Collision
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Belépés
Multiváltó

Chatbox
Friss posztok
Come beyond the ancient fogVas. Szept. 15, 2024 12:17 pmMoros GreycloudElvégre te is tartozol Istennek egy halállal…Pént. Szept. 06, 2024 4:43 pmWarwick LeiningerRed Queen, White QueenVas. Szept. 01, 2024 3:37 pmNizase NaeNagy Tétel - Zoi & Evie MagánkalandPént. Júl. 12, 2024 8:18 pmZoi GreycloudInto the Unknown - Daphne, Kayne & Moros (vol.3)Kedd Júl. 02, 2024 5:53 pmDaphne Prismblossom[Küldetés] TitanomachiaVas. Jún. 30, 2024 8:26 pmEvangeline WhitlockOur dreams Szer. Jún. 19, 2024 7:20 pmEvangeline WhitlockIn search for justice - Kayne & MattSzomb. Jún. 15, 2024 5:36 pmKayne WesterburgTell me who I amKedd Május 14, 2024 7:58 pmNizase NaeHamu és VérVas. Ápr. 28, 2024 4:27 pmAdam Morava
Havi aktivitás
No user
Ki van itt?
Jelenleg 8 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 8 vendég

Nincs

View the whole list

Red Queen, White Queen

+3
Gwendolyn Edevane
Moros Greycloud
Vahe's Wrath
7 posters
Go down
Moros Greycloud

Moros Greycloud
Tündér

Előtörténet :
A tale of woe and ambition

Posztok :
226

Red Queen, White Queen - Page 9 Empty Re: Red Queen, White Queen

Hétf. Júl. 08, 2024 5:19 pm

× Red Queen, White Queen ×

eat me, they say

----------------- :O: -----------------

Nizase nem volt elég gyors - vagy épp az volt, csak nem úgy, ahogy gondoltam. Valami felcsillant az embernő tekintetében, valami ismerős, de mégis a rettegés töltött el tőle. Orea-zöld fény játszott az íriszében, de mintha... élt volna. A kristály, ami csak egy elem volt, egy építőkocka, mint a vas, a víz, most mégis olyannak tűnt, mint ami éppen ráerőltette az akaratát - akadálytalanul - Nizase-ra.
És nem csak az akarata tört elő, hanem látszólag az ereje is, ami eddig a nő képességét kölcsönözte. A falakról villámcsapásként törtek elő a zöld kristályok, groteszk módon felnyársalva az utánunk igyekvő tojásokat. Megállhattam volna gondolkozni, hogy milyen szándékuk volt egyáltalán, hogy barátként vagy ellenségként érkeztek-e, tárgyalni, esetleg meggyilkolni akartak. De ha megálltam, akkor talán belehaltam ebbe a gondolatba, így nem tettem.
- Nyomás, kifelé! Futás! Futás!! - ordítottam, miközben akit csak értem magammal együtt puszta erővonalakkal megtámogatva löktem kifelé, a biztonságos külvilág felé.
Már ha biztonságos volt.
Már ha bármi biztonságban volt attól, ami épp elszabadult mögöttünk - de mi a fene is volt az?

Nizase Nae

Nizase Nae
Ember

Előtörténet :
Holnap tán jobb nap jő...

Posztok :
185

Hétf. Júl. 08, 2024 6:44 pm

Red Queen, White Queen

... én is, ön is, hallgassuk el, ne tudja senki sem ...

-----------------:O:-----------------

Nizzi nem könnyebbül meg attól, hogy felérnek az újabb, talán a szabadulást jelentő folyosóra. Közeli múltbéli tapasztalatai nem engedik, hogy túl korán örüljön egy olyan egyszerű sikernek, mint az, hogy áthidaltak egy szakadéknyi nehézséget. Még mindig a fülében visszhangzik Amelia suttogása a nixádról, s az ifjú tündérről. Hiszen nem akarják hagyni, hogy a furcsa, már-már valószerűtlenül vénséges és jámbor lény egyik börtönből a másikba kerüljön.

