Collision
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés
Multiváltó

Chatbox
Friss posztok
Come beyond the ancient fogVas. Szept. 15, 2024 12:17 pmMoros GreycloudElvégre te is tartozol Istennek egy halállal…Pént. Szept. 06, 2024 4:43 pmWarwick LeiningerRed Queen, White QueenVas. Szept. 01, 2024 3:37 pmNizase NaeNagy Tétel - Zoi & Evie MagánkalandPént. Júl. 12, 2024 8:18 pmZoi GreycloudInto the Unknown - Daphne, Kayne & Moros (vol.3)Kedd Júl. 02, 2024 5:53 pmDaphne Prismblossom[Küldetés] TitanomachiaVas. Jún. 30, 2024 8:26 pmEvangeline WhitlockOur dreams Szer. Jún. 19, 2024 7:20 pmEvangeline WhitlockIn search for justice - Kayne & MattSzomb. Jún. 15, 2024 5:36 pmKayne WesterburgTell me who I amKedd Május 14, 2024 7:58 pmNizase NaeHamu és VérVas. Ápr. 28, 2024 4:27 pmAdam Morava
Havi aktivitás
No user
Ki van itt?
Jelenleg 11 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 11 vendég

Nincs

View the whole list

Go down
Kayne Westerburg

Kayne Westerburg
Ember

Előtörténet :
Notes of an eccentric capitain

Posztok :
172

Come on down - Daphne, Kayne & Moros - Page 2 Empty Re: Come on down - Daphne, Kayne & Moros

Vas. Nov. 20, 2022 2:36 pm

Ki gondolta volna, hogy ez a felettébb érdekesnek ígérkező, némi kommunikációs nehézségekbe torkolló találkozó végül száznyolcvan fokos fordulatot vesz?
Ráadásul csevegni sokkal kevesebb idejük van, mint számolgatta, hiába tekerték a lehető legjobbra azt a szerencsétlen kormányt, nem elég a fordulatszám, túl nehéz a hajtótest és a manőver is levinné egy részét. Kockáztatni pedig most nem szabad, ha ő a felelős mindenkiért.
De a kiskövet asszony úgy látszik képes repülni ilyen magasságban is, hát csak reméli, hogy nem lesz robbanás és légnyomás, az mindannyijukra keresztet vetne.
- Sajnos nem, túl gyorsan közeledik és ahhoz képest ez lassú. Illetve én megpróbálnám, ha rajtam kívül más nem …
De konkrétan annyira lassú saját sétaléghajójuk, hogy belefullad a mondat vége. Az egész hajótest megrázkódik ugyanis, az ablakok hirtelen berepednek, de még a hajszáltörések művészi kibontakozásáról is lemarad mindenki, olyan gyorsan történik.
A szép, míves díszek befurakodnak a kitört ablaküveg repedésein, az apró szilánkok szerterobbannak, sok és előre meghatározhatatlan irányba. Minden elmozdul, megdől és ormótlan géphangon ordít, vas hajlik nyikorogva, fogaskerék kereplése, valami beakadó, nyögő hangon kiált. Az egész monstrum ijesztő horpadása tökéletesen kivehető, szinte zsigereikben érezhezik, ahogy összezúzza a feléjük, rájuk hajló gépszörny. Igazából már mindenki ugrik, avagy folyamatban van a menekülése, egyedül a pixit nehéz szemmel tartania.
- Ugrás! Jól van?
Előbbi még az embereinek szól, de már mozgásba lendültek, úgyhogy mondhatja saját magának is, utóbbi kérdése az aprócska nőnek, csak reméli, nem találta el semmi, még idejében a vészkijáratnál termett a legkisebb célpont is.
Mintha rémlene neki mit tudnak a faunok, de idő már nincs, a hatalmas monstrum éppen szétlapítja őket. De Kayne Westerburg mindig is őrült volt, hát akkor ezt most szépen bemutatja, mert csak akkor ugrik, ha egy másodperc tört része alatt felfogja, Daphne is biztonságban kijutott. Ez pedig kínos egy utolsó utolsó előtti pillanat, amikor már egy perccel azután, hogy ugrik, látja, hogy sétahajójuk teljesen megdől és az ételek, minden, amit olyan nagy gonddal készített ki nekik a levegőbe csúsznak.  De nem is törődik vele mi minden esik ki, tekintetével azt keresi mindenki kijutott-e.

Őaprósága*Moros*Kayne

Tag: @[user]

яє∂
Moros Greycloud

Moros Greycloud
Tündér

Előtörténet :
A tale of woe and ambition

Posztok :
226

Come on down - Daphne, Kayne & Moros - Page 2 Empty Re: Come on down - Daphne, Kayne & Moros

Hétf. Nov. 21, 2022 7:56 pm

× Come on down ×

Daphne, Kayne & Moros

Már csak épp a szemem sarkából láttam, ahogy a hatalmas, levegőben úszó bronzhajó nekigyűrődött a parancsnok járművének, összefeszülve, mint két viaskodó bestia. Üveg tört, fém hajlott meg csikorogva, a sétahajó berendezése az erőnek engedve zötykölődött a gyomrában. Megfordultam a tengelyem körül, annyira csökkentve a súlyom, hogy gyakorlatilag lebegtem , ide-oda ringva az idefent már erős szelektől cibálva. De látni akartam. Látni, ahogy a nagyobb hajó behorpasztja a kisebbet, ahogy a háború réme egy pillanatra megvillantja a fogait ebben a békés korban. Az a rettenetes fenevad, aminek az emlékében nőttem fel úgy, hogy én magam sosem nézhettem a szemébe. Csak meséltek róla, mindenki, szüntelenül és kéretlenül. Nem volt választásom, a családom nagy része háborús veterán volt, gyerekként ez volt az egyetlen téma.
Aztán a pillanat elmúlt, a súlyom visszatért a természeteshez, én pedig megrántottam az ernyő zsinórját, amitől elengedett és szétterült fölöttem.
Kayne Westerburg nem volt gyáva ember. Olyan sokáig maradt a hajó fedélzetén, hogy szinte már kézen foghassa a halált, de szerencsére ekkora tragédia nem történt. Igazán nehéz lett volna nélküle elmagyarázni, miért is csapódott össze két léghajó amint a tündér követség a fedélzetére lépett. Bár a háború régen volt, az emberek talán már el is felejtették.
Alattam lassan feltámadtak a sikolyok, ahogyan Estrance járókelői észrevették a fejük felett zajló tragédiát. De nem az utca várt ránk, hanem valamilyen épület, talán egy nagyobb bolt vagy más teteje, legalább is a saját lengedezésem oda vitt. Ahogy szilárd anyagot tapintottam a patáim alatt leoldottam magamról a zsák pántjait és hagytam, hogy a fehér ernyő szétterüljön, fennakadva az egyik kéményen.
- Kiskövetasszony? - kérdeztem fennhangon, Daphne apró alakját keresve a tekintetemmel. Végülis nekem ő volt a feladatom, nem az emberek. De azért nem akartam tömeges halálokat sem végignézni, így kinyújtottam a kezem a gróf felé, hogy segítsek neki landolni ugyanazon a tetőn. - Meg kell mondjam, nem semmi reakcióideje van, parancsnok. És felettébb kötél idegei. Hogyan tovább? Akarja, hogy levigyem az utcára, megnézni vannak-e sebesültek?
Valahogy magamat is megleptem, mennyire kevéssé érintett meg egy repülőbaleset, amit épp csak túléltünk. Csak valami nyughatatlan izgalom zizgett az izmaimban, amit jó lett volna levezetni, mielőtt magától vesz rá rossz utakra.
- Mi történt? Felismerte a hajót, amelyik nekünk csapódott?

Daphne Prismblossom

Daphne Prismblossom
Tündér

Előtörténet :
Tükör és Füst

Posztok :
171

Kedd Nov. 22, 2022 6:01 pm

× Come on down ×

Őaprósága, Morcos és a Gróf

-----------------:O:-----------------

Szinte lassítva láttam, ahogyan Westerburg parancsnok mondata végén, hogy megpróbálná eltéríteni legalább a mi hajónkat, a másik orra már bele is fúródott az elegáns sétaléghajó oldalába. A gyönyörű míves díszítések elhajlottak, az ablaküvegen a repedések olyanok voltak, mint aki télvíz idején túl vékony jégre lép, és bár a fagyott víz még ellenáll neki, ezernyi repedés fut rajta végig, mintha csak a hópihék fraktálját próbálná utánozni. Nagyban, ormótlanul, tökéletlenül, de még így is tagadhatatlanul szépen.
Kár érte. A léghajóért is, és azért is, hogy nem láthattam a manővert, amit az elméletileg kiváló pilóta kivitelezni tudna. Csupán egy percre lett volna még szükségünk, hogy valami bravúrt láthassak, ám ez így elmaradt. Talán majd máskor, egy legközelebbi alkalommal, akár azon a bizonyos éles bevetésen, amelyben a parancsnoknak még nem volt része, de szomjazta, hogy bizonyíthasson nem is a nemeseknek, de legfőképp a saját embereinek. Végső soron ők voltak az igazi bírák, nem a felettesei, és főleg nem mi, két külföldi követ, akik voltaképp csak kíváncsiskodnak, még ha az igazi szándékainkat soha nem is próbáltuk eltitkolni.
A kijárathoz röppentem, és végignéztem, ahogyan az életerős férfiak a mélybe vetik magukat, rábízva az életüket egy remélhetőleg időben kitáruló ponyvára. Csak utánuk reppentem ki, egy ideig még nézve a két monstrum haláltusáját, majd csatlakoztam a közeli háztetőn álló Moroshoz és Westerburg parancsnokhoz.
- Itt vagyok. – válaszoltam a faunnak és ezzel együtt megválaszoltam az emberférfi kérdését is, jól láthatóan egyben voltam, karcolások nélkül. Nekik nem kellett tudniuk, de nem ez volt az első rodeóm, és még csak nem is az első zuhanó léghajó, amit el kellett hagynom, ez a mostani manőver még egészen elegánsan és könnyedén sikerült.
- Ha Mr. Greycloud lecsökkenti a súlyukat, akkor egészen könnyen le tudok reptetni innen három embert is. Vagyis kedves kísérőmet és még kettőt, akiket szintúgy pehelykönnyűvé változtat. – mondtam. Ez után az utca fölé repültem. A léghajú ballonja már eresztett, szépen lassan süllyedt az egész, az emberek pedig gyorsan húzódtak fedezékbe, de a törmelék még így is okozhatott kellemetlenségeket a lentieknek.

