - morfondíroztam.
-- Az a legfőbb baj, hogy mivel ma este lesz, már nem gondolom, hogy túl sok időnk van beépülni... Talán lehet az, hogy elkapunk egy lótifutit aki egyikünket küldi be maga helyett, mert... eltört a keze vagy tudom is én. Vagyis nem egyikünket, engem. És akkor akár le tudnám adni a drótot, hogy mire licitáljatok. Illetve mivel Zoi nem akar fizetni... A kijutás is kérdés. – sorolta tovább jogos aggodalmát Evie.
Közben sikerült jobban szemügyre venni a márki által mutogatott kártyalapot és a rajta lévő szavak egy listát adtak ki, véletlenszerű tárgyakról, de köztük az "orea tőr" és az "orea tábla" felettébb kiszúrta a szemem a sok "aranyozott szobor" és "háromkarú zsebóra" között.
-- Nos, a kényszerhelyzet kényszermegoldásokat szül. - bólintott Evie javaslatára Amos márki. - Van egy ismerősöm, akinek van egy ismerőse, aki talán tudhatja, kit szerveztek be a pakolásba. És ne aggódjatok, ha a kezembe kerül az, amit szeretnék, a kijutással már nem lesz gond.
Mielőtt még eltette volna a kártyát, elmarkoltam a márki elől, vagy a kezével együtt fogtaom meg.
-- Várjunk csak várjunk! Mi ez a lista Amos úrfi. Te tudod, hogy miket fognak bemutatni? - néztem rá feléledt gyanakvással. - Na meg túl sok az "ismerőse" is, nem gondolod? - kérdeztem a lánytól, akit, bár szintén alig ismerek, valahogy mégis nagyobb volt benne a bizalmam. - És, lehet, hogy én aggódom túl, de én pont fordítva gondolnám. Beengedni talán bárkit beengednek, aki fel tudja mutatni azt a kártyát, de ha nem fizetünk, mert nekem nincs is miből, akkor kétlem, hogy nem akadályozzák a kijutást, különben már rég kifosztották volna őket. Elvégre ez a Sötét negyed!
-- Hacsak a márki által keresett tárgy nem fog minket kiteleportálni a vásárról... vagy kirobbantani. – jegyzete meg Evie, majd felkapta a fejem a szavaimra. - Izé, nem feltételeznék itt rosszat senkiről, de... Ugye nem fogunk megölni senkit?
-- De egyébként valóban Zoinak igaza van, kedves Glendover márki kicsit mintha túl sokat tudna a sötét üzelmekről.
-- Nem sokan mennének egy ilyen licitre, ha nem tudnák előre, hogy mit lehet egyáltalán kifogni véletlenszerűen, nemde? – nézett rám Amos és a kártyára. - Ezzel keltik fel az emberek érdeklődését. De hogy miért tudok ennyit, nos... A lordoknak meg vannak a maguk titkai. De! Becsületszavamat adom, hogy nem akarlak átverni titeket. És hogy még sosem öltem meg senkit, és nem is tervezem.
Nem akartam semmi nagyobb balhéba belemászni, mert akkor talán soha nem jutok be a katonasághoz, sőt még a Kiskövetasszony is lehet, hogy kihajít, arról már ne is beszéljünk, mit kapnék Morostól...... Ám... ígéretet tettem! Elengedtem a márki kártyáját és nagyot szusszantam.
-- Én sem akarok bajt.
A márki becsületszava akkor jelentett volna valamit, ha ismerem, de mégis csitította némileg az idegességemet.
-- Ezek szerint te bejuthatsz a kártyáddal, engem bejuttathatnál rakodónak az "ismerősöd" által, de Evie-t? Már ne haragudj, - néztem a lányra, - de ahhoz kissé .... vézna vagy, de ha már benn vagyok be is engedhetnélek, vagy lehetsz a márki inasa, mi is fiúnak néztünk.
-- Nekem bármelyik jó, a lényeg hogy odajussak a dobozokhoz, és meg tudjam nézni melyik az amelyik kell nekünk, hogy arra licitáljunk amire kell, és ne kelljen relatív zajokra hallgatni egy eleve nem túl csöndes környezetben. Lehetek inas is. - válaszolta, majd a márkira nézett. -- Továbbra is úgy gondolom viszont, hogy tudnom kellene mit keresek, főleg az önét, márki, mert Zoi nagyon erősen mágikus tőrét még nagyjából felismerném talán. Írja körül, vagy mutassa meg, mit kell látnom a dobozban.
-- Nem hiszem, hogy inasként odaengednének a dobozokhoz, szóval ha meg akarod érinteni őket valami más ötlet kell. De esetleg... Hmmm. Akadémiát említettél korábban, felteszem tudsz írni, meg számolni. Esetleg megérdeklődhetnénk, hogy nem kell-e egy kasszás. Vagy elintézhetjük, hogy kelljen.
Én abban reménykedtem, hogy a márki kártyáján olvasott mágikus tőr, az Eos lándzsája, de persze nem lehettem biztos benne.
-- Tudok, és a matek is egyre jobban megy... Igen a kasszás jó lehet, ha oda tudunk juttatni. – bólintott a lány.
Ez a kasszás meló tényleg elég jónak hangzott és láthatóan annyira tetszett a márkinak saját ötlete, hogy teljesen beleveszett a gondolataiba és csak pár pillanat múlva reagált Evie szavaira, akkor aztán gyorsan pislogott hármat-négyet.
-- A mutassam meg az azt jelenti, hogy... ? Tudod.
Nem igazán tudtam miért zavarodott meg, ezért csak néztem egyikről a másikra.
-- Öööö.... azért én még szeretnék pár szót ejteni a kijutásról, mivel úgy látszik neked már van rá terved. Nem szeretném valami váratlan miatt idegeskedni. - jegyeztem meg csak, hogy mondjak valamit.
- Igen úgy értem, hacsak nem félted túlzottan a titkaid. Nem fogok kutakodni, és nem is kell, ha rákoncentrálsz erősen arra a dologra, amit keresünk. De továbbra is, nekem az is megfelel, ha csak körbeírod. – mondta a márkinak Evie, láthatóan nyugtatásnak szánva.
~ Ahá! Hát ettől ideges. ~
Aztán felém bólintott, a közbevágásomra egyetértően.
-- Jól van, végülis én már tudom a te legveszélyesebb titkodat, mi lehet a legrosszabb, amit... Nem, tegyünk úgy, mintha ezt nem mondta volna. - mondta a márki, miközben letette a kezét az asztalra Evie felé. - Az, amit én keresek többek között képes... Öhm... Lekapcsolni az embereket, meg szerintem tündéreket és egyebeket is, bár az még sosem volt tesztelve. Egy időre legalább is. Mintha eloltanák a villanyt a fejekben. - mondta felém fordulva.
Kissé nagyobb óvatossággal néztem Evie felé, amikor leesett, hogy tulajdonképpen olvashat a másik fejében. Nem tudtam, hogy ez vajon csak az emberekkel működik-e náluk, vagy a tündérekkel is, de jobban szerettem egyedül lenni a saját fejemben. Még most is rémálmaim voltak Chryse ténykedése után....
-- Én bízom abban, hogy elég jól leírtam, mit keresek.
Mindenesetre a márkitól elég bátor dolog volt ez. Ha a kijutást is tisztázzuk, sokkal több kérdésem már nem igen maradt, így is sok lesz a buktató, de ennél többet nem tehetünk.
Evie megfogta a márki kezét.
-- Köszönöm, megvan. - mondta kis idő múlvam amit feszült csend övezett, aztán elengedte Amost és rám mosolyogott. - Nagyon mágikus tőr, remélem ebből csak az az egy lesz. – hozzátette még. - Szóval akkor a kijutás is ez lesz, hogy használja a tárgyat és az le fogja kapcsolni az embereket körülöttünk és csak kisétálunk?
-- Nagyjából. - felelte a márki, miközben visszahúzta a kezét. - Mire magukhoz térnek, már a Birodalom túlfelén is lehetnénk. Vagy legalább is a város túlfelén, mert csak két-három óráig hat.
-- Ez nem rossz, viszont én nem akarok utána a világ másik felére költözni, én itt maradok és nem szeretném ha felismernének, vagy meggyanúsítanának. Ezt, hogy oldjuk meg? - jutott még eszembe ez a nem elhanyagolható dolog.
-- Oh... ez... jogos. Nem megyünk többé a sötét negyed közelébe? – nyílt tágra Evie szeme.
-- Oh. - ismételte meg a márki is. - Bevallom, erre eddig nem gondoltam. Talán sokat terveztetek még visszamenni a város legrosszabb részébe?
-- Nem. - ráztam meg a fejem. - De azt mondtad, ezek gazdagok, tehát minden bizonnyal a felsőbb réteg vesz részt és én olyan helyen ...... dolgozom, ahol esetleg felismerhetnek. De ..... - jutott eszembe hirtelen valami, - ők nem rejtik el magukat? Tudod, mint valami álarcosbálon? mert akkor van esély, hogy az alkalmazottak is álcázhatják magukat? (
-- Mint egy álarcosbál? Az izgalmas lenne. – élénkült meg a lány.
-- Azt mondtam helyi gazdagok, a Sötét Negyed mércéjével. - mutatott egy ujjal Amos márki Zoira. - De ennek utánajárok. Reméljük, hogy ráhibáztatok.
Lehet, hogy tényleg igaza van, de nem kockáztathatok, sok volt a vesztenivalóm, főként, ha még a lándzsát sem sikerül visszaszerezni.
-- Hát, estig van időd, és még azt is el kell intézned, hogy bekerüljünk dolgozni. Feltételezem, nekünk előbb kéne ott megjelennünk, nem a "vendégekkel" együtt. - kortyoltam a sörből, látva, hogy még senki nem halt meg vagy lett rosszul, aki ivott belőle.
— Én tudok menni bármikor, mármint nincs cuccom meg ilyesmi ami még kellhetne. De mikor és hol találkozzunk? Vagy maradjunk addig mind együtt?
-- Találkozzunk... itt. Vagy hát mondjuk szemben az utcán. - itt Amos márki elővette a zsebóráját. - Három óra múlva. Addig elintézem, amit tudok. Megfelel?
-- Nekem megfelel, addig beszerzek azért egy maszkot, hátha szerencsénk lesz, különben Evie-nek kell valami olyan mágikus tárgyat is szereznie, ami az emlékeiket is törli, vagy összezavarja.
— Az amúgy hasznos lenne. - ismerte el Evie az ötletemre. — Akkor három óra múlva a túloldalon.
Szer. Május 01, 2024 6:13 pm
× Nagy tétel ×
Evie & Zoi
A Cserfes Cigánylányt látszólag nem viselték meg az évforduló körüli bonyodalmak – vagyis hogy véletlenül az egész közönséget berántottam egy rémálomba, azóta is rettenetesen szégyelltem magam ezért, - az ivó pedig most is tele volt. Amos Glendover márki, bár elsőre nem sokkal tűnt talpraesettebbnek Eosnál, azért valahogy mindig tudta hogyan kerülgesse úgy azt asztalokat még egy tálca sört cipelve is, hogy elkerülje az enyves kezeket, és ne is köthessen bele senki. Valahogy túlságosan is otthonosan mozgott ebben a nemesektől teljesen idegen közegben, amit nekem még mindig nem sikerült megszoknom, és ez valahogy gyanússá tette, még ha nem is tudtam volna megfogalmazni, hogy mire gyanakodhattam volna. Az egész ügy olyan zavaros volt.
- Na. - tette le a tálcát a márki közös asztalunkra. - A Vak Vásár csak este kezdődik, így van egy kis időnk... kalapálni. Már a terven.
- Kezdjük az elején. - vett el Zoi egy pohár sört, de nem ivott bele. - Hogyan tervezted a bejutást?
Furcsa volt újra itt lenni kicsit szorongtam is, de most nem volt semmiféle mágikus kancsó, ami soha ki nem fogyó italt csinált, így talán nem fenyegettem a többieket. Mindenesetre nem nyúltam a sörhöz, mert múltkor is úgy kezdődött.
- Jobb ha nem vagytok egy részeg... magamfajta közelében. - ráztam meg a fejem, de ha volt víz, vagy bármi alkohol mentes azt azért elfogadtam volna. - És ha ma még dolgoznánk, akkor a szalonspicc se gondolom, hogy nekem beleférne.
A terv viszont tényleg kérdéses volt, sok volt benne a fekete lyuk.
- Fizetni mikor kell? Mert ha csak később akkor akármekkora összeget elhazudhatunk és licitálhatunk az összes ténylegesen erősnek tűnő dobozra.
Sosem voltam még aukción, pedig egyébként tudtam, hogy igen népszerű elfoglaltság volt, az anyám szeretett licitálgatni főleg festményekre és antik ékszerekre. Engem sosem vitt magával. „Túl veszélyes” – mindig ezzel érvelt. Ha most erről tudomása lett volna, bizonyára a szívszélütés kerülgette volna!
A márki az italt illető vonakodásunkra csak vállat von és belekortyolt a saját sörébe.
- Bejutni nem kifejezetten nehéz. Ha valakinél van egy ilyen... - itt beletúrt a zsebébe és elővett egy kártyát, mármint játékkártyát, amivel bridzsezni szoktak, és aminek a hátuljára felfirkáltak néhány dolgot, de közelebb kellett volna hajolnom, hogy el tudjam olvasni. - ... az bemehet. Kijönni lesz a nehezebb. Hogy mikor kell fizetni azt nem tudom biztosra, de szerintem úgy működik, mint egy tisztességes licit. Először csak bemondasz egy számot, és aztán ha az ajtóban ki tudod fizetni, elviheted, amit nyertél.
- Ezek szerint nem most leszel benn először, gondolom felmérted a terepet csak nem jutottál előrébb. - vonta le a következtetéseit Zoi. - Az összes holmit ott tartják, ahol a licitálók vannak? Meg lehet őket nézni előtte azért? Vagy csak egyet-egyet hoznak be? Mert akkor, főként ha sok a mágikus tárgy, nem licitálhatsz mindenre?
- Ez jogos pont. - értettem egyet Zoival. - Már az a része hogyha túl sok a tárgy akkor gyanús, ha mindre licitálunk. De gondolom éppen ezért "vak" a vak vásár mert nem lehet előtte megnézni semmit. És főleg nem fizetés előtt, nehogy valaki kitalálja, hogy mégsem kell neki a... "cucc". - még tanultam ezt a szleng-dolgot, még furcsa volt kicsit de egyre jobban ment. - Mi van, ha nem is vásárlók lennénk, hanem személyzet? - vetettem fel. Én jobban ismertem a saját korlátaimat, mint ők az álmodókat és tudtam, hogy így végezhetném a legjobban a dolgom, ha már jóval a licit előtt átnézhetném a dobozokat.
- A személyzet talán betekintést nyerhet a kulisszák mögé. - gondolkodott el Amos márki. - Átlag résztvevők egészen biztosan nem. Már csak azt kellene tudnunk, hogy hogyan lehet oda jelentkezni. Sajnos nem hiszem, hogy lótifutikat fogdosnak az utcáról össze.
Jó kérdés volt, hogy akkor mégis hogyan találtak személyzetet, bár rebesgették, hogy azt a környéket leginkább bandák uralták gondolom onnan, meg persze az örök érvényű „ismerek valakit aki ismer valakit” módszerrel. Szerencsés lett volna, ha a drága márkink is rendelkezett volna ilyesmivel.
- Én sem hiszem, hogyha ennyire titkos ez a vásár csak úgy beeshetnénk, bár a csomagok hurcibálására biztos kell nekik ember, főleg, ha a gazdag alakok a vevők, azok biztos nem cipelnek semmit maguk. - gondolkozott Zoi.
- Az a legfőbb baj, hogy mivel ma este lesz, már nem gondolom, hogy túl sok időnk van beépülni... Talán lehet az, hogy elkapunk egy lótifutit aki egyikünket küldi be maga helyett, mert... eltört a keze vagy tudom is én. Vagyis nem egyikünket, engem. És akkor akár le tudnám adni a drótot, hogy mire licitáljatok. Illetve mivel Zoi nem akar fizetni... A kijutás is kérdés. - fűztem tovább a gondolatmenetet, csak hogy pontosan értsék mire is gondoltam.
- Nos, a kényszerhelyzet kényszermegoldásokat szül. - bólintott a javaslatomra Amos márki. - Van egy ismerősöm, akinek van egy ismerőse, aki talán tudhatja, kit szerveztek be a pakolásba. És ne aggódjatok, ha a kezembe kerül az, amit szeretnék, a kijutással már nem lesz gond.
Ahh, hát mégsem kellett csalódnom, és a márkinak valóban volt egy ismerőse aki ismert valakit… Persze ez őt magát csak még gyanúsabbá tette, de sajnos most nem boldogultunk el sötét sikátorokban bujkáló még sötétebb alakok nélkül.
Közben Zoinak úgy tűnt sikerült valamit mégiscsak kisilabizálni a kártyáról, mert kikapta azt a márki kezéből.
- Várjunk csak várjunk! Mi ez a lista Amos úrfi. Te tudod, hogy miket fognak bemutatni? Na meg túl sok az "ismerőse" is, nem gondolod? - kérdezte ezt már tőlem. - És, lehet, hogy én aggódom túl, de én pont fordítva gondolnám. Beengedni talán bárkit beengednek, aki fel tudja mutatni azt a kártyát, de ha nem fizetünk, mert nekem nincs is miből, akkor kétlem, hogy nem akadályozzák a kijutást, különben már rég kifosztották volna őket. Elvégre ez a Sötét negyed!