- Figyelek, ígérem... - hangzik a rövid válasz, de más követeli azt hirtelen. A faun az, ki falat, akadályt kívánna, hiszen hangok szállnak feléjük, kik árulásról beszélnek és talán arról, hogy az egérút, amelyet Mr. Rhodas mutatott nekik, talán nem ismeretlen mások előtt sem. Megtorpan hát, s találgatja, hol szülessen a kőfal, amely biztosítaná a hátukat. Ez lehet az oka annak, hogy Warwick gyengeségét már csak akkor veszi észre, amikor megérzi a férfi "jelenlétét" a sziklafalon át, s látja meg a vért a sápadt arcon. A falra koncentrál hát, amely sziklákból törne elő a lábuk alól, két embernyi vastagra, hogy áttörni se legyen egyszerű, s mikor növekedni látja a köveket, már indulna is a férfi felé ösztönösen, mintha tehetne bármit is a furcsa varázsszer hatása ellen, ami a jövő látását adta a nemesnek. Indulna... De nem teheti... Furcsa fények gyúlnak az agyában, ismerős csengettyűk kelnek életre, s érzi, hogy válik csak "utassá" a saját testében, amely felett már más rendelkezik. Jeges rémület verseng Gaia dermesztő "idegenségével", és lesz minden zölddé és arannyá.

Kőrügyek sarjadnak orea-lándzsákká, s zárják el mögöttük a folyosót, elrettentő áldozatként nyársalva halálra két tojásdad lényt, kiket felismerni vél a lány, s kiknek haláláért magát okolná, ha a Perem lénye nem próbálná eltakarni előle a bánat, a felelősség és a veszteség érzéseit. Lassan, ám határozottan lepi be tudatát a benne lakó, s Nizase kapaszkodni próbál valamibe, ami még az övé. A sajnálatot leli meg, elrejtőzve a furcsa tojásokra vetett pillantásban, s arra indul hát, aprón araszolva gondolatai mentén, miközben Gaia hangját s alakját használja, hogy eljövetelét bizonyítsa.

Ezért fordul a tekintet a halott ikerpárról először Warwick Leininger, majd Amelia felé. Emlékek kelnek életre, nem a sajátjai, s kap róla baljós emlékeztetőt a férfi azzal, hogy ismerősnek mondja a Perem mindenható lakója. Az azonban meglepi Nizase-t, ahogy a leányra tekint az ő szemével a lény, s az érzés is, hiszen valami bensőségességet hív elő Gaiából az alakváltó. De ha megérezte Nizzi, hát kapaszkodott bele, mit első pillantásra nem ért. Mi talán nem szeretet volt, de valami, mi nem rombolni akart végre. Erejét összeszedve adja hozzá hát saját érzéseit, mit Amelia, a Nővérek, vagy a légierő ifjú kapitánya iránt érez, s festi át orea-szín tekintetét az esőfelhőket idéző szürkére egyetlen pillanatra, s reméli,  Brownsmith nővér "jobbkeze" meglátja talán.

Aztán már fordul is a fej, mit nem ő irányít, s nőnek újabb kristályok barlang-szerte. S Nizz a saját anyjára gondol, kit sosem ismert, s kiről csak furcsa mesék élnek az emlékeiben, illatok, halk hangok a sötétben. Magának akarja a lény figyelmét, csak hogy időt szerezzen a többieknek, s magának is. Elhagyatottságát hívja elő hát a lelkéből, magányos esték emlékét, mit azzal töltött, hogy könyveket bújt, csak hogy feledje, kit annyira hiányolt. S ha nem érzi Gaia ellenállását, hát az újabb érzések felé próbálja őt terelni, óvatosan, apró lépésekkel. És közben beszél. Saját hangja visszhangzik a fejében, s reméli, elnyomhatja a kinti zajokat.

- Kérlek, engedd, hogy kijuttassam őket innen. Amelia is biztos boldog lenne. Tudod, ez a neve. Nem szeretnéd, ha mesélne magáról neked? Szerintem sokkal érdekesebb lenne, mint kristályokat növeszteni...

Warwick Leininger

Warwick Leininger
Ember

Előtörténet :
W.Leininger

Posztok :
63

Hétf. Júl. 08, 2024 8:09 pm

Red Queen, White Queen

Együtt vagy egyedül?