Kayne Westerburg

Kayne Westerburg
Ember

Előtörténet :

Posztok :
172

Pént. Nov. 25, 2022 10:54 am

Nem örül neki, hogy valamennyire pontos volt a hirtelen fejszámolás - mennyi idejük maradt. Mind elfogyott ugyanis, anélkül, hogy kétségbeesett próbálkozással menthette volna ezt a nyugodt, békés járművet, melybe most belerondított valami hatalmaskodó. Cirádáit összekarcolták a nagyobb, nehezebb díszek, kíváncsi ablakai szertepattantak és begyalogolt rajta a kérlelheteten óriás vasmarka.
A tündéreket nézi, nem a lassított felvételként kibontakozó katasztrófát, aztán hirtelen ugrik ki, ragadja magával az erős menetszél és fordul úgy, hogy abban a néhány másodpercben előnyös pozícióba kerüljön, amikoris az ejtőernyő felrántja és jócskán veszít sebességéből.
A pánik szétterül arcán, ahogy az alant felbolyduló tömeg rémülete eléri. Kattogó gondolatai a megoldhatatlan probléma körül verdesnek, amikor Moros segítségével iránya valahogy sokkal kecsesebb és logikusabb lesz, mintha ő maga próbált volna kapálózni.
Megpróbálja összeszedni magát, amikor mellé huppan, fél térdre, mert reszkető lábai nem bírják megtartani. De azonmód fel is pattan, bár jóval ziláltabbnak és sápadtabbnak tűnik, ez elárulja, nem minden nap hagy el léghajóroncsokat.
- Köszönöm, igazán köszönöm.
Ekkor ér le a kiskövet asszony is, megkönnyebbülten kisóhajt, valamennyit félrelök homlokába és szemébe tapadó, izzadt tincsei közül. A helyzet elég horrorisztikus, ha az ő hajójuk nem is bírt trágyadombbá roncsolni egész épületeket, a nemes monstrum nagy károkat okozott, hiszen Közép-Estrance zsúfoltsága, a szinte egymás hátára épült lakóházak, üzletsorok, tornyok és mérnök csodák, bár felfogják a rájuk zuhanó léghajó súlyát, letört tetejük és törmelékeik folyamatosan sorozzák az utcákat. Dörrenések, por, sikolyok, sőt tűz lángjai is fellobbannak tőlük nem is olyan messze - akármi lángra kaphatott, amire bármi ráeshetett - meg sem próbál okokat keresni, de egyes vészjósló robajok hatására össze-összerezzen. A kiáltásokból kitűnik, hogy mások is mozgásba lendültek, valahol agya hátsó zugában felbúgnak a remény szirénái, kompetens tudósok, orea gyármányokkal valahogy segíteni tudnak, hogy a szakadozó épületek minél kevesebb embert nyomjanak agyon. Mégis biztos benne, hogy halottak és sebesültek bőven vannak, elméjében ez a valóság összevegyül azzal, amely nemrég történt újoncaival a falon. Hogy Brownsmith nővér mennyire nem fog örülni. De még nincs vége, az amortizálás folyamatos, kifejezetten látványos és borzasztó. Mintha az egész világ apró darabokra  hullana, fogaskerekek, léghajó alkatrészek, sőt emberek zuhannak alá, rá tetőkre, erkélyek szakadnak le róluk, cserép, dísz, vasdarabok, egy női szobor márványkarja, amely az egyik lakóház falát díszítette, most talán valaki gyilkosává válik.
- Igen Mr. Greycloud, köszönöm. A nemesek egy magángépének tűnik. Talán Sinarinból indult vissza Északra, nem tudom. De azt hiszem sokan meghaltak rajta.
Vesz egy lélegzetvátelnyi szünetet, ezalatt rohanó, riadt szakácsuk is beéri őket, neki magától sikerült talajt fognia a tetőn, ahol ők is landoltak.
- Hálistennek élnek’! Masont viszont nem találom! Gondolja, hogy?
Automatikusan megrázza fejét, bár valamennyire megkönnyebbül, hogy legalább Stuart jól van, láthatólag nem sérült meg.
- Sajnálom Miss Prismblossom, az egészet. Igen, bennünket jó lenne. Köszönöm. Stuart, örülnék, ha segítene maga is, akár Mason keresésében, amennyiben jól van, de legyen nagyon éber, még bármi ránk eshet.
Nagy levegőt vesz és nyel is. Az biztos, hogy többszörös adósa marad a párosnak. Mindenesetre most nem eshet szét, segítenie kell, ahol csak tud és arra sem ártana fényt deríteni pontosan mi volt ez az egész. Ki vezette a monstrumot, hányan utaztak és haltak meg benne, van-e egyáltalán túlélő, aki mesélni tud.

Őaprósága*Moros*Kayne

яє∂

A hozzászólást Kayne Westerburg összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Dec. 11, 2022 11:16 am-kor.
Moros Greycloud

Moros Greycloud
Tündér

Előtörténet :

Posztok :
226

Vas. Nov. 27, 2022 11:18 am

× Come on down ×

Daphne, Kayne & Moros

Egy nemesi magánhajó teljes véletlenségből lángra kap és az útja éppen keresztezi azt, amelyiken Tír na nÓg nagykövete és az Estrance-i légierő parancsnoka utazik. Nekem ez többnek hangzott puszta véletlennél, és sokkal kanyargósabb történetet sejtettem mögötte, mint egy rossz helyre csúszott fogaskereket. De ez nem a ma problémája volt. Ma épp emberek tömegein kellett segítenünk, a megfelelő hírverés érdekében. Nyomozni ráért később is.
- Ragadják meg a kezem, uraim. - nyújtottam a karjaimat a két férfi felé. Mikor a bőrünk összeért, az orea mágia szabadon áramolhatott belőlem, keresztül rajtuk, szétzilálva a valóság törvényeit. Egy pillanat alatt lett három felnőtt férfi könnyebb, mint egy apró pixi, kiszolgáltatva a tetőn fújdogáló szeleknek. Az emberek általában elveszítették az egyensúlyukat a hirtelen változástól, de igyekeztem segíteni a grófnak és a Stuart nevű szakácsnak is, míg Daphne leszállított minket az utcára.
A léghajók nem maradtak nyom nélkül. Megrongált épületek, sebesült emberek, tonnás kőtömbök szerteszét heverve az utcán, lehántott rézdarabok a járművekből, mintha egy csatatér lett volna. Legalább is valami ilyesminek képzeltem, még ha egyébként soha nem is láttam hasonlót.
- Szívesen segítek a törmelék mozgatásában, ha úgy akarja, parancsnok. - mondtam, elengedve a két férfi kezét, visszaadva nekik a megszokott súlyukat. - De az ilyen mentési protokollokat nem tanítják a követeknek, szóval önnek kell vezetnie a folyamatot.
Ha a saját munkarendemet akartam volna követni, Daphne és én már régen úton lettünk volna vissza a követségre, de akkor itt kellett volna hagynunk a legizgalmasabb dolgot, amit eddig Estrance utcáin láttam. Egy léghajóütközés. Ha a fivéreim tudták volna, hogy ilyenek várnak rám, meggebedtek volna az irigységtől. Vagy előbújtak volna a háborús traumáik, szóval lehet jobb volt így.

Daphne Prismblossom

Daphne Prismblossom
Tündér

Előtörténet :
Tükör és Füst

Posztok :
171

Szer. Nov. 30, 2022 9:43 pm

× Come on down ×

Őaprósága, Morci és a Gróf

Az urak egy háztetőn landoltak, így én is odaröppentem hozzájuk. Egyikük hiányzott, a másodpilóta, pedig láttam kiugrani. Reméltem, hogy jól volt, csak odalent ért földet, és nem esett baja. Akaratlanul is összerándult a gyomrom, amikor Westerburg parancsnok megemlítette, hogy bizonyára sokan meghaltak a másik hajón. Vagyis, amennyire a tapasztalatom mutatta, inkább meg fognak. Ilyen magasságban nem volt lehetetlen túlélni egy ilyen zuhanást, a baj inkább azzal volt, ha bent ragadtak és bent égtek. Most pedig ez kifejezetten nem volt célja egyikünknek sem.
- Nem ön tehet róla, parancsnok. Mindenesetre igazán különös véletlennek tartom, hogy pont most, a mi hajónkkal történt egy ilyen baleset. – jegyeztem meg. Ahogy számoltam, én nem nagyon szereztem még itt ellenségeket, olyanokat biztosan nem, akik meg akartak volna merényelni. Ha Westerburg parancsnok volt a célpont, akkor persze nem volt igaz, hogy nem tehetett róla, de alaptalanul vádaskodni, vagy bárkit bármivel gyanúsítani semmiképp sem szerettem volna, de mindazok alapján, amit róla mondott Moros a napunk elején, ő volt a legvalószínűbb választás. Miért ki lett volna, Stuart a szakács? Vagy Moros? Bár ki tudja, lehet a faun kihúzta valakinél a gyufát, elvégre fogalmam sem volt mivel töltötte azokat a bizonyos Szent Szabad Szerdákat. De ezt kitalálni ráértünk később. Talán csak rémeket láttam ott is, ahol nem voltak. A baleset lehetett csak az, ami. Egy szerencsétlenség.
Amikor Moros megfogta a szakács és a parancsnok karjait vártam egy két másodpercet, hogy a faun mágia működésbe lépjen majd megfogtam a… Na ez volt a legnehezebb része. Mert az egy dolog volt, hogy így könnyebbek lettek, mint egy madártoll, de ettől még kisebbek nem lettek, az én kezem sem lett nagyobb, így fogást találni rajtuk igazán kihívás volt. Végül Moros egyik szarvának a visszahajló végét öleltem át, az volt a legegyszerűbb, főleg ilyen rövid időre, majd sűrű szárnyrebegtetéssel emeltem el a három férfit a tető cserepéről, majd eresztettem le őket szépen lassan a macskaköves utcára. Ez után kényelmesen elhelyezkedtem azon a bizonyos szarvon, mintha csak egy kényelmes pad lett volna. Én igazán nem volt kényelmetlen súly.
A pusztítás nyomai, a törmelék a két hajóból és az épületekből, amiket megrongáltak előbb értek talajt, mint mi, így már a kialakulóban levő káoszba érkeztünk meg. Mentési protokollt én sem tudtam, de talán jó benyomást tehettünk, hogyha segíthettünk az ilyesmiben.
- Én be tudok repülni a törmelék belsejébe túlélőket keresni, elég kicsi vagyok hozzá, és akkor tudok szólni, hogy hol kell sürgős segítség. – ajánlottam fel. Más hasznomat nem nagyon láttam egyelőre, de nem nézett volna ki jól, hogyha csak Morcos csinál mindent, én meg csak malmozok valahol az út szélén.