- Hacsak a márki által keresett tárgy nem fog minket kiteleportálni a vásárról... vagy kirobbantani. - motyogtam, majd felkaptam a fejem. - Izé, nem feltételeznék itt rosszat senkiről, de... Ugye nem fogunk megölni senkit?
Ez a Sötét Negyed tényleg nagyon sötétnek hangzott, a márki gyanúsnak, a tárgyak erősnek, az ott jelenlevő közönség pedig erőszakosnak és ijesztőnek, és pontosan ez volt az a helyzet, ahol úgy képzeltem, hogy elvágják az emberek torkát, vagy belekeveredhetnek egy vagy kivágjuk magunkat – szó szerint, kardokkal – szituációba, vagy őket vágják ketté. Ez pedig pontosan az a történet volt, amit könyvlapokon olvasni jó volt, de nem szerettem volna testközelből megtapasztalni. Nem gondoltam, hogy meg tudnék ölni bárkit, vagy utána együtt élni a tettel.
- De egyébként valóban Zoinak igaza van, kedves Glendover márki kicsit mintha túl sokat tudna a sötét üzelmekről.
- Nem sokan mennének egy ilyen licitre, ha nem tudnák előre hogy mit lehet egyáltalán kifogni véletlenszerűen, nemde? - nézett Amos márki Zoira és a kártyára. - Ezzel keltik fel az emberek érdeklődését. De hogy miért tudok ennyit, nos... A lordoknak meg vannak a maguk titkai. De! Becsületszavamat adom, hogy nem akarlak átverni titeket. És hogy még sosem öltem meg senkit, és nem is tervezem.
Zoi végül elengedte a kártyát és nagyot szusszant.
- Én sem akarok bajt. - mondta végül. - Ezek szerint te bejuthatsz a kártyáddal, engem bejuttathatnál rakodónak az "ismerősöd" által, de Evie-t? Már ne haragudj, - nézett itt rám - de ahhoz kissé .... vézna vagy, de ha már benn vagyok be is engedhetnélek, vagy lehetsz a márki inasa, mi is fiúnak néztünk.
Nem haragudtam meg, sajnos tényleg elég vézna voltam, pedig sose kellett éheznem.
- Nekem bármelyik jó, a lényeg hogy odajussak a dobozokhoz, és meg tudjam nézni melyik az amelyik kell nekünk, hogy arra licitáljunk amire kell, és ne kelljen relatív zajokra hallgatni egy eleve nem túl csöndes környezetben. Lehetek inas is. - válaszoltam, majd a márkira néztem. Nagyon egyszerű lett volna megtudni a titkait, de nekem is megvoltak a sajátjaim, és én sem örültem volna, ha valaki mindent kifürkész. - Továbbra is úgy gondolom viszont, hogy tudnom kellene mit keresek, főleg az önét, márki, mert Zoi nagyon erősen mágikus tőrét még nagyjából felismerném talán. Írja körül, vagy mutassa meg, mit kell látnom a dobozban.
- Nem hiszem, hogy inasként odaengednének a dobozokhoz, szóval ha meg akarod érinteni őket valami más ötlet kell. De esetleg... Hmmm. Akadémiát említettél korábban, felteszem tudsz írni, meg számolni. Esetleg megérdeklődhetnénk, hogy nem kell-e egy kasszás. Vagy elintézhetjük, hogy kelljen.
Ez a terv annyira tetszett látszólag a márkinak, hogy elsőre szinte meg sem hallotta, amit kértem tőle, de azután gyorsan pislogott hármat-négyet, amikor végülis megértette.
- A mutassam meg az azt jelenti, hogy... ? Tudod.
- Öööö.... azért én még szeretnék pár szót ejteni a kijutásról, mivel úgy látszik neked már van rá terved. Nem szeretném valami váratlan miatt idegeskedni. - jegyezte meg közben Zoi.
- Tudok, és a matek is egyre jobban megy... Igen a kasszás jó lehet, ha oda tudunk juttatni. - bólintottam. - Igen úgy értem, hacsak nem félted túlzottan a titkaid. Nem fogok kutakodni, és nem is kell ha rákoncentrálsz erősen arra a dologra amit keresünk. De továbbra is, nekem az is megfelel, ha csak körbeírod.
Persze akkor talán a bizalom nem lenne utána annyira megalapozott, mintha láthatnám a múltja egy szilánkját, de a lényeg hogy Zoinak tudjak segíteni, és ha már itt voltam megpróbálhattam a márkinak is, innentől már csak rajta múlt engedte-e. Az udvarias magázódás meg elveszett valahol félúton, de bűntársak között lehet így is volt rendjén.
Utána persze bólintottam Zoi felé, igaza volt ebben is.
- Jól van, végülis én már tudom a te legveszélyesebb titkodat, mi lehet a legrosszabb, amit... Nem, tegyünk úgy, mintha ezt nem mondta volna. - mondta a márki, miközben letette a kezét az asztalra felém. - Az, amit én keresek többek között képes... Öhm... Lekapcsolni az embereket, meg szerintem tündéreket és egyebeket is, bár az még sosem volt tesztelve. Egy időre legalább is. Mintha eloltanák a villanyt a fejekben. – válaszolta Zoinak.
A faunlány is megértette közben, hogy miről is beszélhetünk, mert egy fokkal gyanakvóbban méricskélt mostmár engem is, de nem bántódtam meg. Az emberek általában kényelmetlenül érezték magukat az álmodók mellett nem csak a rémálmok miatt, hanem mert nagyon kevesen engedtek volna be minket önszántukból az elméjükbe. A márki is inkább csak szerette volna, hogyha megbízunk benne azt hiszem.
- Én bízom abban, hogy elég jól leírtam, mit keresek. - mondta Zoi.
Elismerően biccentettem, majd megragadtam a kinyújtott kezet, és hagytam, hogy elöntsenek az emlékei a tárgyról. Alacsony szemszögből láttam, valószínűleg a gyermek Amos Glendover szemén át, ahogyan egy férfi és egy nő – feltételezhetően a szülei – kézen fogva átvezettek egy üres, ablaktalan szobán, amiben egy kis pódiumon egy lámpással megvilágítva egyetlen négyzetes, lapos tárgy állt vastag aranykeretben. A tárgy maga orea-zöld volt, aranyló cikornyákkal és szabályos vonalakkal díszítve, még sosem láttam ehhez hasonlót az akadémián sem. És elég egyedi volt ahhoz, hogy azonnal felismerjem, ha látom. Az egész nem tartott tovább két másodpercnél szerencsére, és mivel ő ennyire megbízott bennem, nem sértettem meg azzal, hogy mélyebbre próbálok ásni, mint engedte. Még a körülményeken sem gondolkoztam el, hogy miféle családi ereklye lehetett ez.
- Köszönöm, megvan. - mondtam mikor elengedtem a kezét. Zoi-ra rámosolyogtam. - Nagyon mágikus tőr, remélem ebből csak az az egy lesz.
Én sem szerettem használni a képességem, hogyha nem kellett, de a márki esetében úgy gondoltam több okból is szükséges. Például megtudni, hogy egyáltalán bevállal-e ilyesmit, ebből a szempontból most kellemesen csalódtam.
- Szóval akkor a kijutás is ez lesz, hogy használja a tárgyat és az le fogja kapcsolni az embereket körülöttünk és csak kisétálunk?
- Nagyjából. - felelte a márki, miközben visszahúzta a kezét. - Mire magukhoz térnek, már a Birodalom túlfelén is lehetnénk. Vagy legalább is a város túlfelén, mert csak két-három óráig hat.
- Ez nem rossz, viszont én nem akarok utána a világ másik felére költözni, én itt maradok és nem szeretném ha felismernének, vagy meggyanúsítanának. Ezt, hogy oldjuk meg? - jutott még eszembe ez a nem elhanyagolható dolog a faun eszébe.
- Oh... ez... jogos. Nem megyünk többé a sötét negyed közelébe?
Én egyébként sem szerettem volna, de nem tudhattuk, mit hoz az élet.
- Oh. - ismételte meg a márki is. - Bevallom, erre eddig nem gondoltam. Talán sokat terveztetek még visszamenni a város legrosszabb részébe?
- Nem. - rázta meg a fejét Zoi. - De azt mondtad, ezek gazdagok, tehát minden bizonnyal a felsőbb réteg vesz részt és én olyan helyen... dolgozom, ahol esetleg felismerhetnek. De... ők nem rejtik el magukat? Tudod, mint valami álarcosbálon? mert akkor van esély, hogy az alkalmazottak is álcázhatják magukat?
- Mint egy álarcos bál? Az izgalmas lenne.
- Azt mondtam helyi gazdagok, a Sötét Negyed mércéjével. - mutatott egy ujjal Amos márki Zoira. - De ennek utánajárok. Reméljük, hogy ráhibáztatok.
Ezek szerint nem unatkozó nemesekre számított, hanem drogbárókra és bandavezérekre. Belegondolva nem tudtam, melyik volt most számunkra jobb. Elképzelhető, hogy a drogbárók és a bandavezérek…
- Hát, estig van időd, és még azt is el kell intézned, hogy bekerüljünk dolgozni. Feltételezem, nekünk előbb kéne ott megjelennünk, nem a "vendégekkel" együtt. - kortyolt Zoi a sörből.
- Én tudok menni bármikor, màrmint nincs cuccom meg ilyesmi, ami még kellhetne. De mikor és hol találkozzunk? Vagy maradjunk addig mind együtt?
- Találkozzunk... itt. Vagy hát mondjuk szemben az utcán. - itt Amos márki elővette a zsebóráját. - Három óra múlva. Addig elintézem, amit tudok. Megfelel?
- Nekem megfelel, addig beszerzek azért egy maszkot, hátha szerencsénk lesz, különben Evie-nek kell valami olyan mágikus tárgyat is szereznie, ami az emlékeiket is törli, vagy összezavarja.
- Az amúgy hasznos lenne. - ismertem el Zoi ötletére, de persze nem volt ilyen a birtokomban és szerintem a vásáron se lesz. Ekkora szerencsénk nem lehet.
- Akkor három óra múlva a túloldalon.
Csüt. Május 16, 2024 5:40 pm
Nagy tétel
Evie és Zoi és a …..Márki
Nem gondoltam, hogy a Negyedben nehéz lenne egy maszkot beszerezni, ebben nem is kellett csalódnom. Vettem magamnak egy farkas maszkot, Evie-nek pedig egy rókát, bár nem tudtam kedvére lesz-e.
Glendower márki már a megbeszélt helyen várt, egy kissé kopott csontnyelű pipával a fogai között, mintha csak épp a dohányzás miatt állt volna meg. Nem volt miért óvatoskodnom, nem igazán mászkált rajtunk kívül senki az utcán. A férfi érdeklődő szemöldökhúzással fogadott..
-- Nos, mi sikerült?
Elégedetten bólintottam.
-- Én megvettem ezeket. - lóbáltam meg a két álarcot és a rókásat a szintén megérkező, de láthatóan új ruhában lévő Evie-nek nyújtottam. - Remélem megfelel.
-- Inkább önnek mi sikerült, márki? – kérdezett vissza először a márki szavaira reagálva a lány. -- Kö-köszönöm... Nagyon szép. – vette el tőlem a maszkot meglepődve kissé.
-- Nos. - kezdett bele a márki. - Először is nem tudom milyen tündérmágiát használtál, kedves Zoi, de tényleg álarcban mennek oda az emberek, de szerencsére nincs egységes rendje, mindenki azt visz, amit tud. Tehát ezzel nem lesz gond. Másodszor beszéltem valakivel, aki útbaigazított valakihez, aki be tud szervezni a pakolós suhancok közé. Szóval ha még mindig ez a terv, akkor van rá mód, de ha mást akarnánk intézni, akkor is jó, ha valaki oda tud vinni a szervezőkhöz.
Nem én vagyok a családban, akinek jó a szervezőképessége, de most széles mosoly terült el az arcomon, ahogy azt hallottam, hogy bevált a tippem. Nem utolsó sorban tényleg aggódtam, hogy valaki megisme, még úgy is, hogy elvileg itt az alvilág krémje fog megjelenni. Nem sűrűn jártam ugyan a Sötét negyedben, de azért annak sem örültem volna, ha vérdíjat tűznek ki a fejemre.
-- Nekem rendben, de mi lesz Evie-vel, hiszen rajta múlik minden. – kérdeztem a lányra mutatva.
-- Igen, Zoit bejuttatod, de velem mi lesz? Sikerült a pénztáros dolog?
-- Ez még... alakulóban. - ismerte el a márki. - Azt hiszem az lesz a legjobb, ha beszélünk a kapcsolatunkkal, onnan majd eldöntjük, hogy hogyan tovább. Mehetünk?
Hát azt még én is felfogtam, hogy ez tervnek elég sovány, időnk meg jócskán kezd fogyóban lenni, így nem tétováztam.
-- Menjünk!
Mikor Evie sem támasztott akadályt a márki leütögette a pipájából a hamut, aztán eltette és elindult az utcán, a Sötét Negyed mélyebb része felé, közben mintha számolta volna az utcasarkokat, aztán egy ponton lefordult egy sikátorba.
A kezem az ostoromon tartva, gyanakodva minden sötét sarokra, követtem Amost, aki maga sem látszott túl jártasnak itt.
-- Azt hiszem itt... Óh. Hát valaki határozottan van itt. – mormogott.
A valaki, akire a márki gondolt egy unatkozó faun férfinak látszott legalábbis méretéből és látható szarvából ítélve, ujjatlan ruhában, hátát a sikátor falának vetve és mintha elmélyülten rágcsált volna egy fogpiszkálót.
~ Egy faun? Micsoda véletlen! ~
A sikátorban felbukkant fickó azonban távolról nem tűnt túl bizalomgerjesztőnek, ám aztán egyre jobban ráncoltam a homlokom, ahogy közelebb kerültünk. Határozottan ismerős lett a végére, aminek döbbenten hangot is adtam.
-- Kyros? Te vagy az?
A nagydarab faun eltolta magát a faltól és kivette a szájából a fogpiszkálót.
-- Nahát, megeszem a szarvam, ha ez nem patácska. - mondta mély, reszelős hangon, ahogy közelebb sétált. Kyros mindig is magas volt, még apánknál is magasabb, de ott abban a sikátorban különösen fenyegető hatást keltett még bennem is, pedig én tudtam kicsoda….vagy talán pont azért….. . - Hát te meg?
Fél szemmel láttam is, hogy Amos márki váltott egy tanácstalan pillantást Evie-vel, de nem szólalt meg.
-- Nem.... – röppent el a régebbről örökölt riadtság és öntött el a vörösség egy pillanat alatt a becenévtől, amit sosem bírtam, - nem vagyok....patácska! Zoi vagyok és harcos, a magam ura. - emeltem fel kihívóan az állam, bár volt a hangomban azért volt némi remegés, amit reméltem nem vett észre.
Mindig is tartottam az idősebb testvéremtől, aki oly régen és egyik napról a másikra tűnt el a család életéből és akit igazán nem is volt lehetőségem megismerni, számára meg aztán talán nem is volt jelentőségem. Most meg, bár nem voltam kicsi, mellette én eltörpültem.
-- Én ....egy ügyben járok....velük. - intettem összekapva magam kicsit, a többiekre. - Te lennél Amos ......kapcsolata?
Azt hittem rám förmed, hogy mit képzelek, hogy merem bűnözőnek, vagy valami alvilági alaknak nézni, de nem tette, sőt....
-- Hogy kinek? – kérdezte némi hümmögést követően és közben elnézett a vállam fölött a két emberre mögöttem. - Ja, hogy az. Hallottam, hogy valaki csinálna valamit a vásáron. Három aranyért megoldom, hogy bemenjetek és nem kérdezem, mit akartok.
Nagyokat pislogtam és elszorult a szívem, elég volt Moira-t minden erőmmel és szeretetemmel a világos oldalon tartanom, pedig tudtam a késztetéséről, hogy elvegye magának, amit megkíván, de, hogy Kyros...... Megráztam a fejem, hogy kitisztuljon és rekedten válaszoltam a rideg, üzletiessé váló hangra.
-- Komolyan? .... Egy kis szívességért....három arany? Nincs pénzem és muszáj bejutnom. - érződött némi kétségbeesés a hangomon.
-- Ömm, Zoi... a már... Amosnak szerintem van három aranya a bejutásunkért, emiatt ne aggódj. – érintette meg a karom szinte légiesen Evie.
-- Igen igen, hogyne. - tapogatta át magát Amos márki, előkotorva három érmét az egyik zsebéből, aztán a faun felé dobta, aki gyakorlottan kapta el.
-- Szóval kit minek kell eladnom? - kérdezte Kyros végignézve rajtunk.
Evie kedvességére csak egy gyors hálás pillantással reagáltam, őszintén, most eszembe sem jutott a képessége, annyira össze voltam zavarodva. Főleg azután, hogy a márki kifizette a bátyám által mondott felháborító összeget és az el is vette.
-- Milyen könnyen beszélsz..... - mondtam keserűen, de aztán lenyeltem a többit, soha nem ismertem igazán. - Én pakolónak mennék....