Próbálom összeszedni magam, bízva abban, hogy Nizase megállítja a képességével a tojásokat és azokat, akik talán még a nyomunkban vannak. Bízom benne, hiszen eddig olyan könnyedén tette mindezt az a lány, neki látszólag nem voltak olyan problémái mint nekem, nem látszott, hogy cseppnyi erőfeszítésébe is kerülne átalakítani a körülöttünk lévő köveket. Talán irigykedtem is volna tá, ha épp nem a saját nyomorúságommal lettem volna elfoglalva…..
Hirtelen azonban hegyes és éles zölden csillogó „dárdák” nőttek ki a falból, épp csak eltudtam kerülni őket visszabotladozva a fal mellől középre, a többiek mellé, azonban a minket követő tojások azonban nem voltak ilyen szerencsések.
Először értetlenül, de aztán megdermedve a felismeréstől bámultam a Nizase-ből előbújó …….Gaiára.
Most nem volt sem erőm sem megfelelő alkualapom – már ha volt is valaha, hogy megváltsam az életem, ha épp nem „jó emlékek” jutottak rólam eszébe.
Én viszont nem őriztem kellemes emlékeket róla az biztos! Mindenkivel lehet üzletelni, csak egy őrülttel nem, most sem értettem, hogy milyen anyáról is beszél….., ám egyet tudtam érteni a Nyúllal Moros urasággal a menekülést illetően, mé félelem elég erőt is tudott ehhez kölcsönözni, vagy a faun volt az…….?
Én egy percig sem haboztam. Most nem érdekelt a nixád által elérhető gazdagság, ha meghalok itt, semmit nem érek vele.
Még hallottam Nizase hangját, mintha most ő beszélt volna, de nem érdekelt, csak az, hogy elkerüljem a falból sarjadó dárdákat és kijussak.
- Az a lény őrült, mindenki mentse magát. – kiabáltam közben, ennyit még megtehettem……

Amelia Barlow

Amelia Barlow
Alakváltó

Posztok :
41

Vas. Júl. 14, 2024 7:09 pm

Red Queen, White Queen

Kifelé...

Szerencsésen átjutunk Nizzi lépcsőjén egy következő járatba, amely Rhodas szerint a felszínre vezet. Bizakodom ebben, mert már kezd elég erősen klausztrofóbiás hangulatom lenni. Nem kedvelem a csőszerű szűk helyeket. Halk morgással nyugtázom ezt magamban, és indulok meg a többiek nyomában, közvetlenül Nizzi előtt.
Ismerős hangok zenéje szűrődik felénk, s rájövök, ezek a tojás urak, akik érkezésünkkor fogadtak bennünket. Nos... velük még sem lenne kellemes a találkozás, így egyet értek Moros szavaival, de megállok Nizzi mellett. Míg a többiek kifelé lendülnek, én biztosan nem hagyom magára a vörös hajú lányt. Nem jutunk messzire. Azaz, a többiek sem. Mindenki kábát a talajba gyökerezteti egy pillanatra az átváltozás, amit én egészen közelről nézhetek végig.
Nizzi anno mesélte a kalandjának részleteit, de ez a zöld fény, amely a tekintete mélyéről indul, megdermeszt egy pillanatra. Kell néhány szívverésnyi idő, míg felfogom, hogy miről is lehet szó. Azaz, kiről is lehet szó. De eddigre a nyomunkba eredő tojások kristály-lándzsára fűzetnek, és "Gaia" felénk fordul. Szavai újabb döbbenettel töltenek el, és nem is értem, miről beszél. Miért is hasonlítanék én egy ilyen rossz indulatú entitás anyjához? Egyáltalán létezik olyan, hogy egy ilyen lénynek hús-vér anyja legyen? Megválaszolandó kérdések, és még felbukkan néhány, de a felelet későbbra halasztódik.
- Nizzi!
Kiáltom el magam, ahogy testem után lépek, melyre erőteljes hatást gyakorol Moros akarata. Újabb meglepetésként. Próbálok lassítani, nem akarnám Nizzit magára hagyni, legyen éppen akárki ki is. Még is csak... összeköt bennünket egy mélyebb titok.
Moros még mindig magával cipeli Gwendolyn kisasszony testét, Paksha a nixádot, Warwick pedig össze-visszabotladozik a különböző erők hatása alatt. Én meg... azt sem tudom mit tegyek, támogassam rohanásában a nemesurat, vagy várjam be a Vöröst.
- Nizzi!... A fenébe is...
Fakadok ki, és csak remélem, hogy megfelelően döntök. Gaia nem fogja hagyni talán, hogy a test, amelyet éppen birtokol, pocsékba menjen. Ki fogja hozni Nizzit épségben. Így Leininger után lépek, és megtámogatva a férfit, rohanó tempóban követem a többieket kifelé.