Kayne Westerburg

Kayne Westerburg
Ember

Előtörténet :

Posztok :
172

Szomb. Dec. 03, 2022 4:20 pm

Felocsúdva a mélységes sokkból, miután a ködfátyol eltápolog zilált elméjéből, ő is utat enged néhány megválaszolatlan kérdésnek. De nincs ideje mélyebben belegondolni, a kibontakozó zűrzavar, hangok, robajlás, sikolyok, irdatlan mennyiségű por és zuhanó törmelék áramot vezet tagjaiba.
Lélegzetét felúton elveszti, tekintete találkozik a pixiével, érzi, hogy torka sivatag száraz. Mégis nyel, erőlteti és bólint. Csak annyit nyög ki:
- Én is gondoltam rá
Aztán máris engedelmeskedik Morosnak és döbbenten éli át a kapálózó és meglepetten kurjongató Stuarttal élete egyik legbizarabb élményét. Túl könnyűvé válik, mint egy apró pihe és mire felfogná, Daphne valami egészen elképesztő módon a faun szarvain keresztül emeli fel őket. Ő nem szól. Annyira döbbent, hogy ajka hangtalan nyílik meglepett kiáltásra. Ráadásul nincsenek olyan magasan, hogy ne pár pillanat alatt landoljanak. Mr. Greycloud segítségével még elegánsan is. Ő talpra, Stuart a portól köhögve, prüszkölve (merthogy közben ráadásul beszél) mellettük.
- Híj maguk tündérnépek aztán tudnak reptetni! Hogy ez milyen élmény volt kisúrfi, kisasszony, még a szemem is káprázik! Meg a könny folyik belőle a fene egye meg! Az a hajó meg egészen biztosan Sinarinból jött! A király emberei közlekednek ilyennel
Keresi tekintetével a roncsot, miközben Kay hatalmasan nyelve követi szakácsa kutakodó pillantását. Amikor kinyitja száját ő maga is köhögni kezd, akkora a por. Talán csak őaprósága tud kiszállni belőle, bár ebben sem biztos.
- Honnan tudja?
- Ej, ezek a nagy dögök, fordulni is nehezen tudnak. Csak a luxus, az van rajta!
Stuart elég dekoncentrálnak tűnik, tekintetével a felszakadt macsaköveket pásztázza, a parancsnok pedig űzötten vendégei felé fordul. Igaz, hogy vendégnek már bajos nevezni őket, semmiféle pozitív élményről, kényelemről, idegenvezetésről nem gondoskodott számukra.
- Nagyon köszönöm Mr. Greycloud és Miss Prismblossom, sokkal tartozom maguknak ezért. Igen, kisasszony, azt hiszem több bajbajutott is lehet, esetleg körbenézhetne hol van ránk a legnagyobb szükség.
Mondja rekedten, miközben űzötten körbenéz. Egy félig beomlott épület alól, aminek teteje és felső emelete szakadt rá az alsóra hangos kiáltások, sikoltás hallatszik. Valahonnan távolabb kövek alól próbálnak kimenekülni, de talán ott a legmegdöbbentőbb a zűrzavar, ahol narancsos lángnyelvek kapnak az ég felé és a Sinarini hajóroncs úgy bőg fel, mint egy haláltusáját vívó gépszörny.

Őaprósága*Moros*Kayne

яє∂
Moros Greycloud

Moros Greycloud
Tündér

Előtörténet :

Posztok :
226

Hétf. Dec. 05, 2022 6:30 pm

× Come on down ×

Daphne, Kayne & Moros

Nagyon szívesen megnéztem volna azt a törmelék közé szorult szerencsétlent, aki már talán megbékélt vele, hogy ma kissé fájdalmas módon tér meg Sinanhoz, mielőtt Daphne Prismblossom jelenik meg a szemei előtt, mint a megmentője. De amit mondott, abban nem volt semmi hiba, tényleg ez volt a leghasznosabb lépés most tőle, csak éppen nem gondoltam apró főnökömről, hogy ilyenekre vetemedne. Végülis a roncsokban kosz volt, égésnyomok, forróság, és a legrosszabb, emberek.
- Azért vigyázzon magára, kiskövetasszony.
A szakács viszont láthatóan felélénkült a hirtelen súlycsökkentés élményétől - ami néha megesett, a faunok könnyűfejűségnek hívták -, és úgy ömlött belőle a szó, mintha eddig a vonzás hiánya tartotta volna csak vissza.
- A király embereit úgy érti, hogy hivatalos katonai jármű?
Gyanítottam, hogy Sinarinban sem repültek rosszabbul az pilóták, mint Estrance-ban, szóval ha egy katonai léghajó csak úgy nekidörgölőzött annak, ami minket szállított az vagy valami fatális hiba volt, vagy minimum szabotázs. Ha nem rosszabb.
Jobb ötlet híján a leomlott házat vettem célba, ahonnan a kiáltások jöttek és megragadtam az első kőtömböt, amin sikerült fogást találnom.
- Csak semmi pánik, a segítség úton van! - feleltem emelt hangon a kiáltásokra. A mázsás törmelék engedett a mágiának, így szinte finoman a kezembe vettem és egy félreeső sarokra dobtam, ahol nem állt épp senki, mielőtt folytattam volna a következővel. - Esélyes, hogy valamelyik roncs felrobban még, parancsnok? - kérdeztem közben, fél szemmel a lángokat figyelve. - Mert ha igen, akkor iparkodnunk kell.

Daphne Prismblossom

Daphne Prismblossom
Tündér

Előtörténet :
Tükör és Füst

Posztok :
171

Pént. Dec. 09, 2022 8:12 pm

× Come on down ×

Sejtettem, hogy egy embernek érdekes élmény lehetett egy tündérrel repülni, ami nekünk olyan volt, mint a lélegzés, még egy faunnak is megszokott volt, hogy a többi tündérféle repült körülöttük, és időnként őket is szállították szárnyakon. Mókás volt Stuart reakciója, Westerburg parancsnok ennél azért jóval visszafogottabb volt.
Az viszont meglepett, hogy tudta, hogy ez Sinarini hajó volt már magán a tényen kívül is, hogy az volt. Mert mégis mi a fenét keresett itt egy hajó a fővárosból, ami lassú és ormótlan, még fordulni sem tud rendesen? Persze ha luxushajó volt, akkor az emberi inkompetencia még mindig benne volt a pakliban, sőt, talán az volt a legkézenfekvőbb magyarázat. Bár ha a király emberei nem tudtak hajót vezetni, az elég nagy szegénységi bizonyítvány volt… és azért egy kicsit furcsa is.
Tovább viszont nem nagyon volt idő ezen mélázni. Elengedtem Moros szarvát, majd megajándékoztam egy ragyogó mosollyal arra, hogy azért vigyázzak magamra. Ha tudta volna mekkora gyakorlatom volt a léghajó és egyéb géproncsok közötti szlalomozással, talán nem aggódott volna. Maximum az elegáns ruhácskámért. A káosz elég nagy volt már, ahogy ilyenkor várható volt, egyszerre sok helyen volt szükség segítségre, de reméltem, hogy a rendfenntartók hamarosan megérkeznek. Igazából nem tudtam, kinek a dolga volt ilyenkor összetakarítani, de nem irigyeltem őket.
– Jól van, jelzek, ha találok még valakit. – mondtam, azzal magabiztosan el is röppentem a hajóroncs felé. A hő, ami megcsapott, olyan emlékeket ébresztett, amik görcsbe rántották a gyomromat. Próbáltam kizárni az elmémből a sikolyokat és még annál is elszántabban igyekeztem nem asszociálni. Ez most csak egy baleset volt, ahol tudtam segíteni, nem egy háború. A lehetséges szövetségeseink és partnereink szenvedtek, nem az ellenségeink. Erre mindig emlékeztetnem kellett magamat, és találni egy egészséges egyensúlyt, ahogyan az emberiséghez hozzáállhattam. Nem lenézéssel, nem gyűlölettel – de nem is csodálattal.
Kerestem egy rést, ahol berepülhettem.
- Hahó! Él még valaki? Segíteni jöttünk! – kiabáltam, amennyire tudtam.

Kayne Westerburg

Kayne Westerburg
Ember

Előtörténet :

Posztok :
172

Vas. Dec. 11, 2022 11:14 am

Stuart sűrű pislogásokkal bambul maga elé, mintha átgondolná amit az elmúlt néhány másodpercben mondott, nyakát kissé behúzza zavartan rugdos arrébb egy útjába szemtelenkedő törmelékdarabot. Kapitánya gyanakvó, összevont szemöldökkel mustrálja, Stuart minden bizonnyal érzi, számonkérés kínos percei következnek és Moros kérdését sem ignorálhatja egyetlen vállrándítással.
- Én Sinarinból jöttem tetszenek tudni?! Aztán onnan tudom ezeket. De nem katonai jármű, hanem egy nagy, régi nemes hajó. Sinarinon belül a palota és környéke között járkált ilyen, meg régebben a fővárosban máshová is szállított utasokat, csak…
Kaynere néz, aki biccent.
- Kivonták a forgalomból, mert a luxus utaztatáson kívül másra nem nagyon jó. Remek, Stuart, erről később mesél még.
Sóhajt feszülten, aztán Moros nyomába ered azzal a furcsa, elégedetlen gondolattal, Ő önmagában most nem jó semmire, még arra sem, hogy megvédje spontán verbuválódott csapatát. Mindenesetre leguggol, amikor néhány kőtömb felemelkedik, megpróbál benézni azon a szűk résen, ami keletkezett - és persze remek kérdés, amit időközben feltesz a faun.
- Nem tudom pontosan milyen állapotban van most a jelenlegi roncs, de esélyes, hogy tovább robban és a mi hajónk is…
Vet tétova pillantást saját ügyes kis szállítójukra, amelyik sikeresen zuhant az egyik marconább, de stabilabb lakóépület komplexumra. Füstöl és a rémült, sikoltozó polgárok éppen kiözönlenek alóla.
- Sietek. Stuart, addig maga kövesse a kiskövet asszonyt, lehetőség szerint óvja meg! Mindjárt megyünk.
Bár van egy olyan furcsa megérzése a pixi előbb védené meg különös szakácsát… Stuart mindenesetre komolyan veszi feladatát és máris Daphne után lódul, ügyesen kerülgetve az útjába akadó törmelékkupacokat. Most jól jön, hogy Kayne kicsi, vékony és jelentéktelen- ahogy önmagára gondolni szokott, épp csak egy percig fordul meg fejében, miközben átverekszi magát a résen és megfog egy kezet. Apró, női és a tulajdonosa sírhat, hiszen rázkódik.
- Mr. Greycloud, itt egy nagyobb tömb elállja még az utat, tudna…mozdítani rajta? Elég csak jobbra egy kicsit. Akkor beférnék és kihoznám, akit lehet.
Attól függetlenül, hogy elég veszélyes bemászni egy düledező rom alá, mégis…egyelőre nincs nyoma segítségnek, csak pániknak.