-- Én... hát igazából bárminek, csak az a lényeg hogy még az aukció kezdete előtt a dobozok közelébe kerülhessek. Szóval ami ön szerint elmegy, mister. – mondta gyorsan Evie.
-- Zoi hordár lenne, igen, Evie pedig... azon tanakodtunk, hogy a pénzt számolhatná-e. - tette hozzá Amos márki, amire Kyros csak hümmögött.
-- Meglátjuk. Csak számíts rá, hogy átkutatnak kifelé menet, mintha bolhát keresnének rajtad. Már ha lesz még, aki átkutasson. - vont végül vállat. - Gyertek.
-- Én nem fogok kivinni semmit úgysem gondolom... – válaszolta neki Evie.
Kyros elindult a sikátorból kifelé, a márki pedig közben mellém lépett és halkan megkérdezte:
-- Minden rendben?
Igyekeztem magamhoz térni a váratlan családi találkozótól, mert itt számítottam Kyrosra legkevésbé. Moros eldobja a levélkoszorúját, ha elmondom neki! Így mikor Amos mellém csatlakozott és kérdezett, majdnem válaszoltam neki, de aztán - néha azért időben használom az eszem, - inkább csak ….ferdítettem, hiszen nem voltak süketek, hallották, hogy van valami közünk egymáshoz.
-- Igen, csak egy .......nem számítottam ismerősre...pont itt. És ezért is jó lesz az álarc. - tettem hozzá rezignáltan. - Reméljük jól költötted el a pénzed. – jegyeztem meg terelve e témát és feltűnően Kyrosra néztem közben, mert ráadásul valami megütötte a fülem.
-- Mi volt ez az utolsó beszólás, hogy, hogy ha lesz valaki, aki átkutasson?
Kyros két lépés között hátranézett a válla fölött.
-- Megmondtam, hogy nem kérdezem mit fogtok odabent csinálni. Ahogy azt sem, azokkal mit csináltok, akik megpróbálják megakadályozni.
Bátty ide, vagy oda, azért gyanakodva néztem fel rá. Vagy jó sok tapasztalata lehetett az ilyen akciókban, vagy Amos nem volt elég diszkrét. Ám nem sok választásunk volt, mint bízni abban, hogy a sok "ha sikerül" ellenére, minden rendben lesz.
-- Nem tervezünk valamiféle vérfürdőt.. - vörösödtem el azonban arra, hogy miket feltételez rólam. - Csak meg kell találnunk valamit. Ennyi az egész. Tudsz egyébként valamit erről a piacról, amit nem ártana tudnunk? Elég bennfentesnek tűnsz bá...., bármit... - köszörültem meg a torkom, kétségbeesetten szerettem volna tapasztaltnak látszani.
-- Sinan egére, mégis minek néz minket? – döbbent meg hallhatóan az Álmodó lány is.
Kyros erre csak visszanézett Evie-re.
-- Erre hagy ne válaszoljak. De ha érdekel, Zoi, annyit tudok, hogy nem biztos, hogy egyedül akarjátok megfúrni. Szóval én a helyedben keresnék majd bent társaságot.
Meglepődve néztem Kyrosra, mikor válaszolt, de nem azért mert egyáltalán szóra méltatott, hanem amit mondott. Ilyen eddig eszembe sem jutott. Hogy más is lopni, vagy rabolni akarna? És talán mégis érdeklem egy kicsit?
-- Kössz! Akkor majd figyelek. Tudok magamra vigyázni. - néztem a többiekre, miközben követtem a bátyámat.
A hely, ahová Kyros- szal megérkeztünk egy lelakott sorháznak tűnt, de a bátyám nem az épületbe ment, hanem inkább az aljában található pincelejáróhoz és habozás és akadály nélkül felcsapta a fedelét. Miért is nem lepett meg, hogy az alvilági piac egy pincében volt?
Amos azonban megtorpant.
-- Azt hiszem én innentől már gyanús lennék, szóval találkozunk este. Csak ügyesen! búcsúzott el tőlünk.
Talán eddig is csak azért tartott velünk, mert látni akarta, hogy rendben megérkezünk, habár, hogy mi volt odalenn, ettől még nem derült ki. Mindenesetre igaza volt, nem lenne jó, ha együtt meglátnának minket.
-- Rendben leszünk, csak legyen itt időben. - biccentettem.
Evie csak intette a férfinak.
-- Szóóóval Kyros úr... Honnan ismeri Amos urat? – kíváncsiskodott aztán a bátyámnál és erre én is érdeklődve hegyeztem a fülem. - Az álarcokat egyébként már most vegyük fel?
-- Őt? Sehonnan. Nekem a Cirkuszosok szóltak, hogy lenne ez a meló, szóval valószínűleg őket ismeri inkább. - mondta Kyros, miközben leereszkedett a lépcsőn a pincébe.
Cirkusz? Én eddig csak egy Cirkuszról hallottam a Sötét negyedben. Kyros egyre különösebb kapcsolatokról tett tanúbizonyságot, ha a Rémcirkuszról beszélt.
Szerencsére a lefelé tartó út nem volt sötét, olaj és foszforlámpák keveréke egészen világosan tartotta a szögletes szobát, ahová végül megérkeztünk és ami még biztosan nem a raktár volt.
- A maszkot hagyjátok akkorra, amikor a vendégek ideérnek. Addig próbáljatok felejthetőek lenni.
A szoba - vagy hát ez még mindig egy pince volt, de voltak falai meg teteje és alja - néhány ládának meg egy asztalnak adott helyet, ami mögött egy vasajtó nyílt még mélyebbre. Az asztal mögött két embert láttam, egy alacsony, kövérkés alakot, aki ült, az asztal szélén pedig egy másik, kissé szakadt, gyárimunkásszerű. Az, amelyik a széken ült Kyros érkezésére felkapta a fejét.
-- Korán van még, Patás.
A bátyámat láthatóan ismerték már. A megszólítására elhúztam kissé a szám, elég lekezelő elnevezés volt, de hát én is hallottam már ennél cifrábbat is.
-- Azt mondták segítség kell. - válaszolta le sem lassítva, míg el nem érte az asztalt. - Hoztam.
A kövér alak végignézett rajtunk.
-- A másik patást értem, majd segít áthurcolni a dolgokat a nagyterembe, de a kisebbik?
-- Tud számolni. Meg írni, ugye? - nézett itt Kyros Evie-re.
Mivel engem úgy néz ki elfogadtak csak bólintottam a kövérnek, most össze kell szednem minden nem létező színészi képességemet.
-- Nem csak hogy tudok, de gyorsan tudok. – helyeset gyorsan Evie. - Írni is, olvasni is, számolni is.
A két férfi erre összenézett, a kövérebb megvakargatta a hasát, aztán krákogott egyet beleegyezően.
-- Jól van. Hat ezüst, az este végén. Ha lenyúltok bármit, a kezetek bánja.
Kicsit keveseltem azt a hat ezüstöt, szerintem ez nem volt tisztességes bér, de nem is a pénz miatt voltam itt, Szívesen válaszoltam is volna a gyanúsítgatására, hogy nem vagyok tolvaj, de Kyros azt mondta legyünk a lehető legláthatatlanabbak, így inkább csak sóhajtva bólintottam.
-- És az én részem? - kérdezte Kyros, amire a kövér kihúzott egy fiókot, tologatott néhány érmét, aztán Kyros felé dobott egyet.
És ……. aztán itt majdnem lebuktam, amikor majdnem kitörtem felháborodottan, hogy nem csak a márkit nyúlta le pénzzel, még itt is kapott. Nagy nehezen sikerült visszafognom magam.
-- Egy igazi gazember vagy, Kyros Greycloud. - mondta a kövér.
A faun erre csak intett és elindult kifelé.
-- Egyet kell értenem. - morogtam az orrom alatt bosszúsan.
-- Viszlát! - köszönt el Evie udvariasan még ezek után is, majd a két férfihoz fordult.
-- Köszönöm a lehetőséget... Hova kéne mennünk?
-- Freddie majd eligazít. - bökött a kövérebb a másik felé, aki erre sóhajtva leugrott az asztalról és kinyitotta a vasajtót.
- Gyertek. Megmutatom, hol készül a csoda. Vagy az átok, ki mit fog ki. De hát ilyen ez a Vak Vásár.
Hétf. Május 20, 2024 2:34 pm
× Nagy tétel ×
Evie & Zoi
Igazából nem tudtam, mivel üssem el ezt a három órát. Várakozni, agyalni, hogy mi sülhet el rosszul maga volt Vahe perzselő vörös tüze. Átöltöztem, kicsit felfrissültem, összekötöttem a hajam meg ilyenek, de én nem vettem semmit, nem tudtam mit, nameg nem is nagyon lett volna miből... Így hát üres kézzel és zsongó fejjel mentem el a találkozóra. Szerencsére Estrance-ban elég sok óra volt ahhoz, hogy pontosan lehessen követni az időt. Amos Glendower márki már ott várt minket az utcán, egy kissé kopott csontnyelű pipával a fogai között, mintha csak épp a dohányzás miatt állt volna meg. Zoi is nagyjából ekkor ért vissza így az utolsó néhány métert már együtt tettük meg.
- Nos, mi sikerült? – kérdezte Mr. Glendower.
Zoi erre felemelt két álarcot.
- Én megvettem ezeket. – majd az egyiket, a rókásat felém nyújtotta. - Remélem megfelel.
- Inkább önnek mi sikerült, márki? - kérdeztem vissza, hiszen neki kellett utána néznie, hogy be tud-e minket juttatni olyan módon, ahogyan megbeszéltük. A rókás álarcra, amit Zoi vett meglepődtem. - Kö-köszönöm... Nagyon szép.
És még jól is állt a barna hajamhoz és apró termetemhez, sokkal inkább, mint egy farkas.
- Nos. - kezdett bele a márki. - Először is nem tudom milyen tündérmágiát használtál, kedves Zoi, de tényleg álarcban mennek oda az emberek, de szerencsére nincs egységes rendje, mindenki azt visz, amit tud. Tehát ezzel nem lesz gond. Másodszor beszéltem valakivel, aki útbaigazított valakihez, aki be tud szervezni a pakolós suhancok közé. Szóval, ha még mindig ez a terv, akkor van rá mód, de ha mást akarnánk intézni, akkor is jó, ha valaki oda tud vinni a szervezőkhöz.
- Nekem rendben, de mi lesz Evie-vel, hiszen rajta múlik minden. - kérdezte Zoi.
- Igen, Zoit bejuttatod, de velem mi lesz? Sikerült a pénztáros dolog? - azt az ötletet korábban is jónak tartottam.
- Ez még... alakulóban. - ismerte el Mr. Glendower. - Azt hiszem az lesz a legjobb, ha beszélnük a kapcsolatunkkal, onnan majd eldöntjük, hogy hogyan tovább. Mehetünk?
- Menjünk!
Bólintottam. Miért is lett volna egyszerű és olajozott minden... A márki leütögette a pipájából a hamut, aztán eltette és elindult az utcán, a Sötét Negyed mélyebb része felé, közben mintha számolta volna az utcasarkokat, aztán egy ponton lefordult egy sikátorba.
- Azt hiszem itt... Óh. Hát valaki határozottan van itt.
A valaki, akire a márki gondolt egy unatkozó faun férfi volt, ujjatlan ruhában, hátát a sikátor falának vetve és mintha elmélyülten rágcsált volna egy fogpiszkálót, de biztos voltam benne, hogy minden lépésünket figyelte.
- Kyros? Te vagy az? - kérdezte Zoi döbbenten, amikor odaértünk hozzá.
Én sem gondoltam, hogy egyetlen nap két faunnal is fogok találkozni, mikor eddig nem láttam egyet sem, de nem tudtam mennyire gyakoriak errefelé... Hol Zoira néztem, hol a férfira, akit ezek szerint Kyrosnak hívtak, és egészen biztos volt, hogy ismerték egymást. Vajon mind ismerik egymást, akik itt vannak ebben a városban? Vagy eleve ilyen kevesen lennének? Vagy ez csak egy különös véletlen volt? Kezdtem szégyellni, hogy ennyire semmit nem tudtam a tündérekről, pedig itt messze többen voltak, mint Sinarinban, és jóval többször keresztezték az utamat, mint eddig számítottam rá. Szerencsére eddig még csak pozitív tapasztalataim voltak velük.
A nagydarab faun eltolta magát a faltól és kivette a szájából a fogpiszkálót.
- Nahát, megeszem a szarvam, ha ez nem patácska. - mondta mély, reszelős hangon, ahogy közelebb sétált. Kyros nagyon, de tényleg nagyon magas volt, és egészen fenyegető, hogy még kisebbre akartam összehúzni magam a jelenlétésben. - Hát te meg?
Amos márkira néztem, de ő egy vállvonás kíséretében ugyanaolyan tanácstalanul nézett vissza rám, mint én rá.
- Nem.... nem vagyok....patácska! Zoi vagyok és harcos, a magam ura. - fortyant fel Zoi, majd kihívóan emelte fel az állát, de mintha most nem lett volna annyira magabiztos mint eddig. - Én ....egy ügyben járok....velük. - intett felénk végül a faunlány, ahogy próbálta magát összeszedni. - Te lennél Amos ......kapcsolata?
Visszanéztem Amos márkira és én is vállat vontam.
- Lehet hogy valami családi ügybe keveredtünk? - kérdeztem a férfitól suttogva.
- Nekem egészen úgy tűnik. - súgta vissza a márki.
Kyros eközben nem igazán reagált Zoi paprikás megszólalására, csak hümmögött néhányat.
- Hogy kinek? - kérdezte, miközben elnézett Zoi válla fölött ránk. - Ja, hogy az. Hallottam, hogy valaki csinálna valamit a vásáron. Három aranyért megoldom, hogy bemenjetek és nem kérdezem, mit akartok.
- Komolyan? .... Egy kis szívességért....három arany? Nincs pénzem és muszáj bejutnom. - esett kétségbe Zoi. Ezek szerint ha rokonok is voltak, annyira mégsem állhattak közel, hogy Kyros csak úgy segítsen.
- Ömm, Zoi... a már... Amosnak szerintem van három aranya a bejutásunkért, emiatt ne aggódj. - mondtam neki kedvesen, és nyúltam volna, hogy megsimogassam a karját bátorítóan, de utána visszahúztam gyorsan, nem akartam hogy azt higgye hogy olvasni akartam benne vagy ilyesmi.
- Igen, igen, hogyne. - tapogatta át magát Amos márki, előkotorva három érmét az egyik zsebéből, aztán a faun felé dobta, aki gyakorlottan kapta el.
- Szóval kit minek kell eladnom? - kérdezte Kyros végignézve hármunkon.
- Milyen könnyen beszélsz... - mondta Zoi keserűen. - Én pakolónak mennék...
- Én... hát igazából bárminek, csak az a lényeg, hogy még az aukció kezdete előtt a dobozok közelébe kerülhessek. Szóval ami ön szerint elmegy, mister. - mondtam. Nagyon szerettem volna megvigasztalni Zoi-t, vagy legalább megkérdezni mi volt a baj. Nekem nem volt testvérem (vagy olyan nem, akiről tudtam volna) szóval nem értettem ezekhez a dolgokhoz, de ilyenkor azt hittem szokás a nagy örömködés meg összeborulás... úgyhogy bonyolult ügynek tűnt.
- Zoi hordár lenne, igen, Evie pedig... azon tanakodtunk, hogy a pénzt számolhatná-e. - tette hozzá Amos márki, amire Kyros csak hümmögött.
- Meglátjuk. Csak számíts rá, hogy átkutatnak kifelé menet, mintha bolhát keresnének rajtad. Már ha lesz még, aki átkutasson. - vont végül vállat. - Gyertek.
Kyros elindult a sikátorból kifelé, a márki pedig közben közelebb ólálkodott Zoihoz és halkan megkérdezte.
- Minden rendben?
- Igen, csak egy... nem számítottam ismerősre... pont itt. És ezért is jó lesz az álarc. - tette hozzá rezignáltan Zoi. Tehát nem akart beszélni róla. - Reméljük jól költötted el a pénzed.
Ez után Kyros felé fordult.
- Mi volt ez az utolsó beszólás, hogy, hogy ha lesz valaki, aki átkutasson?
- Én nem fogok kivinni semmit úgysem gondolom... - mondtam Kyros megjegyzésére, hogy átkutatnak minket, viszont engem is érdekelt, hogy ez alatt mégis mire gondolt, hogy ha lesz még aki átkutasson. Szörnyűbbnél szörnyűségesebb lehetőségek fordultak meg a fejemben, például, hogy konkurenciánk lesz, vagy hogy valaki rajtunk kívül robbantani akar ott, és ezernyi más ehhez hasonló rossz gondolat.
Kyros két lépés között hátranézett a válla fölött.
- Megmondtam, hogy nem kérdezem mit fogtok odabent csinálni. Ahogy azt sem, azokkal mit csináltok, akik megpróbálják megakadályozni.
- Nem tervezünk valamiféle vérfürdőt… - vörösödött el Zoi. - Csak meg kell találnunk valamit. Ennyi az egész. Tudsz egyébként valamit erről a piacról, amit nem ártana tudnunk? Elég bennfentesnek tűnsz bá..., bármit... - köszörülte meg a torkát.
- Sinan egére, mégis minek néz minket? - kérdeztem döbbenten. Vagy minek nézte mondjuk a márkit... Vagy Zoit?