Paksha

Paksha
Tündér

Előtörténet :
Night fairy, without wings

Posztok :
55

Hétf. Júl. 15, 2024 12:27 am

~ Red Queen, White Queen ~

Eltátja ijedten a száját, ahogy a kis menekülésük szörnyűségekbe csap át. Dupla gyilkosság játszik le a szeme előtt és a vörös hajú hölgyecske teljesen kifordulva magából kezd el viselkedni. Hallott róla, hogy az embereknek mindenféle mentális betegségeik vannak. Ez valamilyen hasadásnak hívják emlékei szerint, de nem gondolta volna, hogy szem és fül tanúja lesz ilyen típusú, önmagát meghazudtoló karakter változásnak. Ez a nő.... veszélyes.
Magához húzta Nixt. Biztos nem adja oda neki semmi esetre sem!
Ketten is elkiálltják magukat és Morosnak egy kicsit őt is meg kell löknie, hogy kiszabaduljon a hirtelen sokk okozta lecövekelésből, de végül mindenki "rohanni" kezd. Egy fél pillanat erejéig elkapja Amelia ijedtségét. A lány nagyon közel állhat Nizasehoz. Vajon milyen múltjuk lehet?
Fancsali képpel az arcán fut tovább, de nem szól semmit. Éppen az életüket mentik.
Még az átfut az agyán, hogy ezt a húzást talán mindkét királynő a kaptár elleni támadásnak vehette... nem csak Selene...

Vahe's Wrath

Vahe's Wrath
Admin

Posztok :
108

Hétf. Júl. 15, 2024 7:13 am

Red Queen, White Queen

Nizzi: Gaia mintha játszana. A kristályok növesztése neki ennél nem több, és kifejezetten élvezte vele kergetni a kifelé menekülő társaid, mint amikor egy gyerek fut bele a madárseregbe és kacag amikor felrepültek. Nem tudhatod, hogy már túl messzire kerültek, vagy a te szavaid jutottak el hozzá, de egy ponton megállt (és valahogy érzékeled rajta keresztül, hogy egyetlen társadnak se fakasztotta vérét, úgyhogy ők mindenképp rendben vannak).
- Az anyámat Scarlettnek hívták és utált engem. Meg akart szabadulni tőlem. De részben miatta létezem, és ti emberek ezt anyának hívjátok, amennyire meg tudtam tanulni. Mivel benned nem találtam inofmárciót, hogy Scarlett olyan volt-e, mint egy igazi anya, ezért gondolom igen, tehát gondolom ő – Amelia, ahogy te hívod - se lenne másmilyen. Ennek biztos így kell lennie, mert apám szerint se kellene léteznem. Azt hiszem örült is, amikor megszabadult tőlem. Viszont itt… – mutatott a kaptár felé. - Itt remekül tudnánk szórakozni. Az a kettő meghalt, szóval mostmár a miénk az erejük, és bent megszerezhetjük a többiekét is. Úgyis egymást pusztítják el éppen, még csak nem is nagyon változtatnánk a végén, de legalább mókás lenne. Lakhatnánk is itt.
Nem tudod eldönteni, hogy Gaia szomorú-e. Az érzés, hogy neki mindenki szerint pusztulnia kéne nem feltétlenül szomorúságot váltott ki belőle, inkább dacot, hogy akkor is kivájja magának az utat, ha ezt egyedül kell végigcsinálnia, és téged is rángatni fog magával ezen az úton ameddig megteheti. Ugyanakkor apró rezdülésekből azt is érzed, hogy reagál az érzéseidre, ahogy elülteted benne a bizonytalanság magvait, de hogy taníthatnál szeretetet valakinek, akit sosem szerettek, aki csak kívülről láthatta milyen is az? Az viszont bizonyos, hogy a kristálynövesztés megállt, és hogy a tombolási kísérletét, azt a bizonyos „mókát” legalább hajlandó veled megbeszélni, mielőtt tovább indulna, ez is valamiféle eredmény. És persze kérdés, hogy mit jelent az, hogy a tojások felnyársalásával megszerezte az erejüket…