Bár Daphne irányából, már felharsannak a városi tűzoltók és rendőrök kiáltásai, ő és Stuart már hallhatnak néhány erős, férfi kurjantást “meg a lidérceknek is szóltak” vagy “jönnek a falról” Stuart nagy nehezen beéri Daphnet.
- Én vagyok itt Kiskövet asszony, Stuart, a szakács. A faun úr és Westerburg kapitány, máris jönnek utánunk.
Hadarja, majd megtorpan, ő nyilván nem fér be annyira a roncsok közé, mint egy pixi, ráadásul idegesen kémlel körbe, ahogy ismerős mintázatokat lát, mintha a kiáltásokból is rémes dolgokat szűrne ki.
Egy nő ostoba fejhangon visít, egy férfi idegbeteg hadonászásba kezd, ahogy meglátja a pixit.
- Ide, erre, Sinanra! Felrobbanunk, égünk! Ott bent, beljebb minden lángokban áll! Segítsenek, húzzon ki, terjed a tűz!
Visítja, kicsit magas, férfihez képest rikácsolós hangon, mintha elevenen perzselnék.

Őaprósága*Moros*Kayne

яє∂
Moros Greycloud

Moros Greycloud
Tündér

Előtörténet :

Posztok :
226

Hétf. Dec. 19, 2022 5:35 pm

× Come on down ×

Daphne, Kayne & Moros

Tehát nem katonai, de ennek ellenére a nemesek luxusjárművei sem voltak kevésbé hivatalosak. Viszont feltett néhány kérdést az az egyszerű betoldás, amivel a gróf úr fejezte be a sokat látott szakácsa sejtelmesen elharapott mondatát. Ha kivonták a forgalomból, akkor most ugyan mi oka volt egy ilyen léghajónak lángolva-füstölögve heverni Estrance utcáin, kis híján maga alá gyűrve Tír na nÓg követségét?
- Javítson ki, ha tévedek, Westerburg parancsnok... - mondtam összeszorított fogakkal, miközben fogást kerestem a kőtömbökön. Súlyt csökkenteni egy dolog volt, de ha valami kicsúszott a faun kezéből, az ugyanúgy tonnássá változott, és felettébb fájt, ha ráesett valamire. Valakinek a valamiére. - ...de a forgalomból kivont léghajókat nem selejtezni szokták?
Mint a korhadt fát, vagy a lelakott mezőt. Félretenni, talán elégetni, kibelezni belőle, ami még használható, de tovább használni semmiképp.
Kihátráltam a kőtömbbel, utat adva a grófnak, hogy bebújhasson a házban ragadt szerencsétlenekhez, aztán félretettem oldalra - a többi mellé, mintha csak papírgalacsinokat gyűjtöttem volna -, és kerestem a következőt, amit odébb lökhettem. Volt egy legenda, ami szerint minden lebegő sziklában, amin a fénytündérek városa állt egy barlang mélyén három faun élt, és egymást váltva tartották a levegőben az egész civilizációt. Persze ez badarság volt, de ahogy félrekaptam a tekintetem és észrevettem, ahogy egy fiatal kölyök elképedt szemekkel nézte, hogyan pöckölöm odébb a törmeléket, nem volt nehéz elképzelni honnan eredtek ezek a legendák.
- Meg vannak odabent? - kérdeztem, elszakítva a tekintetem a suhanctól.

Daphne Prismblossom

Daphne Prismblossom
Tündér

Előtörténet :
Tükör és Füst

Posztok :
171

Kedd Dec. 20, 2022 7:14 pm

× Come on down ×

Hátranéztem és egy bólintással konstatáltam, hogy Start velem jött segíteni, bár csak egy darabig tudott bemászni a roncsok közé, ameddig nem terjedt a tűz, és ameddig emberi termete engedte. Beljebb repülve szerencsére hamar belefutottam az első két túlélőbe. Talán volt valami biztonsági protokoll az ilyen esetekre, hogy csökkentsék a károkat – vagy legalább megmentsék az ember életeket.
- Kérem próbálják meg megőrizni a nyugalmukat, bár sejtem, hogy ez nem egyszerű. Azért jöttünk, hogy segítsünk. Tudják, hányan vannak még bent? Vagy mennyien voltak?
Hogy hány holttestet kell keresni később… De talán néhányan még menthetők voltak, ha el tudtuk takarítani a törmelékeket és eloltani a lángokat. Nem voltak túl jó kilátások, de kellett, hogy elmondhassuk: megtettünk mindent, amit tudtunk.
Ez után a szakácshoz fordultam, tegye hasznossá magát, ha már bejött velem.
- Stuart megtenné kérem, hogy kikíséri az urat és a hölgyet, majd szól Mr. Greycloudnak és a tűzoltóknak, hogy bent még vannak túlélők és hogy siessenek? Addig én megkeresem őket, hogy pontosan merre vannak. – mondtam majd elrepültem a nő és a férfi mellett beljebb a hajó belsejébe.
Köhögni kezdtem a füsttől a forróság pedig szinte égette a tüdőmet. Az egész hely olyan volt, mint egy társalgó, de lehetett iroda is a hatalmas íróasztaltól, ami remekül égett. És valami mozgott mögötte.
- Hahó! Erre jöjjön, segítünk kijutni! – kiabáltam felé.

Kayne Westerburg

Kayne Westerburg
Ember

Előtörténet :

Posztok :
172

Kedd Dec. 27, 2022 4:02 pm

Visszafojtott lélegzettel nézi Moros erőlködését, egyrészt tart tőle, hogy a súly megadja magát a gravitációnak, másrészt roppant jogosak a faun meglátásait.
- De, legtöbbször. Viszont a nemesek megvehetik maguknak, vagy meghagyják kiállítási darabnak.
Többet nem fűz hozzá, a mentésre kell összpontosítaniuk, de feljegyzi, hogy ha ennek vége és Mr. Greyclous vállát sem nyomják majd a kövek súlyai, visszatér még rá.
Sikerül befészkelnie magát egy üregbe, ahol a tőle telhető leghatékonyabban igyekszik kirángatni a sikoltozó alakot, át is mászik rajta egy vérző fejű, síró, tépett ruhájú polgárasszony és nyögve, óbégatva mászik Moros irányába.
- Igen, itt még van valaki. Pillanat és…
//sajnos ötöst dobtam XD//Benyúl, egy idősebb nőt is előrángat, viszont olyan mélyre fúrja magát, hogy bennragad. Se előre, se hátra nem tud mozdulni egyelőre.
Az öregasszony sincs sokkal jobb mentális állapotban a polgárasszonynál, igaz látszólag nem vérzik, de egyik karja természetellenes szögben kicsavarodott. A fájdalom és pánik átvette uralmát józan esze felett és ahogy előbotorkál, megragadja a faun lábát és rángatni kezdi, hangos sikoltozás kíséretében, melyből annyi talán kivehető: segítség
Artikulálatlan bőgés kíséretében a polgárasszony is csatlakozik, miközben Kayne próbálja előásni magát, egyelőre nem sok sikerrel.
- Azt hiszem beragadtam. Semmi baj…más nincs itt bent, azt hiszem. Megpróbálom kiásni magam valahogy, de lehet, hogy el fog tartani. Nyugodtan itt hagyhat.
Ő nem látja mi történik azokkal, akiket kisegített az omlásból, de hangjában sincs páni félelem, úgy gondolja beszorult lábát, karját, idővel majd megmozdítja és előmászik, csak meg kell találnia a megfelelő szöget. Abban az esetben, ha Mr. Greyclous nem ejti fejére a köveket. Feltartani viszont nem szeretné, csak azért mert szerencsétlen volt. Nagyokat sóhajt, hallja a sírást, de a civilek pánikja ilyesmi után normális szokott lenni.

A nemesasszony és férfi egymás szavába vágva kiabálnak, ráadásul egyszerre, nehogy a kiskövet asszonynak könnyű dolga legyen.
A férfi óbégatás közben öblös köhögéssel zengi:
- A kapitány is! Meg az ikrek.
- Jaj, az ikrek. Erős férfiak, józan emberek - sikoltja közbe az asszony, de rohan is előre, félrelökve a férfit, aki még magyarázna.
- Szörnyeteg! - visít fel a nő, amint meglátja a fal szakácsát. - A Sinarini parókás ember is eljött! - rázza felé mutatóujját, míg Stuart csak hátrtál, félig Daphnera, félig az áldozatokra bámulva.
- Aha, kiskövet asszony én szólok…
A férfi is úgy viselkedik, mintha ismerné, köhögve belekapaszkodik Stuart karjába.
- Temiattad! Temiattad!
Stuart kihátrál a furcsa duóval, de a nő veszekedős rikácsolása még kihallatszik, ő is a szakácsot sorozza.
- Ilyen borzalmakat éltünk át csakhogy te, hogy te!
Daphne közben láthatja, hogy két megtermett katonának tűnő fazon, mégis egyedi egyenruhában - ami a Sinarini öltöztet sajátja holtak fekszik. Egyiküket átszúrta egy leszakadt, éles gerenda, másikuk talán megfulladt, ahogy  pixi beljebb halad ugyanis már pokoli lángok csapak fel.
Hirtelen kiront egy égő, fehér parókás fazon - bár a fejviselet színét már csak sejteni lehet. A férfi kiguvvadt szemekkel, ordítva rohan Daphne felé, aki ha nem vigyáz szintén lángra kaphat. Ahogy akkor is, ha tovább időz még idebent. A parókás férfi feje ugyanis lángol, hatalmasra tágult, vörös szemei épp kifelé folynak.

Odakint Stuart már bőszen magyaráz a katonai tűzoltóknak és polgárőröknek, akik kívülről oltani kezdik a monstrumot. Mivel a nemes férfi és nő továbbra is őt szidja, elég egyértelművé válik, hogy ismerik, így a szakács a maga részéről próbálna meglépni, anélkül, hogy bevárná a pixit.