Kyros erre csak visszenézett rám.
- Erre hagy ne válaszoljak. De ha érdekel, Zoi, annyit tudok, hogy nem biztos, hogy egyedül akarjátok megfúrni. Szóval én a helyedben keresnék majd bent társaságot.
Ajjaj… Nem szerettem volna, hogyha a korábbi szörnyű gondolataim beigazolódnak. Remélni mertem csak, hogyha bárki más is akart a vásáron valamit, akkor az ő érdekeink és a mieink nem fognak ütközni egymással, elég nehéz volt így is ez az egész helyzet.
- Kössz! Akkor majd figyelek. Tudok magamra vigyázni. - jelentette ki Zoi.
A hely, ahová Kyros vezetett minket, egy lelakott sorháznak tűnt, de magát az épületet a faun figyelemre sem méltatta, inkább az aljában található pincelejáróhoz ment és akadály nélkül felcsapta a két döntött ajtószárnyú fedelét. Mielőtt lementünk volna Amos márki megtorpant.
- Azt hiszem én innentől már gyanús lennék, szóval találkozunk este. Csak ügyesen!
- Rendben leszünk, csak legyen itt időben. - biccentett Zoi Mr. Glendowernek. Én nem voltam ennyire magabiztos, mint ő, de igyekeztem bízni legalább Zoiban, ha már magamban, meg úgy egyébként a többiekben nem is.
Én is búcsút intettem a márkinak.
- Szóóóval Kyros úr... Honnan ismeri Amos urat? - nem tudom mi bajom volt vele, hiszen komoly bizalmat szavazott nekem amikor beengedett a fejébe. Lehet csak ez az egész ügy volt nekem túl zavaros. - Az álarcokat egyébként már most vegyük fel?
- Őt? Sehonnan. Nekem a Cirkuszosok szóltak, hogy lenne ez a meló, szóval valószínűleg őket ismeri inkább. - mondta Kyros, miközben leereszkedett a lépcsőn a pincébe. Szerencsére nem volt sötét, olaj és foszforlámpák keveréke egészen világosan tartotta a szögletes szobát, ahová érkeztünk. - A maszkot hagyjátok akkorra, amikor a vendégek ideérnek. Addig próbáljatok felejthetőek lenni.
Arra gondoltam, hogy a Cirkusz is biztos a fedőneve volt valaminek, mint a Vak Vásár, mert ezen a környéken minden elneveztek ahogy néztem. De ezek szerint Kyros csak valakinek a valakije volt.
A szoba - vagy hát ez még mindig egy pince volt, de voltak falai meg teteje és alja - néhány ládának meg egy asztalnak adott helyet, ami mögött egy vasajtó nyílt és vezetett még mélyebbre – legalábbis úgy sejtettem. Az asztal mögött egy alacsony, kövérkés alak ült, az asztalon rajta pedig egy másik, kissé szakadt, amolyan gyári munkásszerű. Az, amelyik ült Kyros érkezésére felkapta a fejét.
- Korán van még, Patás.
- Azt mondták segítség kell. - mondta a faun, le sem lassítva, míg el nem érte az asztalt. - Hoztam.
A kövér alak végignézett rajtunk.
- A másik patást értem, majd segít áthurcolni a dolgokat a nagyterembe, de a kisebbik?
- Tud számolni. Meg írni, ugye? - nézett itt rám Kyros.
Hát akkor lássunk munkához.
A helyiség olyan volt, mint amire számítottam, sötét pincék, sötét alakok, csoda, hogy nem szállt inamba a bátorságom, de... Hasznos voltam. És ameddig hasznos voltam, addig úgy-ahogy jól bántak velem, ez volt a törvénye az egész korábbi életemnek, és most úgy vettem magamra újra ezt a gúnyát, mintha soha le se vetettem volna. Bár elképzelhető, hogy valóban nem vettem le soha.... de ez most nem a filozofálgatás ideje volt.
- Nem csak hogy tudok, de gyorsan tudok. - tettem még hozzá. - Írni is, olvasni is, számolni is.
A két férfi erre összenézett, a kövérebb megvakargatta a hasát, aztán krákogott egyet beleegyezően.
- Jól van. Hat ezüst, az este végén. Ha lenyúltok bármit, a kezetek bánja.
- És az én részem? - kérdezte Kyros, amire a kövér kihúzott egy fiókot, tologatott néhány érmét, aztán Kyros felé dobott egyet.
- Egy igazi gazember vagy, Kyros Greycloud.
A faun erre csak intett és elindult kifelé.
- Egyet kell értenem. - morogta Zoi az orra alatt bosszúsan.
Hat ezüst. Hát, több volt, mint a semmi, bár nem gondoltam, hogy valóban ki fognak minket fizetni, valószínűleg előbb el kell majd tűnnünk innen, minthogy sorba álljunk a pénzünkért.
- Viszlát! - köszöntem el a fauntól, elég udvariatlan volt, hogy nem köszönt el tőlünk is rendesen egyébként. Majd a két férfihoz fordultam. - Köszönöm a lehetőséget... Hova kéne mennünk?
- Freddie majd eligazít. - bökött a kövérebb a másik felé, aki erre sóhajtva leugrott az asztalról és kinyitotta a vasajtót.
- Gyertek. Megmutatom, hol készül a csoda. Vagy az átok, ki mit fog ki. De hát ilyen ez a Vak Vásár.
Vas. Jún. 09, 2024 7:03 pm
× Nagy tétel ×
Evie & Zoi
A Freddie-nek nevezett helyi úriember elindult a pince mélyebb részei felé szorosan velünk a nyomában. Egy ideig egy hosszú folyosó volt csak az egész, mint egy csatorna vagy még inkább egy egérút rosszabb időkre, néha oldalra nyíló ajtókkal. Az volt a benyomásom, hogy ez a hely már nagyon régóta nem működött normális pinceként, és inkább bevett helye volt a Sötét Negyed-béli alvilágnak. Már hogyha ennek a kifejezésnek volt így értelme egyáltalán, és nem lehetett egyenlőséget vonni a kettő közé.
- Azok most üresek. - magyarázta a kísérőtök néhány mellett elhaladva, aztán az egyiknél megállt. - Innen kezdődnek azok, amikben van is valami. Itt igazából kezdhetitek is. Van bent egy füzet. Kinyitjátok a ládákat, felírjátok mi van benne, visszacsukjátok és átviszitek a nagyterembe, ott arra. - mutatott a folyosó túlvége felé. - Ha esetleg vicces gondolataitok támadnának, annyit tennék hozzá, hogy csak egy ki és bejárat van, szóval Schwarzon kell átverekednetek magatok, ha bármit ki akarnátok vinni. És higgyétek el, kicsinek néz ki meg hájasnak, de nem akartok összeakaszkodni vele. Kérdés?
Ez... túl egyszerű volt. De tényleg, egyszerűen túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. És még a kiverekedés se lett volna gond, én egészen biztos voltam benne, hogy Zoi képes lett volna elbánni a hájassal, amennyiben az nem a puskával kezdett el lövöldözni. Mondjuk azt jobb volt nem megkockáztatni.
- Nekem lenne egy... Vannak megkülönböztető jelek az egyes ládákon, hogy később se keveredjen össze, hogy melyikben mi van, vagy csak okosan kell pakolni, hogy majd olyan sorrendben menjenek ki, mint ahogyan most felírom őket?
- Van a ládák sarkában egy szám meg egy betű. Azt is érdemes felírni abba a füzetbe. Más egyéb?
Megráztam a fejem.
- Így nekem minden világos, köszönöm.
- Én csinálom, amit mondanak. - adta Zoi az ostobát, mintha tényleg csak egy muszklis pakoló…asszony lett volna. Újabb dolog, ami korábbi életemben elképzelhetetlen lett volna.
Freddie magunkra hagyott minket, mi pedig belétünk a ládákkal telepakolt szobába. A gond – már ha ez valóban gond volt – csak annyi vvolt, hogy már volt ott egy apró termetű, barna hajú, törékenynek tűnő lány, aki a ládákat nézegette elmélyedt tekintettel.
- Umm... Hello. - köszöntem a lánynak bizonytalanul. Ez nem volt jó, bár sejtettem, hogy nem beszélgethetünk majd nyíltan Zoival, mert itt a falnak is füle lehetett, így még kevésbé volt rá esélyünk. Persze ezt a "hello"-t nagyon furcsának éreztem a saját számból hallani, de sajnos a beilleszkedés ezt követelte meg. A finom, úri modorú beszéd nagyon hamar lebuktatott volna. Közben elkezdtem keresni azt a bizonyos füzetet, amibe írhattam.
- Üdv! - emelte fel egy intésre a kezét Zoi is az idegen lány felé, de láttam, hogy a faun is kissé frusztrált volt. - Te is pakolni vagy itt?
A lány felénk fordult, egy ideig méregetett minket, de aztán bólintott.
- Igen. Pakolni. Ti kik vagytok?
- Én írom össze miben mi van.
A lány nem lehetett idősebb nálam ránézésre, nem is volt olyan izmos vagy erős, mint Zoi, és már nálam sem értették, hogy Kyros miért hozott engem is, ameddig nem derült ki, hogy tudtam írni. Kizárt dolog volt, hogy ezt a lányt pakolni vették fel. De persze ezt a gondolatomat sem oszthattam meg Zoival a lány orra előtt. Ő viszont ennyire nem fogta vissza magát.
- Te? Pakolni? - nevetett fel a faun, látványosan végignézve a lányon. - Ne haragudj, de nem úgy nézel ki, mint aki fel tudná emelni ......például ezt a ládát. - bökott az egyik nagyobb darabra. - Az a fickó a bejáratnál biztos nem vette ezt be.
- Nem kérdeztek. - vonta meg a vállát a lány, miközben odament a ládához, amit Zoi mutatott és megkocogtatta. - Nem szoktak, ha Matt kér valamit.
Közben egyik láda tetején megtaláltam azt a néhány egymáshoz fércelt papírlapot, ami az emlegetett füzet lehetett.
- Matt? Ő valami nagykutya errefelé? - kérdeztem, miközben elvettem a hevenyészett füzetet meg a ceruzát mellőle. Közben Zoira néztem, majd utána a lányra. - Lássunk közben munkához, mert különben sose fizetnek ki minket. Én Evie vagyok.
- Zoi. Akkor álljunk neki, ha te is pakolsz, gyorsabban haladhatunk. Te viszel egy ládát, aztán én, így jobban bírjuk. - ajánlotta Zoi.
- Annie. - felelte a lány a bemutatkozásokra, aztán az emlegetett nevet illető kérdésre megint vállat vont. - Olyasmi. De nem szereti, ha kutyához hasonlítják. Szerinte buta állatok.
Egy pillanatra meglepődtem, hogy a lány szó szerint vette a hasonlatomat, de nem tettem rá megjegyzést. Igazából hallottam már ilyesmiről, voltak akik nem értették az ilyesmit, de ez akár most még jól is jöhetett nekünk, ha Zoival gyorsan ki tudtam találni valami gyors és egyszerű kódnyelvet.
Ezután Annie megragadta az egyik láda fedelét és kis erőlködéssel leemelte róla, hogy belenézhessek. Ezen a ládán az A3 kód volt, benne pedig egy díszes, biztosan nemesembertől lopott párbajpisztoly hevert.
- Jó ötlet, így nekem se kell várnom senkire. - bólintottam a faunlány tervére, majd oda is léptem az első ládához. - Hűha, szép darab. Örülnék én is egy ilyennek, ha tudnék lőni. - mondtam miközben felvéstem, hogy díszes pisztoly.
Gondoltam csak lazán, a jó hangulatú munka fontos volt, meg egyelőre azért nem bízhattunk meg ebben a lányban, jobb ha nem gyanakodott, hogy mi itt mást is akartunk, mint melózni a ma esti vacsoránkért. Egyébként tényleg nem jött volna rosszul az a kis fizettség sem…
- Látom megy ez neked. - biccentett Zoi, miközben már nyitotta is a következő ládát. - Akár viheted is. - intett az ajtó felé. - Jó sok láda van itt.
Annie visszaerőlködte a láda tetejét, aztán megragadta a sarkait, és két pislogás között mintha nőtt volna egy arasznyit… de az nem lehetett… aztán gond nélkül felkapta a ládát és elindult vele kifelé. Az a láda, amit Zoi kinyitott egy sisakot tartalmazott, egyértelműen tündérmunka volt, bár már annak is antik darab. Pislogtam két nagyot amikor Annie felkapta a ládát, ezt is jó volt megjegyezni, majd utána gyorsan felvéstem a tündérsisakot is a listára. Végre kettesben lehettünk, így azonnal a faunlányra borítottam az összes gondolatot, ami a fejemben volt.
- Ha egy fejesnek az embere itt van, akkor lehet, hogy Kyros igazat mondott és tényleg tervez valaki valamit még. - hadartam suttogva Zoinak amikor a lány kiment. - De nincs is okunk rá, hogy akadályozzuk... Egyelőre. Ha megvan, amit keresel jelezd úgy, hogy "de szép díszes kés" én meg ha megtaláltam a másikat akkor majd azt fogom mondani, hogy furi tábla. Oké?
- Mi.....? Ja, persze, rendben. - bólintott Zoi enyhe zavarral az arcán, miközben még mindig Annie után bámult, meg ahogy felkapta azt a ládát. - Te is láttad? Valami turpisság van itt, biztos vagyok benne, hogy Annie nem véletlenül van itt, ahogy mondod. Azokat a ládákat próbálom majd egy kicsit külön is rakni, még ha a lány is lesz a soros a cipeléssel.
Ez után Zoi elvitte a következő ládát, majd Annie következett, abban is értékes holmi volt, de nem érdekes, majd a következőben is, meg a következőben is. Valójában nem untam ezt a fajta munkát, nem kellett sokat gondolkozni, de szórakoztató volt várni, melyik ládában milyen meglepetés lapul. Ez után meghallottam a jellegzetes orea zúgást. Épp Annie volt a soros, Zoi pont csak visszajött.
- Legyen az a következő. - mutattam egy ládára, direkt nem arra amelyikben a tárgyat éreztem, hanem a mellette levőre, hogy az jusson Annie-nek és a potenciálisan nekünk jó jusson Zoinak, hogy könnyebben félre tudja tenni akár.
A faun megmozgatta a vállát. Azért nem lehetett könnyű ez a fizikai munka része sem, sőt. Annie vállat vont, majd gyorsan felírtam a kopott zsebórát ami a következő ládában volt, utána pedig a lány már vitte is.
- Amilyen szerencsénk lesz, biztos valamelyik utolsó ládák lesznek azok, vagy nem is ebben a szobában találjuk. Az jutott eszembe, mi van, ha ma csak ez a szoba kerül sorra és el sem jutunk másikba. - vetette fel aggódva, mikor kettesben maradtunk. Az orea-zúgásos ládára mutattam.
- Ezt, gyorsan, ennek van hangja, hátha... Ha pedig ma csak ez kerül sorra, akkor eljövünk holnap is, szerintem ma elég jól dolgozunk ahhoz, hogy újra felvegyenek. - mosolyogtam bíztatón a faun lányra.
Zoinak felcsillant a szeme.
- Neked legyen igazad!
A felnyitott ládában valóban egy apró, késnek kinéző tárgy hevert csakhogy… Amikor megláttam a tárgyat hatalmasra kerekedett a szemem. Már láttam ilyet, Eosnál.
- Izé, Zoi... Nem tudok sokat a tündérekről de... Ez egy gyakori fegyver a fénytündéreknél... ugye? - remegett meg a hangom.
- Fogalmam sincs, én csak ezt ismerem, de úgy tudom a gazdájától, hogy egyedi. - vonta meg Zoi a vállát. Lehetséges volt, hogy amit keresett, amiről eddig szó volt az végig a Solas volt? És Eos valahogy elhagyta, vagyis ellopták tőle? Szép és hatékony fegyver volt az biztos, de sose gondoltam volna, hogy lett volna úgy igazán jelentősége. Ki kellett derítenem.
- És a gazdája... Kb ilyen magas, fénylik a szeme meg a szárnya, szeleburdi, mint egy tizenkét éves emberkölyök, és Eosnak hívják? - kérdeztem, kezemmel mutatva közben a tündér magasságát, miközben beharaptam az alsó ajkam. Viszont, ha jobban belegondoltam... Hát, ha segítek visszaszerezni a fegyverét Zoival együtt, akkor legalább lesz okom találkozni vele, és ő biztosan benne lenne, hogy megkeressük Lunát és akkor... Nos, igazából semmi. De azt hiszem jó kiindulása lenne, hogy legyenek barátaim... meg ilyesmi. Ők voltak a legközelebb ehhez, akik korban is hasonlóak voltak mint én, és már átéltünk egyet s mást.
Zoi nagy szemeket meresztett rám.
- Ismered a herceget? Hogyan? Hol? Persze nem kell elmondanod, csak meglepett. - tette hozzá gyorsan, de ekkor már elkezdett zúgni a fejem az új információtól. - És igen, Eos-é a fegyver, de ellopták tőle, megígértem neki, hogy segítek visszaszerezni. Bajba kerül, ha nem sikerül és én sem akarom megszegni a szavam. - ismerte be.
- He-herceg?! - sikkantottam fel. Megragadtam a lényeget tudom, fontosabb lett volna, hogy ellopták a fegyvert, hogy bajba kerülhet de… Herceg?!