Mindenki más: Végül hát mind a futás mellett döntöttetek, és ezt Rhosasnak sem kellett kétszer mondani. A zöld kristályok pont a lábatok nyomán csaptak ki a földből, és tudjátok, hogyha kicsit is tétováztok, akkor felnyársalt volna benneteket. Többször is érezhetitek szinte bőrötökön a karcolást, de valójában mindig éppen sikerül megúsznotok a dolgot, sokszor épp csak Moros telekinézise ránt el titeket a halálos veszedelem elől, máskor pont egy szerencsés lépés.
Az idő lelassulni látszik az életveszélyben, pedig a kijárat valóban közel volt már, és elsőre talán fel sem tűnik, hogy a szabad ég alatt álltok, a fűben, ami a legalacsonyabb helyen is a mellkasotok közepéig ér, fák alatt, amik olyan magasan törnek az égbe, ahogyan azt eddig elképzelni sem tudtátok. És ami a legkülönösebb, hogy egyszerűen érzitek, hogy ez valódi. Nem illúzió, valóban kint vagytok.
Nix ezen a ponton engedi el Pakshát és áll a saját lábára, de nem tágít a tündérfiú mellől. Rhodas a térdére támaszkodva lihegett, de azt már nem engedte meg magának, hogy elnyúljon a földön.
- Erre… hát erre nem számítottam. Meg szerintem senki más sem… – ez után holtsápadtan nézett vissza a barlang, vagy inkább járatok felé, ahonnan kijöttetek. - Vissza kell mennem, hogy megnézzem mi történt… Ednával, de előbb… – elővett egy üvegcsét a zsebéből. - Ez visszaváltoztat titeket az eredeti méretetekre. Magától is elmúlik, pár órán belül biztosan, de ha vissza akartok jutni a városba, akkor könnyebb lesz, ha nagyokat tudtok lépni. – ha valamelyikőtök elveszi, és körbeadjátok, akkor ugyanúgy működik a dolog, mint korábban: egy korty után most úgy érezhetitek, mintha lufivá nőnétek, a fejetek kótyagos, némi szédülés és hányinger is előfordulhat, de egyben maradtok és újra az eredeti méretetekben pompázhattok.
A nixád nem iszik, ha megpróbálnátok rávenni és bele is menne talán szolgalelkűsége miatt, a belőle készülő bájital őrá nem hat vissza. Aprón viszont egyáltalán nem is néz ki annyira groteszknek, és mindenképp könnyebben szállítható, már ha meg tudtok végül egyezni mi legyen vele… Ami még érdekes, hogy a könyvek és tekercsek, amiket elhoztatok szintén nem nőnek meg, elég picik maradnak, így az olvasásukhoz mindenképp nagyítóra lesz majd szükségetek, de ez talán még egy megugorható akadály.
Nincs is más hátra, mint előre, végülis még van a történettel kapcsolatban legalább egy elintézetlen ügyetek.

Amelia Barlow

Amelia Barlow
Alakváltó

Posztok :
41

Pént. Júl. 19, 2024 8:21 am

Red Queen, White Queen

Kifelé, majd vissza.

A fene ott egye meg! És megintcsak... Ott egye meg a fene! A gondolat erőteljesen nyomakodik az elmémben, arra késztetve, hogy szedjem kifelé a lábaimat, ha kell támogatva bárkit a csapatból. Persze, nagy segítség, ahogy Moros úr magával ránt bennünket. Érzem az erejét. Még is... Ahogy vágta tempóban kiérünk szinte azonnal földbe gyökerezik a lábam. Csak néhány kusza pillanat, míg érzékelem, hogy mindenki kijutott Nizzit kivéve, aki még mindig ott lebzsel valahol a folyosóban, mint Gaia. Kint pedig épp annyira kicsik is vagyunk, mint a pixik általában. A világ körülöttünk óriásira nőtt. Vagyis hát... mi mentünk össze.
Hallgatom Rhodas szavait, végig pillantok a társaimon, és rádöbbenek: Óriási dilemmába kerültem.
- A fene vigye el!
Morgom magam elé. Ugyanis egyszerre kéne két helyen lennem. Gyorsan kell hát döntést hoznom, hogy mit tegyek.
- Pakhsa! -Fordulok az éjtündér felé.- Kérlek, ne engedd máshoz a nixádot, amíg vissza nem térünk. Nagyon fontos a biztonsága.
Hangsúlyozom az utolsó szót, mert sem a számomra pénzéhesnek tűnő Warwick uraság, sem a kiismerhetetlen Moros úr felé nincs bizodalmam. Mr. Leininger tutira pénzzé tenné a kis lényt, Moros meg... hát fogalmam nincs, de nem szeretném, ha egy újabb kaptár mélyén tünne el, és hasonló rabság és kínszenvedés lenne a sorsa. Szóval nem, bennük egy fél pillanatig sem bíztam.
Azzal már sarkon is fordultam, és rohantam vissza az alagútba, Nizzihez. Még sem hagyhattam őt a sorsára, legyen is akármilyen ez a Gaia nevezetű entitás, aki éppen eluralta a testét.
- Nizzi! Nizziiiii!
Ordítottam magam elé, s már láttam is messziről a vörös hajút.