Őaprósága*Moros*Kayne

яє∂
[/color]
Moros Greycloud

Moros Greycloud
Tündér

Előtörténet :

Posztok :
226

Pént. Dec. 30, 2022 10:37 am

× Come on down ×

Daphne, Kayne & Moros

Nemesek. Az emberek nyelve különleges volt abból a szempontból, hogy egyes szavaik kifejezetten könnyedén változtatták meg egész mondatk értelmét, egyszerű tényközlésből egy nagyon veszélyes fenyegetéssé fordítva. Ha nemesek keze volt a dologban, akkor ez felettébb messzire elérhetett, talán egy bonyolult politikai háló egyik szálába gabalyodtunk, amit csak apránként lehetett felgöngyölíteni, különben az egész körénk tekeredhetett. Még csak egy feltételezés volt, de a lehetőségtől elégedett, ragadozószerű vigyor költözött az arcomra. Érdekes hajózás volt ez, annyi biztos.
- Jöjjön, a városőrség nemsokára érkezik, ott ellátják. - nyújtottam a kezem a lehorzsolt, meggyötört nőnek, aki a parancsnok munkálkodása nyomán szabadult meg a törmelék fogságából. A mögötte előbújó öregasszony látszólag rosszabbul viselte a hirtelen jött tragédiát, legalább is abból ítélve, ahogy valami érthetetlen oknál fogva belekapaszkodott a lábamba. Megragadtam a vállát és a súlyát némileg csökkentve határozottan eltoltam magamtól, bár igyekeztem nem megemelni, nehogy fenyegetve érezze magát. - Nyugodjon meg. Életben van, ez a fontos. Még él, szóval még megjavulhat minden. Tudja, merre van a legközelebbi ispotály? Menjenek oda, mindketten. Minden másról intézkedünk a flottaparancsnokkal, megértették?
Az ilyen esetekben tapasztalataim szerint segített az, ha konkrét célokat adtunk a zavarodott elméknek, mert a tanácstalanság csak tovább lökhette őket a pánikba. Még jobb lett volna kézen fogva vezetni őket valami biztonságos cél felé, de ki ért arra rá?
A parancsnok tompán átszűrődő szavaira csak lehajoltam és addig bújtam előre, amíg el tudtam érni a bokáit.
- Komolyan elvárná tőlem, hogy hagyjak ki egy lehetőséget, amivel lekötelezhetem Estrance flottaparancsnokát? Diplomataként igazán szakmaiatlan lenne egy ilyen alkalmat elszalasztani. Koncentráljon a helyezkedésre, én majd húzom.
És húztam. A saját súlyomat megnövelve lecövekeltem még abban a görnyedt testhelyzetben is, aztán húzni kezdtem a grófot, épp csak arra figyelve, hogy ha nagyon óbégatna, hogy éppen eltöröm valamijét, akkor abbahagyjam. Az ő kórházi számláit fizetni már igazán nem illett a követségnek. Mikor mindketten előmásztunk a törmelékből és hellyel-közel leporoltuk magunkat kiegyenesedtem és körbenéztem.
- Jöjjön, keressük meg a kiskövetasszonyt és a szakácsmestert.

Daphne Prismblossom

Daphne Prismblossom
Tündér

Előtörténet :
Tükör és Füst

Posztok :
171

Vas. Jan. 01, 2023 1:09 pm

× Come on down ×

Ebben a helyzetben a pánik és a kétségbeesés gyakorlatilag kötelező velejárói voltak a füst, az olvadt fém és az égő fa illatának, a lángok narancsának és a pokoli hőségnek. Megtanultam ezeket a sikolyokat és kiáltásokat kizárni az elmémből, csak hogy valahogy mégis utat találjanak maguknak egy hátsó bejáraton és később a sötét éjszakákon, amikor csak Adriata és Tsvig láthatják elkezdjenek kínozni, megjelenjenek, mint valami távoli visszahang, a hozzájuk tartozó arcok pedig mint elmosódott fantomképek, amik arról mesélnek, hogy hogyan is lehetett volna másképp, hogyan lehetett mindezt elkerülni. Reménykedtem benne, hogy azzal, hogy most valóban mindannyian segíteni voltunk itt, és nem voltam okozója a tragédiának sem én, sem honfitársaim, az megnyugtatja majd a csak a fejemben létező háborgó szellemeket. Később. Ez ugyanis egyáltalán nem a jelen pillanat problémája volt, hanem a ködös jövőé – mindegy, hogy az órák vagy évek múlva jön-e el, a jövő az jövő volt – most arra kellett koncentrálni, hogy a jelenből hozzuk ki a lehető legtöbbet.
Már fel voltam készülve, hogy a kiabálás és sikoltozás tartalmát teljesen el is engedjem a fülem mellett, hiszen többnyire nem számított, ám a módfelett érdekes fordulata a történetnek áttörte a berögződött szokások gátját. Az asszonyság ugyanis úgy nézett Stuartra, a kedves Stuartra, aki egy fertályórája még annyira büszke volt az aprócskára vágott zöldségeire, mintha a Birodalom legkeresettebb bűnözője volna. Az egész kezdett egy teljesen ripacs színházi előadássá fajulni, még a sinarini parókás ember is úgy hangzott, mintha egy darabból rángatták volna elő, és a könnyebb megjegyezhetőség kedvéért aggattak volna rá ilyen nevet. Összehúzott szemekkel pillantottam a szakácsunkra, aki egyelőre teljesen úgy viselkedett a hátrálással és az arckifejezésével, ahogyan az elvárható volt, bár feltűnt, hogy egyáltalán nem próbálta meg elmagyarázni az óbégató nőnek, hogy ő csak egy egyszerű szakács, akinek fogalma sincs róla, hogy miről beszélnek. Vagy nem kapcsolt időben…. vagy pontosan tudta, hogy miről beszélnek. Ennek ugyan nem volt sok logikai alapja, mégis mint kényelmetlen érzés kúszott be a mellkasomba. Azért választottak erre a munkára, mert képes voltam valahogy tudat alatt elraktározni és összeilleszteni ezeket az apró jeleket, amik baljós sejtések formájában törtek utat maguknak, és többnyire később beigazolódtak. Hasznos volt ahhoz, hogy átlássak a tárgyalópartnereimen, és megtanultam bízni bennük, bármennyire abszurdnak is tűntek elsőre.
- Valahogy nyugtassa meg őket! – szóltam rá Stuartra. Azt nem akartam külön mondani, hogy később még beszélünk, mert ha tényleg volt valami köze ehhez az egészhez, akkor azzal csak ráijesztettem volna, és ez az egész már éppen elég rémséges volt.
Beljebb repültem még túlélők után kutatva, de csak holttesteket láttam, és már indultam is volna ki… Amikor az a bizonyos sinarini parókás ember lángoló hajjal rontott ki elém, üvöltve és teljesen megvadulva a fájdalomtól, mint egy túlvilági fantom. Az előadás ezen a ponton mondhatni horror műfajra váltott, és bár nem voltam olyan ijedős fajta, be kellett vallanom, hogy ettől az előugrástól még nekem is megfagyott az ereimben a vér.
Vettem egy nagy levegőt – rossz ötlet volt, égette a tüdőmet, így köhögésbe is fulladt a dolog rögtön – és próbáltam megnyugodni. Túlélőket kerestem, ő pedig túlélő volt… Talán az egyetlen, akin még segíteni lehetett. Kérdés volt, hogy kifért-e még.
- Jöjjön, erre, kivezetem és szólok a segítségnek! Odakint még el tudják oltani, csak tartson ki egy kicsit! – szóltam neki, majd igyekeztem amilyen gyorsan csak tudtam kiszlalomozni az égő deszkák és leszakadó burkolat között. Ha jött, ha nem, nekem nem volt tovább maradásom a roncsban, ha nem akartam én is füstmérgezést kapni.
Jó lett volna szólni előre a parancsnoknak és Morosnak, hogy jöjjenek és segítsenek, hogy van itt egy lángoló parókás ember, és hogy Stuart sáros, de az volt a baj az illúziókkal, hogy mivel nem tudtam mi volt odakint, nem is tudtam, hogy hova kéne irányítanom őket, ráadásul se nem láttam, sem nem hallottam rajtuk keresztül.
Amikor viszont kijutottam, és megláttam, hogy Stuart elhagyná a helyszínt, azonnal elé vetítettem az emberméretű illúzió-alakomat, aki karba tett kézzel, nagyon szigorúan nézett a férfira. Nem tudtam igazából emberként milyen magas lennék, így egy átlagmagasságú százhetven centis másom volt, viszont a fejemben saját magamról nem az emberi ruhás cicomás énem élt igazán, hanem ahogyan otthon szoktam kinézni a kaptárban, ezt tudtam a leggyorsabban, a legkevesebb agymunkával megidézni, így combközépig érő pántos zöld ruhácskám volt, mezítláb álltam előtte csak a bokámat díszítette egy-egy kövekkel kirakott lánc, és még a hajam sem volt megcsinálva. Az emberek birodalmában tulajdonképpen ez még hálóingnek is botrányosan kevés lett volna, de a kaptárban így volt megszokott. Ha megláttam Morost és a parancsnokot, akkor pedig a hangom rögtön meg is szólalt mellettük szinte a levegőből.
Ne hagyják elmenni Stuartot. Valami bűzlik itt.

Kayne Westerburg

Kayne Westerburg
Ember

Előtörténet :

Posztok :
172

Pént. Jan. 06, 2023 7:57 pm

Tompán hallja Moros ténykedését a romok kevésbé kínos oldalán, miközben az öregasszony és ifjabb nőrokona nem túl összetett mondatokban, de reagálnak és úgy tűnik nagyjából felfogják a faun szavait, sőt engedelmeskednek is. Olyanok hangzanak el, mint “jó” “Sinan óvj meg minket” vagy a “mit vétettünk?” De mindketten a vélt ispotály irányába csoszognak, vagyis csatlakoznak a kórházak felé hömpölygő tömeghez.

Amíg meg nem fogják a bokáját - amitől egyébként akkorát ugrik, hogy beveri a fejét, elég rendesen, minimum egy pukli kikel majd rajta, elagonizál a maga stílusában azon, hogy majd valahogy kiássa magát, hogy senkinek se legyen terhére és mindenki a nálánál méltóbb bajbajutottaknak segítsen. De Moros másképp gondolja.
- Már így is leköteleztek, de helyezkedem
Ki ő, hogy ellenkezzen egy diplomatával? Kicsit még aggódik is, hogy megrándul a bokája, vagy mert ez tulajdonképpen bizarr, hogy annál fogva rántják majd elő. Hallgat, a karját ugyan lehorzsolja, de egyáltalán nem olyan vészes, hogy szót emeljen a módszer ellen. A fizikai fájdalmat pedig meglehetősen jól tűri. Úgyhogy többé kevésbé ép állapotban kászálódik elő, kicsit köhög, de nem annyira porol, mint indokolt lenne.
- Köszönöm, leköltelezett.
Biccent és máris indul a füstölgő, lángoló monstrum irányába, ahol a kiskövet asszonyt és lökött szakácsát sejti.