Zoi majdnem ugrottan egyet a hangra és egy pillantást vetett az ajtóra.
- Pszt! Még meghallja! - csitított, nem sok eredménnyel, mert még mindig úgy éreztem magam, mint aki menten elájul. - A fenébe! Elszóltam magam mi? De azt hittem tudod, hiszen te mondtad, hogy ismered. - vörösödött el Zoi is. Igyekeztem nagyon összeszedni magam, hogy értelmesen tudjak kommunikálni, hiszen ami történt megtörtént, azon változtatni nem lehetett csak, na… Herceg!
- Én... ismerem. Mármint, ez túlzás, hogy ismerem, csak már találkoztunk, mikor ő, meg egy másik lány, Luna segítettek amikor okoztam egy kis... balesetet. Igazából nagy balesetet. Olyat amilyet az olyanok szoktak okozni, mint én. - ebből reméltem, hogy értette. - Szóval odabent... odaát... ott, segített nekem Eos sokat, és nagyon kedves volt és egyáltalán nem volt rám mérges, sőt lehet még élvezte is a dolgot pedig nagyon veszélyesnek tűnt, és ott használta a Solast. De nem mondta, hogy... hogy... - hogy herceg. Sinan szerelmére, és én még azt hittem, hogy barátkozhatnék vele!
- Biztos vagyok benne, hogy élvezte, már amennyire megismertem. Az a fiú maga a baj. - sóhajtott Zoi. - De megnyugtatlak, nem nagyon fitogtatja ezt a herceg dolgot, azt sem akarta, hogy annak szólítsam, szóval .... rendes srác azért.
- Igen, biztosan az csak... Istenem, ez annyira kínos! És végig fénymanónak hívtuk! - közben azért gyorsan felvéstem a láda számát, meg csak simán mellé írtam, hogy "fényes kés" és igyekeztem nagyon-nagyon megjegyezni, hogy mi volt a láda kódja. - Közben vidd ezt mielőtt Annie gyanút fog.
A faunlány felkuncogott a becenévre.
- Ez elég..... találó azért. De azért nem fogom neki elmondani, ne aggódj. - biztosított. - Igen, viszem is, jó lenne megtalálni most már a másikat is.
- Hát, hallotta ő is... Épp ezért olyan kínos.
Amikor már Zoi ment volna ki Annie megjelent az ajtófélfában és lezserül nekidőlt. Az arcában volt valami furcsa, olyan nem egészen emberszerű, és mintha a vonásai épp mosódtak volna el, míg ki nem rajzolták a szokásos, őzgida-tekintetű lányt.
- Ti mit akartok lopni? - kérdezte egyszerűen. Valósznűleg mindent hallott. A kérdése alapján viszont ő maga is lopni akart valamit, ebből pedig azért ki lehetett indulni. A faunlányra néztem. valamiért úgy éreztem, hogy bármilyen kistermetűnek is tűnt, volt benne valami veszélyes.
- Mielőtt erre válaszolnék... Ha nem ugyanazt, amit te... akkor segítesz? És talán mi is tudunk neked. - jobb volt nem rögtön ellenségeskedéssel indítani, hátha még valami jót is ki tudtunk hozni ebből az egészből.
- Evie, szerintem ő egy..... alakváltó. - mondta Zoi, majd Annie-re nézett megerősítésért. - Igaz? Mi vagy?
Annie ránézett Zoira, aztán üresen elmosolyodott.
- Annie vagyok. De egyébként igen. Alakváltó. - felelte, aztán rám nézett. - Segítek, persze. Egyedül egyébként is unalmas.
- Alakváltó? Még sose találkoztam alakváltóval! - örültem meg. Nem is értettem miért voltam ilyen lelkes miatta. - Azt hiszem Zoi úgy értette a kérdést, hogy mivé tudsz átváltozni? Ez olyan menő! - megköszörültem a torom. Tehát hajlandó volt segíteni és még örült is neki. Jó. Ez határozottan jó kezdet volt. - Szóval, mi egy fénytündér lándzsáért jöttünk, és meg is találtuk. Keresünk még azon kívül egy zöld táblát is, de egyelőre csak megjegyezzük melyik ládában vannak. Neked mi kell? Vagy... Ha nem neked, akkor a főnöködnek. - igyekeztem pontosan fogalmazni.
- Ugye nem ezek kellenek neked is? - kérdezte Zoi nyomatékosan. Annie egy pillanatra felém nézett.
- Medvévé. - felelte. - Te jófejnek tűnsz. Egyszer üveggolyózhatnánk.
A lány ezután beljebb lépett az ajtóból és megingatta a fejét.
- Matt csak azt mondta, hogy ne kerüljön semmi értékes a Patkányokhoz. De nem akar ilyesmiket. Megtarthatjátok. Te tudod, hogy mi értékes ezekből?
Úgy tűnik nem értek véget a meglepetések. Üveggolyózni.
- Jól van, azt hiszem csak egyszer játszottam olyat, de akkor jó mókának tűnt. - vontam vállat végül. Miért is ne? Lenne egy medve alakváltó barátom! Igazából, amennyire zsigerből nem bíztam Amos márkiban, pont annyira kezdtem viszont megbízni Annie-ben egyszerűen a nyers egyenessége miatt. Eddig semmi nem utalt arra, hogy minimálisan is köntörfalazna, vagy megjátszaná magát, pont ellenkezőleg. Ha jól kérdeztünk akkor azonnal megmondott mindent, mintha a világ legtermészetesebb dolga volna, ha rosszul kérdeztünk, akkor meg csak abból dolgozott, amit hallott, nem gondolta tovább. Ez egy egyszerű és világos szabályrendszer volt.
- Attól függ, hogy ez a Matt mit tart értékesnek. Drága holmik kellenek vagy mágikusak?
- Jó, hogy mi nem vagyunk Patkányok, nem vagyunk alakváltók, de hát ezt gondolom tudod. Nekünk amúgy is csak ez a két dolog kell, de ha megmondod, hogy a többivel mi legyen, cserébe szívesen segítünk, ahogy Evie mondta.
- A Patkányok sem alakváltók, csak tolvajok. Csak sokan vannak. Az igazi patkányok nem szeretik őket, szóval szeretnék, ha csődbe mennének. Matt meg segít nekik, valamiért cserébe gondolom. Szóval el kell venni tőlük mindent, amiből hasznuk lehet. Drága. És mágikus. Szóval azok kerüljenek ezekbe a ládákba. - Ekkor előhúzott egy papírt rajta néhány láda kódjával, olyan egytucatnyival és elém tartotta. - Tudok olvasni... egy kicsit. Csak nem ennyire.
Tehát ez valami alvilági bandák ügye volt, alakváltó bandák, nem alakváltó bandák, Annie és a főnöke bandája… Csupa olyan dolog, amihez nekünk nem volt semmi közünk, és tulajdonképpen nem is akartam, hogy közöm legyen hozzá. Az viszont még mindig igaz volt, hogy együtt többre mentünk.
- Tehát ha jól értem... Ki kéne csereberélni őket? - vettem el a cetlit, majd kezdtem el összehasonlítani az én eddigi jegyzeteimmel.
- Én csak az izom vagyok, ahogy már mondtam, én nem értek ezekhez. - bökött Zoi a ládák felé. - De Evie biztos kitalálja mi az ami értékes vagy mágikus.
- Jól érted. - bólogatott nekem Annie. - Akkor segítetek?
Bólintottam.
- Segítünk. Kivéve azt a két tárgyat, ami nekünk kell.
- De az sem kerül a Patkányokhoz, mert elvisszük. - mondta Annie-nek beleegyezően a segítségre Zoi is. Jogos pont volt, talán még ezzel is az ő malmukra hajtottuk a vizet, szóval tényleg nem volt ok ellenségeskedni.
- Jól van. Csapat. - nyújtotta ki a kezét Annie tenyérrel lefelé, de közben ugyanazzal a faarccal.
- Igen, ahogy mondja. - mondtam, majd kezet fogtam Annie-vel. - Csapat. Most hogy minden tisztázódott, haladjunk, hölgyeim, mert ezek szerint még nagyon sok dolgunk van.
Pént. Jún. 14, 2024 5:13 pm
Nagy tétel
Freddie elindult a pince mélyebb részei felé. Egy ideig egy hosszú folyosó volt csak az egész, mint egy csatorna vagy egy egérút rosszabb időkre, néha oldalra nyíló ajtókkal.
-- Azok most üresek. - magyarázta a kísérőnk néhány mellett elhaladva, aztán az egyiknél megállt. - Innen kezdődnek azok, amikben van is valami. Itt igazából kezdhetitek is. Van bent egy füzet. Kinyitjátok a ládákat, felírjátok mi van benne, visszacsukjátok és átviszitek a nagyterembe, ott arra. - mutatott a folyosó túlvége felé. - Ha esetleg vicces gondolataitok támadnának, annyit tennék hozzá, hogy csak egy ki és bejárat van, szóval Schwarzon kell átverekednetek magatok, ha bármit ki akarnátok vinni. És higgyétek el, kicsinek néz ki meg hájasnak, de nem akartok összeakaszkodni vele. Kérdés?
Nagy önuralmamba kerül, hogy ne vigyorodjak el, hiszen tálcán kínálják nekünk az árukészletet. Nincs is más dolgunk, mint szép nyugodtan átnézni mindent.....
-- Nekem lenne egy...- szólalt meg Evie. - Vannak megkülönböztető jelek az egyes ládákon, hogy később se keveredjen össze, hogy melyikben mi van, vagy csak okosan kell pakolni, hogy majd olyan sorrendben menjenek ki, mint ahogyan most felírom őket?
Evie okosan gondolkozott, hiszen, ha tényleg azért jöttünk volna csak, amit mondtunk, akkor pont ezt kellett kérdeznie.
Ezért én nem szóltam csak bólintottam egyetértően.
-- Van a ládák sarkában egy szám meg egy betű. Azt is érdemes felírni abba a füzetbe. Más egyéb?
Evie megrázta a fejét.
-- Így nekem minden világos, köszönöm.
-- Én csinálom, amit mondanak. - adtam a kissé ostobát, hiszen én itt csak az izom voltam ugyebár.
Freddie ezek után sarkon fordul és magunkra hagy minket, Mi pedig beléphettünk a szobába, ahol a falak menti rész végig volt pakolva ládákkal.
Az örömöm azonban nem tartott sokáig, hiszen épp csak körbe pillanthattam, máris kiderült, hogy konkurenciánk van, de legalábbis egy figyelő szem és fül. Egy apró termetű, barna hajú, törékenynek tűnő lány már áll ott a ládákat nézegetve elmélyedt tekintettel.
-- Umm... Hello. – köszöntötte társnőm a lányt bizonytalanul, miközben a szeme kutatóan nézett körbe.
-- Üdv! - emeltem fel egy intésre a kezem az idegen lány felé kissé frusztráltan. - Te is pakolni vagy itt? - kérdeztem, reménykedve, hogy esetleg nem marad itt.
A lány felénk fordul, egy ideig méreget minket, aztán bólintott.
-- Igen. Pakolni. Ti kik vagytok?
-- Én írom össze miben mi van. – válaszolt neki elsőnek Evie.
-- Te? Pakolni? - nevettem fel, látványosan végignézve rajta. - Ne haragudj, de nem úgy nézel ki, mint aki fel tudná emelni ......például ezt a ládát. - böktem az egyik nagyobb darabra. - Az a fickó a bejáratnál biztos nem vette ezt be. - mondtam neki nyíltan, de nem bántóan, csak csodálkozva.
-- Nem kérdeztek. - vonta meg a vállát a lány, miközben odament a ládához, amit mutattam neki és megkocogtatta. - Nem szoktak, ha Matt kér valamit.
-- Matt? Ő valami nagykutya errefelé? – kérdezte Evie, miközben felvett egy füzetfélét az egyik ládásról meg a ceruzát mellőle. - Lássunk közben munkához, - nézett rám, - mert különben sose fizetnek ki minket. Én Evie vagyok.
Nekem sem mondott semmit a név, de sejtettem, hogy valami alvilági nagykutya lehet, a márki elmondása alapján. Azt sem felejtettem el, amit Kyros mondott, hogy nem biztos, hogy egyedül akarjuk "megfúrni" a vásárt..... A bemutatkozás elbizonytalanított, de hát nem sok faunlány rohangál magában a városban, hamar kideríthetik ki vagyok, ha nagyon akarják, egy idő után pedig tuti belezavarodnék egy álnévbe.
-- Zoi. - mondtam. - Akkor álljunk neki, ha te is pakolsz, gyorsabban haladhatunk. Te viszel egy ládát, aztán én, így jobban bírjuk. - ajánlottam, így legalább van esélyünk, hogy néha kettesben maradjunk.
-- Annie. - felelte a lány a bemutatkozásunkra, aztán az emlegetett nevet illető kérdésre megint vállat vont. - Olyasmi. De nem szereti, ha kutyához hasonlítják. Szerinte buta állatok.
Ezután megragadta az egyik láda fedelét és kis erőlködéssel leemelte róla, hogy Evie belenézhessen. Ezen a ládán az A3 kód volt, benne pedig egy díszes, biztosan nemesembertől lopott párbajpisztoly hevert.
-- Jó ötlet, így nekem se kell várnom senkire. – bólintott Evie a tervemre, ezért úgy gondoltam értette, mi a célom vele, majd oda is lépett az első ládához.
-- Hűha, szép darab. Örülnék én is egy ilyennek, ha tudnék lőni. – aztán felírta a cuccot a papírra.
Láttam, hogy nem csak én, hanem Evie is meglepődött azon, hogy Annie nem értette a hasonlatot. ÉN sem voltam nagy értője némelyiknek, de ez elég általános volt. De hát nem vagyunk egyformák.
Jobb nem bolygatni a témát, ha a lány valami fejes embere.
-- Látom megy ez neked. - biccentettem, ahogy leemelte az első fedelet, én meg a következő ládát nyitottam ki. - Akár viheted is. - intettem az ajtó felé, ahogy Evie felírta a pisztolyokat. - Jó sok láda van itt.
Annie visszaerőlködte a láda tetejét, aztán megragadta a sarkait, és …….. aztán gond nélkül felkapta a ládát és elindult vele kifelé. Az a láda, amit közben kinyitottam egy sisakot tartalmazott, egyértelműen tündérmunka, bár már annak is archaikus volt. De most egy időre kettesben maradtunk. Evie feljegyezte a sisakot.
-- Ha egy fejesnek az embere itt van, akkor lehet hogy Kyros igazat mondott és tényleg tervez valaki valamit még. - hadarta suttogva, hogy a lány kiment. - De nincs is okunk rá, hogy akadályozzuk... Egyelőre. Ha megvan amit keresel jelezd úgy, hogy "de szép díszes kés" én meg ha megtaláltam a másikat akkor majd azt fogom mondani, hogy furi tábla. Oké?
-- Mi.....? Ja, persze, rendben. - bólintottam enyhe zavarral még mindig a vékonyka lány után bámulva, aki olyan ládát cipelt, ami nekem is elég lett volna, ráadásul mintha egy pillanattal előbb nagyobb is lett volna. -- Te is láttad? Valami turpisság van itt, biztos vagyok benne, hogy Annie nem véletlenül van itt, ahogy mondod. - biccentettem Evie felvetésére. - Azokat a ládákat próbálom majd egy kicsit külön is rakni, még ha a lány is lesz a soros a cipeléssel.
Jól bevált a terv, felváltva visszük a ládákat, így közben tudunk csendben beszélgetni is, ha szükséges.
A nagyterem, ahová a folyosó vezetett olyan volt, mint egy nagy, üres medence, egy lépcső vezettet le az aljába, a közepén volt egy jelenleg oldalra húzott függöny, ami eltakarta a hátsó felét, ha szükséges volt, mögötte pedig ott árválkodott az Annie által odacipelt egy szem láda.
Most a következő láda Annie-é volt, ebben is elég értékes, de számunkra kevésbé érdekes holmi volt, ahogy a következőben, az azt követőben, és az azt követőben is.
-- Legyen az a következő. - mutatott a ládára Evie, épp ahogy visszaértem.
Ha engem kérdez valaki, elég monoton volt a munka és alig vártam, hogy végre megtaláljuk, amit keresünk, bár attól még nem lettünk volna előrébb, hiszen mindenképp meg kell várnunk az árverést és a márkit, hogy ki is juthassunk épségben.
Megmozgattam a vállam, ahogy visszaértem várva, hogy Annie elvigye a saját ládáját.
-- Amilyen szerencsénk lesz, biztos valamelyik utolsó ládák lesznek azok, vagy nem is ebben a szobában találjuk. Az jutott eszembe, mi van, ha ma csak ez a szoba kerül sorra és el sem jutunk másikba. - vetettem fel aggódva, mikor kettesben maradtunk.
Evie erre gyorsan az egyik ládára mutatott.
-- Ezt, gyorsan, ennek van hangja, hátha... Ha pedig ma csak ez kerül sorra, akkor eljövünk holnap is, szerintem ma elég jól dolgozunk ahhoz, hogy újra felvegyenek. – mosolyodott el rám nézve.
Felcsillant a szemem, mert mintha csak a kívánságom teljesült volna. Evie megérzett valamit! Azonnal a mutatott ládához léptem és letéptem a tetejét, kíváncsian pillantva a belsejébe.
-- Neked legyen igazad!