Moros Greycloud

Moros Greycloud
Tündér

Előtörténet :

Posztok :
226

Hétf. Júl. 22, 2024 11:39 am

eat me, they say

Ha valaki az életéért futott, minden lépés évekig tartott. Ilyenkor még talán az emberek is megízlelhették, milyen érzés tündérnek lenni - vagy legalább is annak egy szürke, unalmas, egy poénos utánzatának. De akárhány kristály tört elő a földből, akárhányszor próbált végezni velünk is a Nizase elméjét eluraló teremtény vagy erő, akárcsak a tojásokkal, végül egy utolsó nagy lökéssel mindannyian kirobbantunk egy mezőre. Egy valódi mezőre, valódi - és még mindig hatalmas - fűszálakkal, bokrokkal, virágokkal. Ki.
Az öröm épp csak egy pillanatig tartott, ugyanis szembekerültünk a következő dilemmával - mit is kezdjünk most a nixáddal. A másik ténnyel, miszerint talán pusztulásra ítéltük a kaptárt mögöttünk egyelőre nem voltam hajlandó foglalkozni, ugyanis maguknak keresték a bajt. Ők rabolták el Nizase-t, úgy, hogy Willy Hatter szavai alapján tudták, hogy volt benne elrejtőzve valami. És annak a valaminek a véleményére voltak kíváncsiak. Nos, megkapták.
Ahogy Amelia visszavágtázott, az utolsó szavaira felvontam a szemöldököm.
- Ez egy felettébb udvariatlan kijelentés. - mondtam csak úgy a levegőbe, leginkább Paksha felé címezve. - Mintha Barlow kisasszony csak úgy parancsolgathatna bármelyikünknek. Viszont, Paksha úr, én szívélyesen meghívnám a tündér nagykövetségre, ha ennek a kalandnak vége. Míg az ottani orvos felméri a nixád állapotát és ellátja, ahogy kell, mi talán ihatnánk valamit, ami segít kiheverni a kalandokat. Már a legutóbbi után is illendő lett volna ezt felajánlanom, azt hiszem. Mármint olyasmit, ami nem ez... - emeltem fel az italt, amikor hozzám került, aztán kortyoltam egyet belőle, belecsorgattam néhány cseppet Miss Edevane szájába is és tovább adtam, mielőtt túlságosan összement volna a kezemben. Amikor mindez rendeződött, visszapillantottam a kijárat felé.
- Szívem szerint magam mögött hagynám az egész kalamajkát, de illene megvárni legalább, hogy milyen eredményt ér el Miss Barlow.