Stuart úgy áll a káosz közepén, mint egy eltévedt statiszta, aki igazából nem akart szerepelni a darabban. Teljes döbbenetben és mivel pillantása az őt ostromló nemesek között fulladozik, valószínűleg nem a füst zavarja.
Buggyos szoknya, krinolin, kényelmetlenül szoros fűző és nehéz rézékszerek díszítik a nőt, a férfit míves mellény, aranymandzsetta, mindketten kiemelten nemes származásúnak tűnnek és feldúltan magyaráznak a történet döbbent szakácsának. Aki elhűlve mered Daphne kisasszonyra és gyorsan bólogat, mintha elhinné, csak a sokk okozza és életében előszöt látná a két sokkos alakot. De egy-egy kitekintése a “közönségre” a menekülőút azonnali keresése rútul elárulja.

Daphne a hajó belsejében, annak fémes roncspoklában épp egy eszét vesztett, égő embernek mutat kiutat, a paróka már rég leolvadt róla, ráfolyt arcára, mint a gyertyafaggyú. Ordít, legalább, ezáltal tetemes mennyiségű füstöt nyel, de különösen életigenlő teremtés, ugyanis Daphne röptét követve kiront a hajóroncsból. Erre a nemesek és Stuart is annyira megijednek, hogy csatlakoznak az égő ordítóhoz, aki még mindig lángol.
- Jajj, pont te!
Bődül fel a fal szakácsa, mielőtt kereket oldana, bár a férfi látványa talán csak még sürgősebb iszkolásra ösztönzi. De a tűzoltók már javában munkálkodnak, így szakszerű módon lesz eloltva a parókás is, ha még lehet így nevezni, bár egyelőre nem tud megszólalni és sokkal inkább hasonlít egy borzasztó véres horrorfilm szereplőjéhez, mint személyhez.
- Jaj Malcolm - nyögi Stuart elhaló hangon, mielőtt iszkolna és egy életnagyságú pixi állná útját, ezen annyira megdöbben, hogy azonnal megtorpan és szájtátva nézi a gyönyörű jelenséget, mintha látomás lenne.

Az érkező parancsnok is megkövülten bámul az illúzióra, egyetlen kurta másodpercig rossz nyelvek talán azt mondanák arckifejezése láttán, sosem látott, még csinos nőt hiányosabb öltözetben, de aztán hamar összeszedi magát, Stuart tulajdonképpen beléjük szalad.
- Hogy lehet sáros, Stuart Little?! - ragadja meg karját döbbenten, mire a fickó könnyekben tör ki.
- Én nem tudtam, hogy Malcolm is utánnam jön, nem tudtam! Megmondtam, hogy nem megyek vissza! Megmondtam apámnak!
Közben a tűzoltók akcióba lendülnek és bőszen rájuk kiáltanak, parancsnokság, követség ide, vagy oda.
- Távolodjanak a roncstól! Ez mindenkire vonatkozik!
A két nemes sokatmondó pillantással, kissé magukhoz térve, de diadalmasan vonulnak velük hátrébb, sőt a nő nem állja meg megyjegyezni.
- Ez az egész a te hibád Stuart!
Közben Malcolmot, vagyis a parókást már szállítják, már ami mradt belőle.

Őaprósága*Moros*Kayne

яє∂
[/color]
Moros Greycloud

Moros Greycloud
Tündér

Előtörténet :

Posztok :
226

Szomb. Jan. 07, 2023 2:12 pm

× Come on down ×

Daphne, Kayne & Moros

Még egy utolsó szívességet biztosítva magamnak felsegítettem a földről a flottaparancsnokot és elégedetten, de némi könnyedséggel vigyorodtam el. Hagy higgye csak a gróf, hogy ez pusztán tréfa.
- Örülök, ez volt a cél.
Daphne-t szinte keresni is felesleges volt, valahogy mindig ott volt, ahol a legnagyobb felfordulás és a leghangosabb jajveszékelés gyűlt össze. A szakács éppen menekülőre fogta volna, valamilyen érthetetlen okból - legalább is neki semmilye nem lángolt vagy olvadt, ellentétben azzal a csúnyán összeégett férfival, aki épp ekkor mászott elő a roncsból -, de útját állta minden álmom és rémálmom egyszerre. Daphne, emberi méretben.
Mivel nem hordtam nagyítót az orromon, eddig igen kevés lehetőségem volt alaposabban is megnézni drága főnököm vonásait, de az illúzió most lehetőséget adott erre. Szerencsére nem csak én álltam meg és bámultam leplezetlenül, szóval legalább emiatt nem kellett magyarázkodnom. De csak én döntöttem félre a fejem és vontam fel kellemes csodálkozást ígérően a szemöldököm, ahogy a tekintetem lejjebb tévedt a pixi ruhátlanul hagyott combjaira, meg aztán kicsit feljebb a hátsójára. Tudtam én, hogy lenne mit nézni, a kulcscsontom még sosem hazudott.
De csak hogy ne ezzel teljen a mentés nagy része, harmadik nekifutásra sikerült elvonszolnom a tekintetem a káprázatról és inkább csatlakoztam a lassan egész kis társasággá dagadó csoporthoz, akik az állapotukból ítélve egytől egyig a nemesi hajó lángjai közül kaparták elő magukat Daphne vezetésével.
És valamiért mindegyikük ismerte Stuartot, a szakácsot.
- Jól van, nyugalom. Egyelőre mindenki életben van, haladjunk innen. - léptem közelebb, aztán ahogy a társaság hátrébb húzódott, a tűzoltók pedig zuhatagot nyitottak a roncsokra Westerburg gróf mellé állva Stuartra pillantottam. - Mr. Little, ha esetleg tud valamit, amit nem árult el, most kifejezetten itt az ideje bepótolni az elmaradást. Tudja, követekként csak úgy tudunk segítséget nyújtani diplomáciai gondokban, ha ismerjük a tényeket.
A varázsszó, amit ilyenkor mindenki hallani akart. Segítség. Csak elég megnyugtató hangon kellett mondani, és minden rögtön szebben nézett ki, még az összeégett félholt emberek és a füstölgő roncsok is. Bár azok talán épp csak egy kicsivel.

Daphne Prismblossom

Daphne Prismblossom
Tündér

Előtörténet :
Tükör és Füst

Posztok :
171

Kedd Jan. 10, 2023 5:41 pm

× Come on down ×

Mikor kiértünk, nyomomban a lángoló parókással, aki szinte elolvadt a hőtől – vagy még inkább az, amit hajnak használt – akkor szerencsére a tűzoltók már magukhoz ragadták az irányítást. Nem voltam benne biztos, hogy sikerült mindenkit megtalálnom, de ennyire voltam hajlandó vásárra vinni a bőrömet néhány emberért. Azért reméltem, hogy így is múlt rajtam valamennyi, még ha annyira nem is sok.
Amikor megláttam Morost és a parancsnokot, ahogy egy pillanatra megfagytak emberméretű énem illúzióját látva elégedetten mosolyodtam el. Nagyjából ilyen hatást szerettem kiváltani ezzel az emberekből, hogy megálljanak egy pillanatra, de az elismerő pillantások sem este rosszul, már ha a szépségemnek szóltak, és nem az emberi mércével igencsak megbotránkoztató tündér-öltözetemnek. Ez a kis intermezzó pont elég volt ahhoz, hogy meg tudják fogni Stuartot, és kérdéseket feltenni neki. Remélhetőleg Westerburg parancsnok jelenléte elég lesz ahhoz, hogy ne akarjon nagyon ugrálni, mert ha kirúgják és rossz hírét keltik, akkor akár szedheti is a sátorfáját, hogy a Sötét negyedbe költözzön. Azok alapján pedig, amiket motyogott miközben teljesen férfiatlan és szánalmas zokogásban tört ki, nem gondoltam, hogy annyira kemény élethez szokott volna.
Egy csettintéssel eltűntettem az illúziót. Nem mintha szükség lett volna ilyesmire hozzá, csak jól nézett ki, és adott neki egy hangulatot.
- Jól van vége a műsornak. – mondtam, miközben odareppentem a faun és a kísérőnk mellé. Morcos persze nagyon szépen megfogalmazta, hogy csak úgy tudunk segíteni, ha mindent tudunk, és végülis ezek voltak a megfelelő szavak ebbe a helyzetbe, hogy ne rémisszük meg még jobban szerencsétlen szakácsot, de azért én nem repültem volna el a tény mellett, hogy így tényleg elképzelhető volt, hogy a baleset valójában merénylet volt, csak nem ellenünk, vagy Westerburg parancsnok ellen hanem… Stuart a szakács ellen. Enyhén hihetetlen és már-már komikus volt, de ahogy szokták volt mondani, az élet a legnagyobb rendező.
- Elképzelhetőnek tartja, Mr. Little, hogy nem hazavinni akarták, hanem szenesre égetni egy balesetben? Mert ebben az esetben teljesül a kívánsága, hogy nem akar visszamenni, bárhol is legyen az, de egy merényletet ráadásul ennyi járulékos veszteséggel, ráadásul úgy, hogy tényleg balesetnek tűnjön kicsit… komplikáltnak érzek. De az biztos, hogy nem a maga hibája.
Ha valakit meg akarsz öletni célzottan, akkor mérgezd meg. Az volt a világon a legegyszerűbb, az emberek nagy részének nem volt előkóstolója, talán csak a királyoknak volt, akik számítottak ilyesmire. Őket körülményesebb lett volna megmerényelni, oda illett volna egy ilyen baleset, de Stuartot, aki ráadásul egy konyhán dolgozik? Az egyetlen akadály, hogy ott nem lehetne rásütni, hogy baleset. Tehát egy nagy ember holtak akarta látni, egy másiik még nagyobb ember viszont nem.
Szaftos sztori volt, azt meg kellett hagyni.
- Tudja ugye, hogy mi el tudjuk magát úgy tűntetni, hogy soha többet ne találják meg és élhet tovább boldogan és névtelenül? Néhány papírra van hozzá csak szükség. Viszont megértheti, hogy túl nagy darázsfészekbe sem akarunk berepülni.
Ez után körbenéztem. Romok, sérültek, lángoló roncsok és leomlott épületek, már-már nosztalgikusnak hatott, de túl sok volt az ember, és ezek után már semmiben sem lehettünk biztosak, hogy ki hallgatózott éppen.
- Mondjuk lehet, hogy ezt nem itt kéne megtárgyalnunk.