A ládában egy apró, késnek kinéző tárgy hevert - amit azonnal megismertem, ez volt Solas, Astraeos herceg lábakélt lándzsája. Nagy sóhaj szakadt ki belőlem, ahogy megpillantottam a Solast.
-- Izé, Zoi... Nem tudok sokat a tündérekről de... Ez egy gyakori fegyver a fénytündéreknél... ugye? – kérdezte nagy szemekkel, remegő hangon Evie.
Kissé meglepődve néztem a zavarban lévő Evie-re, mikor ő maga is azt mutatta ismeri a fegyvert. Én nem ismertem nagyon a fénytündérek fegyvereit, de úgy tudtam Solas-ból csak egy volt.
-- Fogalmam sincs, én csak ezt ismerem, de úgy tudom a gazdájától, hogy egyedi. - vontam meg a vállam.
Lehet, hogy túlságosan bíztam még mindig egyesekben, de én ilyen voltam. Valamiért bíztam Evie-ben, hogy állja a szavát és nem akar nekem rosszat.
-- És a gazdája... Kb ilyen magas, fénylik a szeme meg a szárnya, szeleburdi, mint egy tizenkét éves emberkölyök, és Eosnak hívják? – kérdezte a kezével mutatva az arányokat.
Nagy szemeket meresztettem Evie-re, ahogy pontosan leírta Eos herceget, nagyon pontosan.
-- Ismered a herceget? Hogyan? Hol? - bukott ki belőlem, de aztán gyorsan rájöttem, hogy elég buta kérdés, hiszen nem csak én ismerhettem, bár nem gondoltam volna, hogy járt már itt, hiszen teljesen elveszett volt, amikor találkoztunk.
De hát Evie bárhol találkozhatott vele.....
-- Persze nem kell elmondanod, csak meglepett. - tettem hozzá gyorsan. - És igen, Eos-é a fegyver, de ellopták tőle, megígértem neki, hogy segítek visszaszerezni. Bajba kerül, ha nem sikerül és én sem akarom megszegni a szavam. - ismertem be.
-- He-herceg?! - sikkantott fel.
Majdnem ugrottan egyet a hangra és egy pillantást vetettem az ajtóra.
-- Pszt! Még meghallja! - csitítottam a lányt. - A fenébe! Elszóltam magam mi? De azt hittem tudod, hiszen te mondtad, hogy ismered. - vörösödtem el.
-- Én... ismerem. Mármint, ez túlzás hogy ismerem, csak már találkoztunk, mikor ő, meg egy másik lány Luna segítettek amikor okoztam egy kis... balesetet. Igazából nagy balesetet. Olyat amilyet az olyanok szoktak okozni mint én. – csapongott és én hol úgy gondoltam értem, hol nem. - Szóval odabent... odaát... ott, segített nekem Eos sokat, és nagyon kedves volt és egyáltalán nem volt rám mérges, sőt lehet még élvezte is a dolgot pedig nagyon veszélyesnek tűnt, és ott használta a solast. De nem mondta, hogy... hogy... - hogy herceg. Sinan szerelmére, és én még azt hittem hogy barátkozhatnék vele!
Hát ....mégis elmondta! Az persze túlzás, hogy sokat meg is értettem volna belőle, de azt leszűrtem, hogy valószínűleg az Álmodó voltához volt köze, az sodorta bajba.
-- Biztos vagyok benne, hogy élvezte, már amennyire megismertem. Az a fiú maga a baj. - sóhajtottam. - De megnyugtatlak, nem nagyon fitogtatja ezt a herceg dolgot, azt sem akarta, hogy annak szólítsam, szóval .... rendes srác azért.
-- Igen, biztosan az csak... Istenem, ez annyira kínos! És végig fénymanónak hívtuk! – mondta kissé kétségbeesetten, de közben lejegyzetelte a láda és a tárgy adatait. - Közben vidd ezt mielőtt Annie gyanút fog.
Felkuncogtam a becenévre.
-- Ez elég..... találó azért. De azért nem fogom neki elmondani, ne aggódj. - biztosítottam a zavarban lévő lányt. - Igen, viszem is, jó lenne megtalálni most már a másikat is. - éledt fel bennem a remény.
Indultam is a raktárba, hogy megjegyezhető helyre tegyem és a számát is memorizáltam, de ebben jobban bíztam Evie-ben.
-- Hát, hallotta ő is... Épp ezért olyan kínos. – szólt utánam még az Eos sztorihoz házzátéve.
Meg akartam vígasztalni, de, ahogy felnéztem Annie-t láttam megjelenni az ajtóban, ahogy lezserül nekidőlt. Az arcában volt valami furcsa, olyan nem egészen emberszerű, és mintha a vonásai épp mosódtak volna el, míg ki nem rajzolták a szokásos, őzgida-tekintetű lányt.
-- Ti mit akartok lopni? - kérdezte egyszerűen.
Evie rám pillantott, aztán láthatóan döntött.
-- Mielőtt erre válaszolnék... Ha nem ugyanazt amit te... akkor segítesz? És talán mi is tudunk neked.
Mikor Annie elállta az utat és feltette a kérdést, tudtam, hogy lebuktunk, azon morfondíroztam, hogy hozzávágom a ládát, de Evie megelőzött és még vártam, mit fog válaszolni a lány, aki nem is volt olyan .... elveszett, elég régén voltama városban, hogy sejtsem mi lehet, ez az erejét is megmagyarázná.
-- Evie, szerintem ő egy..... alakváltó. - megerősítésért ránéztem Annie-re. - Igaz? Mi vagy?
Annie rám nézett, aztán üresen elmosolyodott.
-- Annie vagyok. De egyébként igen. Alakváltó. - felelte, aztán Evie felé nézett. - Segítek, persze. Egyedül egyébként is unalmas.
-- Alakváltó? Még sose találkoztam alakváltóval! – lelkesedett fel hirtelen Evie, mint aki elfelejtette, mekkora bajba keverhet minket a lány. - Azt hiszem Zoi úgy értette a kérdést, hogy mivé tudsz átváltozni? Ez olyan menő! – köszörülte meg a torkát zavartan. - Szóval, mi egy fénytündér lándzsáért jöttünk, és meg is találtuk. Keresünk még azon kívül egy zöld táblát is, de egyelőre csak megjegyezzük melyik ládában vannak. Neked mi kell? Vagy... Ha nem neked, akkor a főnöködnek.
Én nem örültem annyira, főleg, hogy még nem tudtuk, hogy mi kell neki, vagyis a főnökének, ahogy Evie fogalmazott. Mert, ha véletlenül ugyanaz ...... akkor nagy bajban leszünk, akármivé is tud átváltozni.
-- Ugye nem ezek kellenek neked is? - kérdeztem, ha már így elmondtunk mindent és ő nem csak eljátszotta az egészet és a következő pillanatban már az őrökért fog kiabálni.
Annie egy pillanatra Evie felé nézett.
-- Medvévé. - felelte. - Te jófejnek tűnsz. Egyszer üveggolyózhatnánk.
A lány ezután beljebb lépett az ajtóból és megingatta a fejét.
-- Matt csak azt mondta, hogy ne kerüljön semmi értékes a Patkányokhoz. De nem akar ilyesmiket. Megtarthatjátok. Te tudod, hogy mi értékes ezekből?
Úgy láttam, ezen azért Evie is meglepődött. Én csak kisebb fiúkat láttam üveggolyózni, vajon ez a lány mennyi lehetett?
-- Jól van, azt hiszem csak egyszer játszottam olyat, de akkor jó mókának tűnt. – vonta meg aztán Evie a vállát. -- Attól függ, hogy ez a Matt mit tart értékesnek. Drága holmik kellenek vagy mágikusak?
Addig nincs baj, míg csak nem bír annyira, mint Evie-t, túl fogom élni. Egyébként is fura egy lány volt, mindent szó szerint vett és ki is mondott, mintha nem lett volna képes hazudni vagy színlelni..... vagy nem volt rá szüksége ugye .....medve. Vajon mekkora lehet?
Persze most nem ezen kéne agyalnom, így igyekeztem legalább kicsit megérteni mit is akar.
-- Jó, hogy mi nem vagyunk Patkányok, nem vagyunk alakváltók, de hát ezt gondolom tudod. Nekünk amúgy is csak ez a két dolog kell, de ha megmondod, hogy a többivel mi legyen, cserébe szívesen segítünk, ahogy Evie mondta.
-- A Patkányok sem alakváltók, csak tolvajok. Csak sokan vannak. Az igazi patkányok nem szeretik őket, szóval szeretnék, ha csődbe mennének. Matt meg segít nekik, valamiért cserébe gondolom. Szóval el kell venni tőlük mindent, amiből hasznuk lehet. Drága. És mágikus. Szóval azok kerüljenek ezekbe a ládákba.
Ekkor előhúzott egy papírt rajta néhány láda kódjával, olyan egytucatnyival és Evie felé tartotta.
- Tudok olvasni... egy kicsit. Csak nem ennyire.
-- Tehát ha jól értem... Ki kéne csereberélni őket? – vette át Evie a kis papírt és olvasgatni kezdte.
-- Én csak az izom vagyok, ahogy már mondtam, én nem értek ezekhez. - böktem a ládák felé. - De Evie biztos kitalálja mi az ami értékes vagy mágikus. - vontam meg a vállam.
-- Jól érted. - bólogatott Evie-nek az alakváltó lány. - Akkor segítetek?
-- Segítünk. – bólintott rá Evie. - Kivéve azt a két tárgyat, ami nekünk kell.
-- De az sem kerül a Patkányokhoz, mert elvisszük. - bólintottam Annie-nek beleegyezően a segítségre.
Ha ez kell, hogy kijussunk, nekem ez teljesen megfelel, egy Patkányt sem ismerek.
-- Jól van. Csapat. - nyújtotta ki a kezét Annie tenyérrel lefelé, de közben ugyanazzal a faarccal.
-- Igen, ahogy mondja. – mondta Evie és megrázta Annie kezét. - Csapat. Most hogy minden tisztázódott, haladjunk, hölgyeim, mert ezek szerint még nagyon sok dolgunk van.
Különös egy kézmozdulat volt és nem voltam benne biztos, hogy Annie kézfogásra gondolt, de megvártam mi lesz belőle.
Utána vártam Evie utasításait, hogy mit pakoljunk a ládába.
Pént. Jún. 28, 2024 10:59 am
× Nagy tétel ×
Evie & Zoi
Pakoltunk tovább, most már kisujjesküs csapatként. Annie néha beleszólt, hogy mit kellene áttenni az előre megjelölt ládákba, hogy a főnöke terve megvalósuljon, de szívesen vettem. Eggyel több barát mindig jó volt, és valamiért úgy éreztem, hogy a különös lánynak is elég volt ennyi ahhoz, hogy akként tartson minket számon. Mennyivel egyszerűbb is volt ez, mint az egymást férjfogás reményében elgáncsoló kisasszonyok pletykálkodó körei!
Az egyik ládához érve azután olyan hangosan hallottam meg az orea zúgását, hogy ha valódi hang lett volna tartottam volna tőle, hogy megsüketít. Nem is kellett volna feltétlenül megnéznem ahhoz, hogy tudjam, ez volt Amos márki táblája. Ezt is bedobozoltuk és gondosan megjegyeztem a kódját, pont időben, mielőtt Freddie megjelent volna az ajtóban.
- Végeztetek már? Mindjárt kezdődik.
- Már épp az utolsót viszem. - fogta meg a ládát Zoi és indult vele a nagyterem felé. Én csak odanyújtottam a férfinak a füzetet. A két fontos szám és betű a fejemben voltak, ami Annie-nek kellett azok a megfelelő ládákban, minden más lehetett az övék, mehetett a Vak Vásár a maga medrében, hiszen kik voltunk mi, hogy tönkretegyünk egy ilyen eseményt? Estrance-ban legalább három párhuzamos társadalom működött, az arisztokratáké, a tudósoké és a saját törvényeik szerint élő alvilágé, nekem pedig, aki beleszületett az egyikbe, élni akart egy másikban és éppen egy harmadikban volt, a megfigyelő szerepe volt a legbiztonságosabb.
Freddie elvette a papírokat, még rájuk is nézett, de belegondolva abba, hogy nem ő volt az írnok, és hogy még csak felismerés sem csillant a tekintetében azt hiszem ő maga nem sok hasznát vette a füzetnek, lévén nem tudott olvasni.
- Jól van, igyekezzetek. Öt perc és kezdünk. Maradjatok láthatatlanok, a végén még kelletek majd.
- Meghúzzuk magunkat, nem lesz baj. - válaszolta a faunlány. Biccentettem Freddie-nek, majd Zoi után iszkoltam, aki szerencsére megvárt engem és Annie-t még a nagyterem előtt.
- Nem tudom, hogyan kéne jeleznünk... - vetettem fel a faunlánynak. Az egy dolog, hogy én tudtam, melyik ládában vannak a keresett tárgyaink, de hogyan fogjuk ezt Amos márki tudtára hozni? - Nektek van jelzésetek? - kérdeztem Annie-t, mire a lány elővette és felmutatta a korábbi lapot.
- Matt tudja, melyik ládákra kell licitálni.
- Igazad van, tényleg. - válaszoltam, és hirtelen nagyon ostobának éreztem magam.
Ahogy behúzódtunk egy sarokba, egy perc múlva hallottuk is, ahogy lábak kopogtak végig a bejárati folyosón - a Vak Vásár lassan kezdetét vette.
- Amos biztosan keresni fog minket, ha meglátjuk, akkor az ujjaid segítségével meg tudod mutatni neki, a ládák számát? - kérdezte tőlem Zoi. - Csak egy pillanat kell hozzá, ha meglát minket...
- Megpróbálhatom, de mérjük fel a terepet. Hátha belefuthatunk a márkiba a frissítőknél, esetleg beállhatok egy percre felszolgálónak, egy ilyen eseményen kell hogy legyen efféle... De megpróbálom ezt is amit mondtál.
Nem voltam benne biztos, hogy nem feltűnőbb-e a mutogatás, főleg, hogy két betű és két szám volt, mintha gyorsan elhadartam volna őket, de ez attól függött, hogy a férfi közelébe tudtunk-e kerülni egyáltalán. Ha esélytelen volt, akkor tényleg kénytelen voltam valahogy értelmesen A-betűt formálni az ujjaimból legalább.
Hamarosan elkezdenek beszállingózni a Sötét Negyed legválogatottabb nagykutyái - kivéve Mattet persze, aki nem volt kutya, ezt Annie egyértelműen közölte, de hogy melyikük is volt az, azt nem tudtam, a lány nem adta jelét. Olyan harmincan lehettek, voltak köztük emberek, faunokat, még egy éjtündér is. És természetesen Amos márki, aki némi zavart nézelődés után a tömegen átfurakodva odalép hozzánk. Ami teljesen illetlen lett volna a felsőbb körökben, de a három párhuzamos társadalomnak azt hiszem három eltérő etikett-tankönyv is dukált.
- Nos, mi siii… - …került, gondoltam ezt akarta mondani, de ekkor észrevette Annie-t. - Mire számíthatunk, suhancok? - helyesbített egy torokköszörülés után. Mintha ő nem lett volna hozzánk hasonlóan suhanc, akinek épp csak pelyhedzeni kezdett az álla. Reméltem, hogy senkinek nem lesz gyanús, hogy az egyik vevő-jelölt miért diskurál a személyzettel.
- Szép mentés Amos, de mi már lebuktunk. - kapott egy mosolyt a márki Zoitól. - Ez itt Annie és nem árul be minket, ő sütögeti a maga pecsenyéjét.
- Ne aggódjon uram, a vásáron minden a legnagyobb rendben. - körbepillantottam, hogy figyeltek-e minket, és ha nem akkor gyorsan elhadartam a két kódot neki, mert ez volt a tökéletes alkalom rá. - Kellemes licitálást.
Amos először pislogott néhányat, Annie-re, aztán ránk, de végül kommentár helyett csak megköszörülte a torkát és hátat fordítva tovább állt.
Néhány percig még morajlott a tömeg, azután valaki tapsolt, amire mindenki elhallgatott. A Vak Vásár levezénylője, egy barna frakkos, lila keménykalapos férfi fellépett egy pódiumra és körbeforgatott egy kalapácsot a kezében, majd a levegőben megsuhintotta, amitől valahogy sikerült kalapácsütés-szerű hangot csinálnia. Igyekeztem meghúzni magam, de az előadás egészen remek volt. Olyasmi volt mint egy nemesi bál, csak sokkal... harsányabb, azt hiszem. Bár ott is voltak akik szerették az extravagáns dolgokat.
- Az ott a Vak Király. - mondta Annie. - Matt szerint nem érdemes vele ujjat húzni.
- Ha minden jól megy remélem nem is fogunk. - jegyezte meg Zoi halkan. - Azért megvallom, jobb lenne Amos közelében lenni, mikor megszerzi a dolgokat, továbbra sem bízom benne. - súgta nekem.
- Tényleg nem lát, vagy csak nevében Vak a vására miatt? - kérdeztem Annie-t. - Én sem. - válaszoltam utána Zoinak. - De mit tehetnénk?
Ha megszerezte a tábláját, és faképnél akart minket hagyni, akkor minden gond nélkül megtehette, használva a tárgy képességeit, és mi nem tehettünk ellene semmit. Még a Solast is elvihette volna, ha akarta.
- Tényleg nem. - mondta Annie. A Vak Király még kétszer megütötte a levegőt a kalapáccsal, aztán elkezdte a konferálást.
5- Mélyen tiszelt vásárlók, megnyitjuk az e havi Vak Vásárt. A szabályok változatlanok, de az esetleges újak kedvéért hadd magyarázzam el, mi lesz az este programja. A bejáratnál kézhez kaptak egy listát, amely tartalmaz minden cikket, ami ma áruba lesz bocsájtva. A dobozokat nem nyitjuk fel, azonban csukva meg lehet szemlélni őket. Ezután kikiáltjuk a kezdő árat és indulhat a licit. Ha senkinek nincs ellenvetése... legyen helyette szerencséje. Az első cikk...[/color]
És ekkor el is kezdte felolvasni a listát, amit írtam, pedig Annie azt mondta róla, hogy valóban vak. Bár nem szó szerint tette, inkább csak nagyon teátrálisan bejelentette, hogy „Első doboz, kikiáltási ár” meg ilyenek, de mégis furcsa volt.
A licit úgy zajlott, mint bárhol máshol, csak több füttyögéssel és káromkodással azt hiszem. Egyes holmik magasabbról indultak, mások alacsonyabb összegekről, néha pedig, ahogy elértünk Annie ládáihoz, egy varjúfejes bot a levegőbe emelkedett és általában megnyerte a liciteket. Aztán jött Eos lándzsája. Amos márkinak kemény dolga volt, mert valaki más is szerette volna, de végül egy pofátlan összegért sikerült megvennie. A tábla érdekes módon nem vert akkora port, de végül mindkettő a márkihoz került - legalább is elméletben. Gyakorlatban még ott hevertek egy kupacban.
- Most jön a neheze. - szólalt meg Annie.
- Miért? Mi jön most? - kérdezte Zoi.
Rég nem rágtam már a bőrt a körmöm mellett, de most nem bírtam megállni. nem volt egy szép szokás, cseppet sem kisasszonyos, de az álcámhoz legalább illett, és kicsit levezettem vele a stresszt. Csak akkor könnyebbültem meg, mikor végül a márki megnyerte mind a két nekünk fontos ládás. Annie megjegyzésére én is a lányra néztem, de osztottam Zoi kérdését.
- Most egyesével kinyitják. És aki csalódott... az keres magának jobbat.
Amint ezt kimondta, valaki már el is ordította magát és egy pofon is elcsattant, aztán még egy, és még egy, mert a bandáktól ennyire átszőtt helyen egyetlen ütés is gyújtópont volt. Valaki Annie-nek is majdnem nekilökődött, de a lány egy halk morgással úgy dobta félre, mintha papírból lett volna.
- Megkeresem Mattet. Egyszer abbahagyják, csak a Vak Király... szereti hallgatni a káoszt.
- Nekünk is rá kéne tapadni a márkira ebben a kavarodásban. Maradj mellettem. - javasolta nekem Zoi, majd elindult a fal mellett, ha kellett az öklét használva, hogy utat törjön nekünk Amos márki felé.
Döbbent és holtra vált arccal néztem a kibontakozó káoszt.
- Sok sikert, Annie, örültem a találkozásnak. - mondtam az alakváltó lánynak, majd hirtelen jött ötlettől vezérelve megfogtam Zoi kezét, hogy véletlenül se veszítsen el engem a lehetséges kavarodásban.
- Üveggolyók. Emlékezz. - mondta még Annie. - És szerezz néhányat.
Sosem gondoltam, hogy én még valaha gyermekjátékokat fogok venni magamnak, de az ígéret szép szó volt. Ha itt kapok fizetést, azt mindenképp üveggolyókra kellett költenem, bár egyre kevesebb reményt láttam arra, hogy valóban megkapjuk Zoival a jussunkat majd a pakolásért.
Ez után elveszítettük szem elől a lányt, csak a lökdösődés maradt, Zoinak jó néhány embert és egyebet kellett odébb taszítania, hogy ne nyomjanak agyon engem (őt nehéz lett volna). Szerencsére persze nem ragadt rá a verekedős kedv mindenkire. Egy kalapos alak, kezében a már látott varjúfejes pálcával a fal mellett állt unottan és valamit lopva mormogott maga elé. Tőle néhány lépésre a korábban látott, feltűnően szép éjtündér nő állt, hasonlóan kimaradva a durva részéből, néha elmosolyodva és válaszolva valamit a botosnak. De mielőtt eltűnődhettem volna ez mit is jelent, Zoi sikeresen kiszúrta Amos márkit, épp a ládák előtt - a földön fekve, miközben egy nagydarab fickó hajolt fölé.
- Te csaltál, te kibaszott kurafi! Még sose láttalak itt, honnan tudtad volna, hogy egy ilyen csicsás kés van abban a ládában?!
- A fenébe! - szorította meg Zoi a kezem, hogy maga után vonjon, de aztán a sértegető fickó mellé érve, elengedett és nagyot taszítottam a férfin. - Erősnek érzed magad, ha egy gyengébbel kezdesz ki? Egyébként sem vádaskodhatsz egy vendéggel a Vak Király portáján, mert ezzel őt sérted meg.
Elismerő pillantást vetettem Zoira, hogy ilyen gyorsan kitalálta ezt a szöveget, ami meg kellett hagyjam, nagyon-nagyon tetszett. Igyekeztem az aggresszív férfitól minél távolabb kerülni, nehogy véletlenül valamiféle ütésváltás közepébe keveredjek, és leguggoltam Amos márki mellé.
- Jól van, uram?
A márkit ütlegelő fickó Zoi lökésére odébb tántorgott, de aztán ennél is jobban felkapta a vizet.
[b]- Te is vele vagy? Azt hiszitek megússzátok?![/color] - és már lendítette is az öklét. Eközben Amos márki feltápászkodott a földről.
- Hát... voltam már jobban... - nyöszörögte. - A... a láda?
- Én nem vagyok senkivel. - válaszolt Zoi vidáman. - De ez az úr megvette a ládát, így megvédem.
Zoi hátralépett a támadástól, hogy elvigye a lendület, majd megpróbált visszaütni. Közben én gyorsan megtaláltam a ládát, ott volt kinyitva nem messze tőlünk, benne Eos lándzsájával, alatta pedig ott volt a másik nyeremény, egyelőre érintetlenül. Zoi közben bevitt egy ütést, majd még egyet az ostorával, ami már elég is volt a kötekedőnek. A lánynak ez után már csak egyetlen mozdulatába telt, hogy teljesen ki is üsse a fickót. Sose láttam még nőt így verekedni, még Lunán is túltett – mégha egy faun nyers ereje teljesen más is volt mint egy lidércé.
- Minden rendben? - nézett körbe Zoi.
Gyorsan rátettem a ládára a tetejét, mielőtt még másnak is szemet szúrna.
- Megvannak. Juttasson ki minket. - mondtam ezt Amos márkinak.
Amos előhalászta a másik ládából a táblát, és mielőtt a cuccokra vigyázó helyi rendfenntartó bármit mondhatott volna, ránk nézett.
- Gyertek mögém!
Ezután valamit megérintett a táblán és a karját kinyújtva körbemutatta a teremben. A verekedés elhalt, az összegyűltek egyesével ereszkedtek le a földre, mintha csak nagyon gyorsan elaludtak volna, még a fal mellett álló két bandavezér is lecsúszott ülésbe.
Amos márki várt néhány másodpercet a csendben, aztán megtörölte a homlokát.
- Huhh. Reméltem, hogy nem lövök bakot. Nem hoztam ennyi pénzt magammal.
Vas. Jún. 30, 2024 9:59 pm
Nagy tétel
Nem vagyok egy tapasztalt összeesküvő, de annyira simán ment minden, hogy az már kissé gyanús, bár nem szólhatok egy szót sem Annie-ra, mert tényleg segített mindenben, ahogy mi is tartottuk magunkat a lány titkos kézfogásos esküjéhez. Az utolsó pillanatban, amikor már feladtam lassan a reményt, hogy ma végezhetünk a kereséssel, meg lesz a márki táblája is…..az utolsó pillanatban, mert épp elcsomagoltuk, amikor megjelent Freddie.
-- Már épp az utolsót viszem. - fogtam meg a ládát és indultam a nagyterem felé, míg Evie átadta a férfinak a láda jegyzéket, bár nem hittem, hogy értett volna belőle bármit is, különben nem kellett volna felvenni egy írótudót.
-- Jól van, igyekezzetek. Öt perc és kezdünk. Maradjatok láthatatlanok, a végén még kelletek majd.
Megkönnyebbülten hallottam azonban, hogy maradhatunk, így nem okozhat majd problémát valahogy jelezni a márkinak, hogy melyik ládára licitáljon, de abban még nem lehettünk teljesen biztosak, hogy az alakváltó lány állja a szavát, bár gyermeki viselkedése talán okot adott a bizalomra.
-- Meghúzzuk magunkat, nem lesz baj. - szóltam vissza, aztán bevártam a többieket, ha utánam jöttek.
- Nem tudom, hogyan kéne jeleznünk... – ért utol Evie. - Nektek van jelzésetek? - kérdezte Annie-t.
Annie erre csak elővette és felénk mutatta a lapot, amit korábban is láttunk már.
-- Matt tudja, melyik ládákra kell licitálni.
-- Igazad van, tényleg. – válaszolta Evie.
Alig húzódtunk be egy sarokba, egy perc múlva már hallani is, ahogy lábak kopognak végig a bejárati folyosón - a Vak Vásár lassan kezdetét veszi.
Csak annyit mondott Freddie, hogy ne legyünk szem előtt, de bíztam benne, hogy elég sokan lesznek a Vásáron, hogy ha egy pillanatra megmutatjuk magunkat a márkinak, az nem tűnjön fel senkinek.
-- Amos biztosan keresni fog minket, ha meglátjuk, akkor az ujjaid segítségével meg tudod mutatni neki, a ládák számát? - kérdeztem Evie-t. - Csak egy pillanat kell hozzá, ha meglát minket.....
Javaslatomra az Álmodó lány biccentett.
- Megpróbálhatom, de mérjük fel a terepet. Hátha belefuthatunk a márkiba a frissítőknél, esetleg beállhatok egy percre felszolgálónak, egy ilyen eseményen kell hogy legyen efféle... De megpróbálom ezt is amit mondtál.
Elkezdenek beszállingózni a Sötét Negyed legválogatottabb nagykutyái, köztül gondolom Annie főnöke is, bár őt sem ismerjük, ahogy senkit sem, kivéve a márkit.
Olyan harmincra rúghat a létszám, vannak köztük emberek, faunok és még egy éjtündért is megpillantottam. Nem mondanám, hogy tömeg lett a kezdés közeledtével, de azért nem is panaszkodhatott a szervező.
Amos márki is feltűnt és némi zavart nézelődés után a tömegen átfurakodva odalépett hozzánk.
-- Nos, mi siii—ekkor vette észre Annie-t. - Mire számíthatunk, suhancok? - helyesbített egy torokköszörülés után.
-- Szép mentés Amos, de mi már lebuktunk. - kapott egy mosolyt. - Ez itt Annie és nem árul be minket, ő sütögeti a maga pecsenyéjét. - tettem hozzá, de nem részleteztem, gondolom jobb, ha mindenki csak a legszükségesebben tudja. Valahol biztos itt volt az ő főnöke is.
-- Ne aggódjon uram, a vásáron minden a legnagyobb rendben. – Evie gyorsan körbenézett, aztán elhadarta a két kódot a márkinak. - Kellemes licitálást.
Amos először pislogott néhányat, Annie-re, aztán ránk, de végül a kód hallatán megköszörülte a torkát és hátat fordítva tovább állt. Néhány percig még a tömeg mormogása volt hallható, aztán valaki tapsolt, amire mindenki elhallgatott. A Vak Vásár levezénylője, egy barna frakkos, lila keménykalapos férfi fellépett egy pódiumra, amit nyilván közben hoztak oda, mert addig nem látszott, aztán körbeforgatott egy kalapácsot és a levegőben megsuhintotta, amitől valahogy sikerült kalapácsütés hangot csinálnia.
-- Az ott a Vak Király. - mondta Annie. - Matt szerint nem érdemes vele ujjat húzni.
Attól függetlenül, hogy most egy titkos akcióban voltunk és valószínűleg izgulnom kellett volna, teljesen lekötött maga a Vásár, hisz sosem láttam még csak hasonlót sem. Miután a márki eltűnt, hogy megfelelő időben ajánlatot tegyen és közben feldolgozza a sokkot, amit Annie-vel okoztunk neki, én tátott szájjal - nem szó szerint, - bámultam meg a Vak Királyt és a mutatványát.
-- Ha minden jól megy remélem nem is fogunk. - jegyeztem meg halkan. - Azért megvallom, jobb lenne Amos közelében lenni, mikor megszerzi a dolgokat, továbbra sem bízom benne. - súgtam Evie-nek.
-- Tényleg nem lát, vagy csak nevében Vak a vására miatt? - kérdezte Annie-t Evie. - Én sem. – válaszolt aztán nekem. - De mit tehetnénk?
-- Tényleg nem. – válaszolta Annie.
A Vak Király még kétszer megütötte a levegőt a kalapáccsal, aztán elkezdte a konferálást.
-- Mélyen tiszelt vásárlók, megnyitjuk az e havi Vak Vásárt. A szabályok változatlanok, de az esetleges újak kedvéért hadd magyarázzam el, mi lesz az este programja. A bejáratnál kézhez kaptak egy listát, amely tartalmaz minden cikket, ami ma áruba lesz bocsájtva. A dobozokat nem nyitjuk fel, azonban csukva meg lehet szemlélni őket. Ezután kikiáltjuk a kezdő árat és indulhat a licit. Ha senkinek nincs ellenvetése... legyen helyette szerencséje. Az első cikk...
És ekkor felolvasta az Evie által körmölt listáról az első tételt………. Pedig Annie azt mondta róla, hogy valóban vak…… Vajon, hogyan csinálta?
Közben azért azt is izgatottan vártam, hogy hogyan alakul a tervünk. Én is megjegyeztem, hogy melyik az a két láda, amit meg kell szereznie a márkinak, így nagyon figyeltem. Nem voltam még ilyenen, de feltételeztem, hogy csak a Vásár végén adják oda a dobozt, amikor fizetni is kell érte, akkor meg elcsíphetjük Amost.
A licit úgy zajlott, mint bárhol, csak több füttyögéssel és káromkodással. Egyes holmik magasabbról indultak, mások alacsonyabb összegekről, néha pedig, ahogy elértetek Annie ládáihoz, egy varjúfejes bot a levegőbe emelkedett és általában megnyerte a liciteket. Aztán jött Eos lándzsája... és Amos márkinak kemény dolga volt, mert valaki más is szerette volna, de végül egy pofátlan összegért sikerült megvennie. A tábla érdekes módon nem vert akkora port, de végül mindkettő a márkihoz került - legalább is elméletben. Gyakorlatban még ott hevertek egy kupacban.
-- Most jön a neheze. - szólalt meg Annie.
Majdnem úgy izgultam, mint amikor Moros apánkkal verekedett meg. Na, jó, nem annyira, hiszen nem voltam személyesen érintve, de a hangulat, ami átragadt a licitálókról, majdnem olyanná tette. Mondjuk sokat tanultam is a káromkodások terén, volt amibe még bele is pirultam. A jelenlévők ebben nagyon kreatívok voltak.
Annie főnökét is megismerhettem, hiszen a ládák egy némelyikét megjegyeztem. Úgy látszott bevált a terve.
-- Miért? Mi jön most? - kérdeztem.
-- Most egyesével kinyitják. És aki csalódott... az keres magának jobbat.
Bebizonyosodott, hogy ez nem a szegények játéka, ahogy ezt Amos már elmondta, hiszen nem kis licitek hangzottak el és, ha hinni lehet Annie szavainak, lesznek jó páran, akik újabb ládákra licitálnak majd.
Amint ezt kimondta, valaki már el is ordította magát és egy pofon is elcsattant, aztán még egy, és még egy, mert a bandáktól ennyire átszőtt helyen egyetlen ütés is gyújtópont volt. Hát ja, itt nem a jófiúk játszadoztak, ahogy már tudtuk.
Felhördültem, amikor valaki Annie-nek is neki akart lökődni, de a lány egy halk morgással úgy dobta félre, mintha papírból lett volna. Hát ja, alakváltó, minek izgulok itt?
-- Megkeresem Mattet. Egyszer abbahagyják, csak a Vak Király... szereti hallgatni a káoszt. – vetette oda nekünk és is elindult.
-- Sok sikert, Annie, örültem a találkozásnak. - mondta az alakváltó lány hátának Evie.
-- Üveggolyók. Emlékezz. - mondta még Annie visszafordulva. - És szerezz néhányat. – azzal eltűnt a verekedők között.
-- Nekünk is rá kéne tapadni a márkira ebben a kavarodásban. Maradj mellettem. - javasoltam Evie-nek és ha kellett az öklömmel vágtam utat magunknak, persze csak a fal mellett haladva, mintha csak ki akarnánk kerülni a csetepatéból, jó alkalmazottakként.
Aztán éreztem, hogy valaki megfogja a kezem és még időben pillantottam meg Evie halálra rémült arcát, így nem löktem el, hanem szorosan megfogtam, még ha ezzel kissé akadályozott is, ha harcolnom kell, de ő egy barát volt.