Kayne Westerburg

Kayne Westerburg
Ember

Előtörténet :

Posztok :
172

Szomb. Jan. 14, 2023 6:19 pm

Stuart megsemmisülten bámul maga elé, könnyeit nyelve a rászegeződő pillantások kereszttüzében.
Hatalmas sóhajt vesz, könyörgőn néz Morosra, még Daphnen se sokkolódik annyira, mint minden más esetben.
- Hát…akkor hajlandóak lesznek az én pártomat fogni? Bármilyen fontos dolog is, amiről szó van?
Elsősorban a faunhoz beszél, parancsnokára, a pixire és főleg a Sinrarini nemesek tépázott sziluettjére egyelőre egyetlen pillantást se pazarol, mintha véres szájjal követelnék halálát.
Közben folynak a kárelhárító folyamatok, mentésről már szó sincs, mindenki, aki bentragadt a roncsban szénné égett és a borzasztó bűz, fém, emberhús elegyedik a friss permet tisztító illatával. Egészen furcsa illat ár ez, mint ahogy a kibontakozó jelenethez illik.
Kayne összerezzen Daphne érzékletes csettintésétől, de csak éppenhogy, annyira hatásosra sikeredik, elkerekedő szemei keresik a látványt, de helyette az apró pixi törékeny jelenségén rebbennek meg.
Eddig nem is foglalkozott a nemesek dohos, de egészségesnek tűnő tényével, ám hirtelen arra eszmél, hogy szebbik nem jelenleg viseletesebb képviselője hozzájuk szegődött és történetesen hallja Daphnet. Amikor a nő magas orrgangon és a korom alatt kifejezetten sápadtan, ingatag lábakon hülledezik, hangosan, szívszaggatónak szánva, már akarva akaratlanul is ellopja a show-t.
- Méghogy merénylet! Mi csak vissza akartuk vinni Stuartot! Talán egy kicsit régi és nem megfelelően működő hajót választottunk, de kényelmesen akartunk utazni! Ugye nem képzeled, illetve képzeli fennség, elnézést, hogy elvesztettem a fejem, hogy Önt bármiféleképpen szabotálni akarnánk!
Itt Kayne Westerburg ismét megrezzen a túlzó, különös megszólításon, Daphne éles esze felett már leheletönnyen napirendre tér, azt eleve sejtette nem véletlenül őt küldte nemzete.
Stuartra azonban varázsként hatnak a szent pixiszavak, ahogy tágra nyílt szemmel hallgatja a Kiskövet asszony ígéretét, valamint összezavarják nőismerőse szavai.
- Szeretnék beszélni - jelenti ki aztán ismerősének címezve, majd könnyedén lerázza a nőt.
- A parancsnokkal és a tündérkövetséggel. Itt csak nem messze, aztán jövök vissza - bök fejével egy épen maradt sarok felé, amerre indulni készül. Kayne a maga részéről beszédes pillantást vált a tündérekkel, aztán a két, magára hagyott nemesre pillant, akik nonverbálisan szintén történeteket beszélnek meg egymással, majd Stuart felé fordul, a zavargások, menekülő emberek, törmelékek, káosz és füst világában, mi lehet vajon, amit szakácsa ennyire eltitkolt előlük.

Őaprósága*Moros*Kayne

яє∂
[/color]
Moros Greycloud

Moros Greycloud
Tündér

Előtörténet :

Posztok :
226

Hétf. Jan. 23, 2023 9:19 pm

× Come on down ×

Daphne, Kayne & Moros

Stuart úgy harapott rá a felkínált biztonságra, ahogy csak a nagyon elkeseredett emberek tudtak, mintha épp azt ajánlottam volna neki, hogy majd mi megvédjük a nagy gonosz világtól. Sajnos sem a testvérem nem volt, sem a főnököm, így ezt a kegyet ki kellett érdemelni azzal, hogy hasznot jelent számunkra. Vagy hát számomra, Daphne hajlandóságát meg sem mertem tippelni.
- Biztosíthatom, hogy mint Tír na nÓg nagykövetsége, megfelelő diplomáciai tapintattal kezeljük az esetet. Ha pusztán ártatlan áldozata az események balszerencsés folyamának, nincs mitől félnie. Ha ennél komolyabb a dolog... nos, akkor ígérgetések helyett jobb tárgyalnunk. Szerintem egy érdekeken alapuló kétoldalú megállapodás sokkal erősebb kötelék, mint bármiféle szívjóság.
Akár vehette burkolt fenyegetésnek is, de amilyen állapotban volt, nem ártott a továbbiakhoz, ha kissé megböktem a szakadék szélén. Zuhanás közben az emberek beszédesebbek voltak.
Ahogy azt a pánikoló sinarini nemes is bizonyította, miközben olyan bombát ejtett a beszélgetés közepébe, ami a léghajóknál is nagyobbat robbant. Fenség. Ez a megszólítás csak a királyi család tagjainak járt ki, olyan hercegről azonban még nem hallottam, aki Stuartra akár csak emlékeztetett volna, a birodalom uralkodója meg nem járkált álruhában. Legalább is a legjobb tudomásom szerint nem. Kérdően pillantottam Westerburg gróf felé. Kezdtem hálás lenni azért, hogy Estrance egyik katonai vezetője is itt volt, mert a történet lassan túlmutatott a beosztásomon.
- Gyanítom ez önnek is új, parancsnok. Tudom, hogy a katonák nem szeretnek politikust játszani, de úgy tűnik most önnek kell képviselnie a városát. Nem vagyok jártas a fővárosi nemesség ügyében... - Hazudtam. Hogyne lettem volna. - ...de akit fenségnek szoktak szólítani, az ritkán áll szakácsnak. Szóval Mr. Little, ha ez az igazi neve, jobb, ha mindannyiunkat beavat abba, mi folyik itt.
Alig bírtam visszafogni az elégedettségem. Egy sétarepülés, egy lángra kapó léghajó, egy szívesség a flotta parancsnokának, most pedig egy titkolózó királyi rokon. Kifejezetten érdekes utazás lett ez a mai.

Daphne Prismblossom

Daphne Prismblossom
Tündér

Előtörténet :
Tükör és Füst

Posztok :
171

Kedd Jan. 24, 2023 7:34 pm

× Come on down ×

Őaprósága, Morcos, a Gróf és… Őfelsége?

Elégedetten pillantottam Morosra, ahogyan a helyzetet kezelte. Úgy, ahogyan diplomatának illett, nem ígért sokat, figyelembe vette a lehetséges hasznunkat az ügyön, bármilyen ügy is legyen az, és mindezt kellő tapintattal közölte. Ilyen tempóval akár még a helyettesem is lehetett belőle idővel, így is rábíztam annyi melót, hogy belejöjjön, bár akkor csak még többet kellett volna dolgoznia, mert az, hogy nekem legyen más személyi asszisztensem, az teljesen ki volt zárva.
- Ahogy Mr. Greycloud mondja. – tettem hozzá, csak hogy Stuart és Westerburg kapitány felé is egyértelmű legyen az egyetértésem.
A nőre, akit épp az imént kellett kihúzni egy lángoló hajóból csak egy pillantást vetettem. Nem hittem neki. Ez volt a biztonságosabb reakció, mert másképp feltételeznem kellett, hogy a sinariniak teljesen inkompetensek egy ilyen látszólag fontos ügyben, ami érint egy… királyi sarjat? Másnak nem nagyon járt ki a „felség” megszólítás. Még mindig nehezen fért a fejembe, hogy aki még nemrég a konyhai technikájával büszkélkedett, az előtt most talán hajbókolnunk illene.
Arrébb röppentem a három férfival, hogy nyugodtan tudjunk beszélni Stuarttal, azok nélkül, akik vissza akarták vinni gyanítottam, hogy a fővárosba. Azt kizártnak tartottam, hogy a parancsnok is tudott volna erről, különben nem alkalmazta volna a hajóján, vagy nem ilyen módon. Amikor már hallótávolságon kívül voltunk a fejemet félrebillentve reppentem Stuart elé.
[color=#9784B0]- Sinarinban a korona talán nem támogatta a konyhai ambícióit felség? – nyomtam meg a végét. - Értem én, mindenkinek vannak álmai, de ez a helyzet így kicsit még nekem is extrém.
Pedig az igazán nagy szó volt. De voltaképpen én is csak annyit akartam hallani, amit Moros már megkérdezett, vagyis inkább kért, hogy köpje ki végre miről is volt itt szó.

Kayne Westerburg

Kayne Westerburg
Ember

Előtörténet :

Posztok :
172

Kedd Jan. 31, 2023 4:30 pm

Stuart láthatóan vívódik és igencsak emberi reakcókat produkál, nevezetesen izzad, mint egy ló. Kayne a maga részéről csendben, összevont szemöldökkel figyeli jól látható vívódását és az sem árt, ha Mr. GreyCloud képességeit is szemmel tartja.
Ahogy a fennség szó sem kerüli el figyelmét, de a faunra őszintén vet nagyon meglepett félpillantást, jelezve, ez neki is konkrétan sokk.
Stuart izzadtságába viszont a lebukás orrfacsaró bűze vegyül.
-Új…és igen, felelősséget vállalok Stuart Little-ért. Ez igazából a törvénytelen gyermekek vezetékneve.
Vesz hatalmas levegőt és néz a kínban lévő séfre, aki mindezt egy biccentéssel toldja meg.
-Fattyú vagyok, de egyesek, az apám péládul engem akarnak látni a trónon. Mások pedig nem engem. Én teljesen mást szeretnék, mert a konyhaművészet érdekel, nem a korona.
Ha nem szólalt volna meg, Daphne akkor is lebuktatta volna, elkeseredett pillantást vet a pixi felé, kissé remegő hangon toldja hozzá:
-Nem! Én nem lennék jó király, de ezt apám másképp gondolja és a trón várományosa sem felel meg állítólag. Én nem tudom, nem is érdekel, Little vagyok, ahogy a parancsnok mondta.
Kayne hatalmas sóhajt vesz, megmasszírozza homlokát, de zavart tekintetéből látszik sok mindenre számított, erre pont nem.
-Beszélnünk kellene a királlyal, mivel sajnos Önöket is belerángattuk, elnézésüket, talán nem ártana, ha jönnének. Kérek audenciát, addigis azt hiszem katonai védelem alá helyezem Stuart Little őfennségét.
A szakács könyörgőn néz rá, ne szólítsa így, de a parancsnok valamennyire sértett, hogy ezt az "aprócska" tényt így, ártatlanok vére és hajóroncsok árán kellett megtudnia. Eszében sincs kegyelmezni és elhatározza gúnyos hajbókolással kezeli majd az alakot, amíg meg nem enyhül. Javaslatát persze a két tüdérrel is megtárgyalja, mi hozzáfűznivalójuk van a kerge emberek inkompetenciájához.