Mert utunk során jó néhány embert, faunt kellett odébb taszítani, hogy ne nyomják agyon Evie-t.
Őszinténszólva, erre nem számítottam, de ha már így esett, nem is fogtam vissza magam, ha valaki nem értett a szép szóból. Az ostorom az oldalamon lógott, de nem volt rá szükségem egyelőre.
Úgy tűnt azonban nem ragadt rá a verekedés mindenkire. Egy kalapos alak, kezében a már látott varjúfejes pálcával a fal mellett állt unottan és valamit lopva mormogott maga elé. Tőle néhány lépésre a korábban látott, feltűnően szép éjtündér nő állt, hasonlóan kimaradva a durva részéből, néha elmosolyodva és válaszolva valamit a botosnak.
Ezek egymással beszélgettek, miközben körülöttük tombolt a káosz?
De most volt más dolgom is, mint ezen agyalni és pont időben megláttam a márkit épp a ládák előtt - ………..a földön fekve, miközben egy nagydarab fickó hajolt fölé.
-- Te csaltál, te kibaszott kurafi! Még sose láttalak itt, honnan tudtad volna, hogy egy ilyen csicsás kés van abban a ládában?!
-- A fenébe! - szorítottam meg Evie kezét, hogy magam után vonjam, de aztán a sértegető fickó mellé érve, elengedtem a lányt és nagyot taszítottam a férfin. - Erősnek érzed magad, ha egy gyengébbel kezdesz ki? Egyébként sem vádaskodhatsz egy vendéggel a Vak Király portáján, mert ezzel őt sérted meg. - Ezt csak hirtelen kitaláltam, de jó ötletnek tűnt.
Még hallottam, ahogy Evie a márkit szólongatta.
-- Jól van, uram?
De aztán már minden figyelmem az agresszív fickó felé fordult, aki a lökésemre odébb tántorgott, de aztán ennél is jobban felkapta a vizet.
-- Te is vele vagy? Azt hiszitek megússzátok?! - és már lendítette is az öklét.
-- Én nem vagyok senkivel. - vidultam fel, amikor nem inalt el. - De ez az úr megvette a ládát, így megvédem. – intettem a szerencsére már talpon lévő Amos felé.
A támadás nem ért váratlanul, ezért hátra léptem, hogy elvigye a lendület. Aztán megütöttem keményen, és bár szívesen harcoltam, most szem előtt kellett tartanom a célt, Eos lándzsáját, így a következő mozdulat az ostorom volt, hogy véget vessek a dolognak mielőbb.
Az ütéstől a kötekedő alak eléggé megszédült, így az ostor teljesen váratlanul érje, a hatás azonnali volt, a fickó meg is bénult egy pillanatra.
Talán nem kellett volna a fegyverem használni, de így volt biztos, hogy mindannyian és azok a tárgyak is, amikért jöttünk, sértetlenek maradnak. Kihasználva hát a pillanatnyi mozdulatlanságát, leütöttem a tagot.
-- Minden rendben? - néztem körbe, bízva abban, hogy senki nem sérült meg.
Evie épp akkor rakta vissza a láda tetejét. Jó, még a végén másnak is szemet szúrna.
-- Megvannak. Juttasson ki minket. - mondta Amos márkinak.
Amos előhalászta a másik ládából a táblát, és mielőtt a cuccokra vigyázó bármelyik helyi rendfenntartó bármit is mondhatott volna, ránk nézett.
-- Gyertek mögém!
Ezután valamit megérintett a táblán és kinyújtva körbeforgatta teremben. A verekedés elhalt, az összegyűltek egyesével ereszkedtek le a földre, mintha csak nagyon gyorsan elaludtak volna, még a fal mellett álló két bandavezér is lecsúszott ülésbe.
Amos márki várt néhány másodpercet a csendben, aztán megtörölte a homlokát.
-- Huhh. Reméltem, hogy nem lövök bakot. Nem hoztam ennyi pénzt magammal.
Csüt. Júl. 11, 2024 11:20 am
× Nagy tétel ×
Evie & Zoi
Egészen más volt tudni, hogy nagyjából mi fog történni, hiszen rákérdeztem Amos márkinál, és látni megtörténni. Ahogyan az orea tábla felfénylett a férfi pedig előre tartotta mint valami pajzsot, az embereket (és minden mást is) egyszerre hagyott el az éberségük, és dőltek el, mint a zsinórjukat vesztett marionettek. Félelmetes volt, és az alapján, amit a márki fejében láttam ez nem egy egyszerű tárgy volt, amit valamelyik birodalmi tudós készített el megrendelésre, hanem annál sokkal… nem is tudom. Nem voltak meg rá a megfelelő szavaim, csak talán az, hogy hétköznapi használati tárgy helyett inkább volt ez valamiféle ereklye.
- Uhh! Mondtad, hogyan működik, de látni.....az egészen más. - fújta ki a levegőt a tüdejéből megkönnyebbülten Zoi, akinek hasonló gondolatok kavaroghattak a fejében erre a látványra, mint nekem. - Most pedig tűnjünk innen. - vette ki a dobozból a lándzsát és rejtette az inge alá.
- Egyetértek. Mi hogyhogy nem alszunk? - kérdeztem csak így mellékesen és menet közben.
- Mondtam, hogy álljatok mögém, ugye? Ez a tábla olyan, mint egy lámpás, ami csak előre világít. Csak az alszik el, akire rávetül a fény. Legalább is ez az egyik, amit tud. - mondta Amos márki, miközben elcsomagolta a tárgyat egy puha anyagba, és elindult kifelé, óvatosan lépkedve az eszméletlen emberek között.
Kifelé menet láttam, hogy Annie az egyik sarokban lassan ébredezni kezdett, bár eléggé nehezen rázza le magáról az álmot. Más láthatóan nem mozdult. Talán a medvesége volt az, ami ellenállóbbá tette az ilyen varázslatokkal szemben is, ezt jó volt megjegyezni. Reméltem, hogy ettől nem esett azért baja, vagy nem lesz rá hosszú távon hatással a dolog. Meg senki másra sem persze.
- Azért remélem a többiek kicsit tovább pihengetnek, mert így az első sarokig nem jutunk el és már a nyomunkban lesznek. Nem hiszem, hogy a Vakkirály a vállunkat veregetné, ha utólér. - mondta Zoi.
Átugráltam én is az alvókon, nekem azért ez nem ment olyan könnyedén mint Zoinak, vagy akár a márkinak, de igyekeztem nem rálépni senkire.
- Hárman három felé megyünk ezek után gondolom, de szerintem nem fognak minket keresni. Téged meg engem semmi se keverhet gyanúba, és szerintem a táblás kis hadműveletet se volt ideje felfogni senkinek. - persze lehet csak az optimizmus beszélt belőlem. Viszont tényleg nem adtunk okot senkinek rá, hogy gyanakodjon ránk. Egyszerűen akkora lett a káosz, hogy mindenki megpróbálta megszerezni az értékesebb tárgyakat akkor is, hogyha nem ő nyerte a licitet, hogy mi, a két alkalmazott már fel sem tűntünk senkinek, hogy elvegyültünk. Amos márkinak sem volt annyira jellegzetes arca, hogy megjegyezzék, harmadrészt pedig senki sem tudott a tábláról és hogy mire volt képes. Általában én szoktam aggodalmaskodni, de most egészen magabiztos voltam, hogy nem lesz baj.
- Óh, nos, ennek ennél tovább kellene tartania. - nézett a márki csodálkozva Annie felé, de aztán tovább sietett a kijárat felé. Odakint nem volt ott a két ajtónálló, aki beengedett minket, hála Sinannak. Az egyik, akit Freddie-nek hívtak biztosan ott volt velünk a Vásáron, a másikról viszont nem tudtam, hogy merre mehetett. A lényeg, hogy nem itt volt és nem állta az utunkat senki. Lehetséges volt, hogy ha mindenki sütögette a saját pecsenyéjét, akkor nagyobb eséllyel lett is kész mindenkié? Lehet ez egy olyan bölcsesség volt – bár most találtam ki – amit érdemes lehetett megjegyezni. Zoi ez nem nyugtatta meg, az ostora folyamatosan a kezében volt, és gyanakvó tekintettel nézett körbe időnként, mintha maga sem mert volna hinni egy ilyen egyszerű sikerben. De nem volt rá oka. Az utcákon már biztonságban voltunk.
- Ha nem találkoznánk többé, akkor mindent köszönök, neked különösen. - rántott magához egy gyors de annál erősebb ölelésre, amikor végre biztonságban voltunk. Elsőre meglepődtem, és bizonytalanabbul öleltem vissza, mint utólag szerettem volna, de azért megvolt.
- Hát... öm... lehet hogy meglátogatnálak, meg... Eost is. Csak nem tudom hol laktok. De te meg bármikor megtalálsz az akadémia kollégiumában, csak mondd, hogy Evie-t keresed, meg tanársegéd vagyok, meg kábé leírod hogy nézek ki, tudni fogják. - mondtam sután.
- Azt hiszem nekem is jobb, ha búcsúzom. Köszönöm a közös munkát, hölgyeim. - hajolt meg a márki. - Ha esetleg egyszer Penrose felé járnának, mindenképp látogassanak meg. Óh, igen, és a munkáért járó fizettség. - a márki elővett egy kis erszényt, és odaadott nekünk öt-öt aranyat. Az biztos, hogy jóval több volt, mint az a pár ezüst amit a pakolásért ajánlottak. Zoi megrázta a fejét.
- Sok szerencsét a továbbiakban és vigyázz a dolgaidra. - bólintottam a márkinak. - Nem ezért segítettem és nem is szorulok rá, talán add inkább Evie-nek. Egy tanársegéd nem kereshet sokat... - bizonytalanodott el. Hát az volt a helyzet, hogy nekem tényleg minden pénz jól jött, nem akartam az egész életemet a kollégiumban leélni. - És Evie, én a tünde követségen lakom, ahol Eos jelenleg vendégeskedik, bármikor meglátogathatsz minket. - tette hozzá vidáman.
Én elvettem a pénzt.
- Köszönöm, Amos márki, és a kedves invitálást is. Én sajnos nem tudom önt meghívni egy tisztes teára egyelőre, de ki tudja, talán fordul majd a szerencsém. Vigyázzon az örökségére és sok sikert! - köszöntem el a férfitól. Igazából lettek volna még kérdéseim a táblával kapcsolatban, de… Nem akartam vájkálni az életében, talán el sem mondta volna, és egyébként is rendkívül udvariatlan volt ilyesmiről kérdezősködni, bármennyire is fúrta az oldalamat a kíváncsiság. Persze Penrose-nak a közelébe sem terveztem menni. Túl közel volt az én családom földjeihez, és még pakolónak is szívesebben beálltam, minthogy oda visszamenjek, még ha a kényelem olyakor hiányzott is. Márkiné pedig szintúgy nem leszek, pedig az még egy elfogadható alku lett volna, a szerelmi házasság sosem volt a reményeim között. Ennél már évekkel ezelőtt is több eszem volt.
Zoinak viszont bólintottam.
- Tündekövetség, megjegyeztem. - bár fogalmam sem volt az hol volt, úgy hangzott, mint amit úgy az emberek szoktak tudni merre volt, úgyhogy reméltem meg fogom majd találni. Majd. Ha összeszedtem a bátorságomat, hogy barátokat szerezzek. Vajon ez menne könnyebben, vagy visszajönni a Sötét negyedbe Annie-hez üveggolyókkal? Mindkettőt meg kellett próbálnom idővel. Mert ha házasságra nem is volt szükségem, azt hiszem barátokra igen. Eos és Luna jó kezdet volt, most pedig megismertem Zoit és Annie-t… Ki tudja, talán lesz elég kedves ismerősöm és idővel barátom ahhoz, hogy legalább egy kellemes teadélutánt megtartsak a koliszobámban.
Pént. Júl. 12, 2024 8:18 pm
Nagy tétel
-- Uhh! Mondtad, hogyan működik, de látni.....az egészen más. - fújtam ki a levegőt kissé megkönnyebbülten, hogy működött a dolog és Amos is állta a szavát. - Most pedig tűnjünk innen. - vettem ki a dobozból a lándzsát és rejtettem az ingembe.
-- Egyetértek. Mi hogyhogy nem alszunk? – kérdezte Evie kifelé menet közben.
-- Mondtam, hogy álljatok mögém, ugye? Ez a tábla olyan, mint egy lámpás, ami csak előre világít. Csak az alszik el, akire rávetül a fény. Legalább is ez az egyik, amit tud. - mondta a márki, miközben elcsomagolta a maga kis csecsebecséjét és elindult kifelé, óvatosan lépkedve az eszméletlen emberek és egyebek között.
Eddig minden jól ment, vagyis a tervek szerint. Még egy pillanatra visszanéztem az alakváltó lányra, aki már kezdett mozgolódni, bízva abban, hogy a kis kábaságon kívül tényleg nem lesz más baja, aztán talán kevésbé kecsesen, mint a márki, de átlépkedtem a fekvők között.
-- Azért remélem a többiek kicsit tovább pihengetnek, mert így az első sarokig nem jutunk el és már a nyomunkban lesznek. Nem hiszem, hogy a Vakkirály a vállunkat veregetné, ha utólér.
Végül még az álarcokat sem használtuk, így azért volt miért izgulnom......
-- Hárman három felé megyünk ezek után gondolom, de szerintem nem fognak minket keresni. Téged meg engem semmi se keverhet gyanúba, és szerintem a táblás kis hadműveletet se volt ideje felfogni senkinek. – mondta Evie, miközben nagyon óvatosan próbálta ő is elkerülni, hogy valakire rálépjen..
-- Óh, nos, ennek ennél tovább kellene tartania. - nézett a márki kissé csodálkozva Annie felé, de aztán gyorsan tovább sietett a kijárat felé. Odakint nem volt ott a két ajtónálló, aki beengedett minket. Freddie-t szerintem láttam a Vásáron, a másikról viszont nem tudhattuk, hogy merre mehetett.
Reméltem, hogy csak a különleges alakváltó erő az, ami Annie-t ellenállóbbá tette a mágikus tábla erejével szemben, de semmiképpen nem volt vesztegetni való időnk. Mivel a termen kívül nem tudhattuk, hogy ki van még ébren, ki állja az utunkat, így folyamatosan kézben tartottam az ostoromat, hogy én legyek az, aki elsőnek eszmél, ha esetleg megtámadnának.
-- Ha nem találkoznánk többé, akkor mindent köszönök, neked különösen. - rántottam egy gyors ölelésre magamhoz Evie-t, a magam szokásos meggondolatlan módján, de nagyon megkedveltem az Álmodó lányt.
-- Hát... öm... lehet hogy meglátogatnálak, meg... Eost is. Csak nem tudom hol laktok. De te meg bármikor megtalálsz az akadémia kollégiumában, csak mondd hogy Evie-t keresed, meg tanársegéd vagyok, meg kábé leírod hogy nézek ki, tudni fogják. – ölelt végül vissza kissé késve Evie bizonytalanul, mint aki nincs hozzászokva ehhez.
-- Azt hiszem nekem is jobb, ha búcsúzom. Köszönöm a közös munkát, hölgyeim. - hajolt meg a márki. - Ha esetleg egyszer Penrose felé járnának, mindenképp látogassanak meg. Óh, igen, és a munkáért járó fizettség. - a márki elővett egy kis erszényt, és felénk nyújtott öt-öt aranyat.
Nem kérdeztem, hogy a márkinak mire kell az a tábla, hiszen ő sem kíváncsiskodott a lándzsáról. Bár az igaz, hogy egy ilyen "elaltató" eszközzel, sok rosszat is előidézhet...... ezt azért elhessegettem, nem tűnt gonosznak Amos és a világban sok mágikus dolog ennél sokkal, de sokkal rosszabb lehet.
Az aranyakra meglepődtem, de végül megráztam a fejem.
-- Sok szerencsét a továbbiakban és vigyázz a dolgaidra. - bólintottam a márkinak. - Nem ezért segítettem és nem is szorulok rá, talán add inkább Evie-nek. Egy tanársegéd nem kereshet sokat..... - bizonytalanodtam el, mert fogalmam sem volt, mennyit kereshet. - És Evie, én a tünde követségen lakom, ahol Eos jelenleg vendégeskedik, bármikor meglátogathatsz minket. - -vidámodtam meg.
Evie elvette a pénz és én örültem, hogy neki adhattam a részem.
-- Köszönöm, Amos márki, és a kedves invitálást is. Én sajnos nem tudom önt meghívni egy tisztes
teára egyelőre, de ki tudja, talán fordul majd a szerencsém. Vigyázzon az örökségére és sok sikert! - köszönt el a férfitól, aztán nekem is bólintott.
-- Tündekövetség, megjegyeztem. – mondta, de csak remélni mertem, hogy a bizonytalanság a hangjában csak nekem tűnt annak, ha kérte volna jobban elmagyarázom, de a Követséget mindenki ismerte itt a városban, nem?
De nem szólt, így aztán ezzel el is köszöntünk egymástól és én elégedetten tapogattam meg az ingem alatt lapuló lándzsát, mert Eos-nak megtartottam a szavam és ő sem kerül bajba, na és persze elmesélhetem neki, hogy miből maradt kiés, hogy találkoztam a barátnőjével, aki nem is tudta, hogy herceg!
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.