Őaprósága*Moros*Kayne

яє∂
[/color]
Moros Greycloud

Moros Greycloud
Tündér

Előtörténet :

Posztok :
226

Szer. Feb. 08, 2023 7:36 pm

× Come on down ×

Daphne, Kayne & Moros

Őszintén bevallom, kifejezetten sok erőfeszítésbe került az, hogy ne  mutassak semmit a rám törő száz különböző érzelem közül, amik végighullámzottak rajtam a kialakuló jelenet alatt. Stuart a Birodalom királyának fattyú fia volt. Ez alapvetően nem jogosította fel semmire, a fattyak furcsa helyzetben voltak az embereknél, de azért mégis csak elég sokat jelentett érzelmi alapon, ha valakinek egy király volt az apja. Viszont Stuart inkább szakácsnak állt bármiféle politikai ambíció helyett, egyenesen Estrance-ig menekülve, hogy apró másolatokat készítsen népszerű ételekből pixiknek. De az apja, aki még mindig az emberek Birodalmának királya volt mégis csak úgy gondolta, hogy jó utódja lenne fattyú létére, szóval érte küldött régi barátokat, amennyire sikerült megértenem. Akik nekünk vezették a léghajójukat. És most Westerburg gróf épp felvetette, hogy ezt a tekintélyes káoszt felodandó találkozzunk az uralkodóval. Ha nem lettem volna kevésbé professzionális, örömömben ugrándoztam volna épp és ónsípot fújok lelkesen. Ehelyett azonban csak megköszörültem a torkomat és hátrasimítottam a hajam a homlokomból.
- Nos, egy ilyen ügy nem tűrhet halasztást. - értettem egyet a gróffal. - Ha a kiskövetasszonynak is megfelel, a napokban egyeztetnék  a flottaparancsnok úrral, hogy pontosan mikor ejtsük meg ezt az audienciát. Hálásan köszönjük, hogy egy ilyen belsőséges politikai ügyben bízik bennünk annyira, hogy jelen lehetünk. - hajoltam meg udvariasan Kayne Westerburg felé.
Az apám, a nagybátyáim, Kyros bátyám száz évvel ezelőtt a vérüket adták, hogy elérhessék az emberek fővárosát és az uralkodójukat. Én pedig díszkisérettel készültem besétálni hozzá. Bár csak láthattak volna akkor.

Daphne Prismblossom

Daphne Prismblossom
Tündér

Előtörténet :
Tükör és Füst

Posztok :
171

Vas. Feb. 12, 2023 10:46 am

× Come on down ×

Sebesen pörögtek az agyamban a fogaskerekek, ahogy próbáltak feldolgozni minden egyes szót, helyükre illeszteni az információ morzsákat, amik elhangzottak. Le kellett fejtenem róla Stuart érzelmeségét, a léghajóbaleset okozta sokkot, ki kellett zárnom az emberek jajgatását, a tűzoltók kiáltásait, amivel parancsokat osztogattak, és azt a förtelmes szagot, ami az égő hajókból áradt.
Összefoglalva tehát, Stuart a császár házasságon kívül született fia volt, és Vahe bizonyára elvette az uralkodó eszét, ha azt gondolta, trónra ültetheti, mindegy mit gondolt a törvényes gyerekeiről. Ha csak nem volt valami nagyon nagy szörnyűség a háttérben, ami miatt a trónörökösét alkalmatlannak tartotta, akkor nincs az a jó király, ami miatt megérné egy ekkora politikai zűrzavart teremteni. Mondjuk félkegyelműnek, vagy pszichopata sorozatgyilkosnak kell lennie a másiknak – bár ilyenek is ültek már trónon a történelem során. Megmasszíroztam a homlokom.
- Ha Stuart trónra ül, az polgárháborút jelent. A jelenlegi trónörökös és támogatói nem hagynák szó nélkül, nem beszélve a királynéról. Jelen pillanatban teljesen mindegy, hogy jobb király lennél-e, ha te nem akarod, és a Birodalom fele sem akarja, akkor így a legjobb. Hacsak a másik választás nem annyira nagyon rossz, de akkor meg…. mondjuk úgy, hogy más módszerekhez kell folyamodni, hogy eltegyék az útból.
Méreg, megrendezett baleset, mint amilyennek ezt is hittük, vagy valami hasonló, de semmiképp sem nyílt deklarátum. Amennyire meg hánytam-vetettem a dolgot ez alatt a pár perc alatt, valóban az volt az egyetlen megoldás, hogyha ki tudtuk deríteni, mi húzódott meg a háttérben. Mi volt a baj a trónörökössel, és hogy volt-e még esetleg törvényes lehetőség azon kívül, hogy a koronát teszünk egy fattyú szakács fejére, aki ezt nem is akarja. Vagy, volt egy harmadik lehetőség is… Mondjuk kicsit rásegítünk a polgárháborúra, és amikor a felek kimerültek, akkor Tír na nÓg bemasírozik a Birodalomba rendet tenni. Ha nem tudtam volna teljes bizonyossággal, hogy a Lebegő város, és őfelsége Hyperion Sunsprear nagyúr ezt a legkevésbé sem akarná, akkor én ezt választottam volna. De tudtam, hogy a tündérek nem akartak háborúzni, főleg nem hosszan és véresen, amivel egy ilyen hadjárat járt volna. Szerencsére számos más mód volt, ahogyan profitálhattunk ebből a helyzetből.
- Jól van, amint meg tudják szervzeni, parancsnok úr, Mr. Greycloud, akkor teszünk egy látogatást őfelségénél. Én addig írok a Sinarini állandó kirendeltségünknek, hogy tudják, hogy megyünk. Gyanítom a sinariniak külföldieket szeretnének a legkevésbé látni, hogy beleavatkoznak egy ilyen helyzetbe, de mostmár érdekel, mi a helyzet, és talán tudunk is segíteni. Ha nagyon rosszra fordulnak a dolgok, akkor hosszú távon is tudjuk biztosítani a védelmet Stuartnak, de addig is, köszönjük parancsnok, hogy a vállára veszi ezt a feladatot. Bizonyára önnek sem fog ártani, ha szerez néhány jó barátot az udvarban. – az még soha senkinek sem ártott. - Szerintem viszont a sétaléghajózást itt meg kell szakítanunk, kezdjünk el intézkedni, hogy még az előtt el tudjunk indulni, hogy újabb lelkes követői érkeznének Mr. Little-nek. Apropó, azokkal mi lesz, akik már itt vannak? – kérdeztem. Mert az addig rendben volt, hogy Stuartot védelem alá kell helyezni, de valamit kezdeni kellett azzal a nővel és a kísérőivel is, akik lebuktatták szegény szakácsot.

Kayne Westerburg

Kayne Westerburg
Ember

Előtörténet :

Posztok :
172

Szomb. Feb. 18, 2023 1:49 pm

Lenyeli a kormos levegőt, de felköhögése csak enyhe, mintha torkát köszörülné. Megkönnyebbül, mert fejében megfordult a heves tiltakozás, ahogy sértődés lehetősége is, elvégre a tündérnépnek kevés közük az emberek viselt dolgaihoz, nem feltétlenül öröm részt venni ilyen abszurd és valahol nevetséges örökösödési kérdésben.
-Természetesen. Egyeztetek én is a megfelelő emberekkel és értesítem majd Önöket, köszönöm, hogy velem tartanak, úgy gondolom több szem többet lát alapon tudjuk majd uralkodónk elé tárni a helyzetet. Addigis vigyázok Stuartra.
Sóhajtja tehertől súlyos ajakkal, mert a szakács királysága is a nyakába szakad, illetve merénylet áldozata lehet most már bármelyik pillanatban. Megint felelőssé vált valamiért, amit szívesen elkerült volna, saját nemesi körei is épp elég fejfájást okoztak neki. Belül szinte kacag, az ilyen nincs iróniája okán, kívül persze méltóságteljesen viseli a felelősség álarcát. Nem is annyira maszk ez már, mint inkább kéretlen páncél, ami csak egyre nehezebb.
Már megnyugodna, hogy ez a holnap problémája lesz, ma még csak égő házakat kell oltani, flottaparancsnokként a helyszínre vezérelni és mentésre felhasználni hatalmas vasmonstrumait. De Daphne Prismblossom túl okos volt és azonnal fenekestül felforgatta soha nyugodt lelkivilágát.
-Bizonyára árnyaltabb ez  helyzet, mint amit jelenleg látunk belőle és nem is biztos, hogy trónra fog ülni, nyugalom Little.
Szól rá hirtelen, mert a férfi sápadozik, rogyadoznak lábai és túl hevesen rázza egyébként termetes tökfödőjét is.
-Az bizonyos, hogy sokan nem örülnek ennek a fordulatnak, illetve tudták, hogy Stuart a hajón lesz, bár ezért is felelnie kell a királyi udvarnak és ugyanúgy az apádnak, gyanítom ugyanis, hogy a “szándékos manőver” emberéleteket követelt. Nagyon nehéz ügy lesz Követasszony, de mint szemtanúk is fontosak lennének az udvarban…
Céloz rá finoman, hogy nem akar egyedül menni. Talán ez az aprócska hátszél, a pixi éles esze, a faun élelmes humora nem hagyná egészen magára tárgyalás közben, bármennyire is kényelmetlen számára elismerni, hogy tart egy szál magában még halottakat is számon kérni a királyon, márpedig számon fog minden egyes lelket.
-Köszönöm Miss Prismblossom és minden intézkedést ugyanúgy. Hát persze, nekem is…jól jön, igen.
Egy pillanatra földre szegezi pillantását, szemöldöke a magasban nyaral, ahogy belegondol, ő már csapott cirkuszt az udvarban, ha nem is akkorát, mint amilyenre jelenleg készül. Az, hogy kinyírt néhány Sinarini nemest a főváros talán még nem felejtette el és hogy újra beteszi a lábát oda, ahonnan szinte taszigálták már a végén, rengeteg mindent jelenthetett.
-Igen, be kell rekesztenünk sajnos, és róluk is gondoskodni fogok, egyelőre őrizet alá veszem a túlélőket, úgy fogom nevezni védőőrizet, hogy elkerüljük az esetleges botrányokat. Egyetértenek? Bár bizonyára meg kell vizsgálni őket, talán nem bánják, ha a falra is jut néhány páciens…
Harpaja el a mondatot és fejben már kalkulál kinek szóljon és mi mindent mozgósítson hirtelen, hogy a fővárosiakat ne a helyi kórházba küldjék. Még nem tudja, hogy szusszanni sem lesz ideje, máris képbe kerül a Perem is és a királynak két kétes értékű vészhírrel szolgál. Feje még csak félig sajdul gondjaiba, Stuart mindnesetre mellette áll, egyelőre legalábbis.
-Én mindenben segítek parancsnok úr, főleg ami a sinariniakat illeti.
Kayne pedig biccent, mintha a tündérekkel is mindent megbeszélt volna már, nem maradt más hátra, mint elbúcsúzni, hogy legközelebb újra léghajóra szálljanak, a kérdés már csak a mikor volt.

// Köszi szépen, szerintem itt zárhatjuk is az első felvonást//

Őaprósága*Moros*Kayne

яє∂
[/color]
Ajánlott tartalom

Vissza az elejére
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.