Warwick Leininger

Warwick Leininger
Ember

Előtörténet :
W.Leininger

Posztok :
63

Hétf. Júl. 22, 2024 4:08 pm

Red Queen, White Queen

Az üzletben nincs barátság

Olyan gyorsan haladok kifelé a faun képességeinek és Amelia támogató segítségével, amennyire csak lehet anélkül, hogy felnyársalnánk magunkat, de mintha a végén már nem bújnának elő a sziklából újabb dárdák…..Ám ez már soha nem derül ki, mert a következő pillanatban kiszánkázunk a szabadba, ahol a kicsinységünk ismét nyomasztó mértékben zuhan rám.
Mindenki elég elgyötörten néz ki, Nyúl uraság is, ám nem lep meg, amikor már fordulna is vissza, hogy imádott királynője lába elé vesse magát, már, ha még bárki is életben van az üregen túl ugye…….
De még Rhodas sem tudja megelőzni alakváltó társnőnket, aki valami oknál fogva sokkal nagyobb szimpátiával viselkedik a szörnnyé változott Nizase lány iránt, mint azt elrablásunk laza kapcsolata indokolná, ezért épp csak szippantott párat a szabad levegőből már rohanva indult vissza a nevét kiabálva.
- Maga bolond! Meg fogja ölni magát, vagy magát is hasonlóvá teszi! – kiáltottam utána még mindig zihálva, de már legalább nem szédültem annyira.
Most, hogy négyesben maradtunk, a visszaváltozás italával, erős vágyat éreztem, hogy ismét belenézzek a jövőbe, ami segíthette volna a döntésemet a terveimhez, hiszen már egy lépésre voltunk a végső megmenekülésünktől és még mindig ott volt a nixád „problémája”, akit – kétségem sem volt Paksha úrfi ragaszkodása, Amelia kisasszony és Moros úr szavai alapján, - mindenki magának akart, még ha segítségbe és jóakaratba csomagolva is a szándékukat.
Szerintem az egész bagázsban az én szándékom volt a legőszintébb, sosem színleltem mást.
De most igazából azért imádkoztam, hogy elkerüljenek a jövő képei, mert nem akartam meghalni.
- Milyen nagylelkű itt mindenki. – egyenesedtem ki és vettem át a fauntól a palackot, aztán hidegen elmosolyodtam. – Én is pont azt terveztem, hogy felajánlom a vendégszeretetemet. – húztam meg az italt, de az üveget nem adtam ki a kezemből, szorosan markoltam, míg a gyomrom ismét megnyugodott és a saját méretemben voltam.
Óvatosan tartottam azért az értékes italt a kezemben, nem szerettem volna az alku alapom elveszteni.
- Na most, hogy a nők nincsenek itt, beszéljünk, mint kompetens férfi a férfivel. – intek a még mindig apró két alak felé. - Nem akarom, hogy ez a szegény pixi csöbörből-vödörbe kerüljön kedves Moros uram, de egy megfelelő – rendszeres-  kompenzáció fejében, talán hajlandó lennék elfogadni, hogy maguk ápolják tovább.
Ez egy jó üzlet lenne és nem nekem kell vesződnöm a tartása problémáival.

Nizase Nae

Nizase Nae
Ember

Előtörténet :

Posztok :
185

Hétf. Júl. 22, 2024 7:45 pm

Red Queen, White Queen

Nem tudja, a szavai, vagy pusztán Gaia szeszélye az, amely megmenti a többieket, de eltűnni látni őket most mégis valahogy boldoggá teszi. Tudja, Kayne-nek legalább valaki hírét viszi annak, ami történt, s az ifjú legalább nem keresi őt hiába, s nem hiszi róla, hogy elhagyta őt egyetlen szó nélkül. Ezért lesz képes arra, hogy minden figyelmét immár Gaiá-nak szentelje, s hallgassa "vallomását", amelyben először szól magáról.

Nizzi pedig meg sem lepődik. Tudja, hogy sokfélék az emberek és sokfélék az anyák is, s próbálja "rossz" anyaként elképzelni azt a Scarlett-et, akit a lény emleget, de csak egy rettegő asszonyt sikerül, aki oly dologgal szembesült idejekorán, amellyel mások sem voltak képesek megbirkózni.

- Azt mondod, nem leltél semmit bennem az anyákról? Pedig mindenkinek van anyja az emberek között. Talán azért nem leltél semmit, mert nem emlékszem arra, milyen volt az enyém... De hidd el,ő jó volt... Csak oka volt rá, hogy elhagyott.. És mindig az képzelem, azért tette, hogy engem megmentsen... - ül le a fal mellé, míg ura testének, hiszen fáradt már, a küzdelem emészti erejét, mit Gaia-val kell vívnia. Aztán már Amelia kerül megint szóba, így újra erőt gyűjt, s Gaia kárhoztatja már őt is saját bajáért, hát Nizase védeni igyekszik, már igazán minden cél nélkül, hiszen nem kell mentenie a lányt. - Amelia-t nem ismered, hát ne feltételezz róla olyat, mit nem vehetsz biztosra. Miért ne lenne belőle jó anyja egy gyermeknek, aki nem akarja elpusztítani a világot, mondd? Ő engem is a pártfogásába vett, amikor... - félbehagyja a mondatot, hiszen arról kellene beszélnie, hogy háborodottnak hitték, miután belé költözött, s hogy a leány volt az, ki támogatta, s hitt neki még ekkor is. De aztán rájön, hogy vesztenie már nincsen mit, magára hagyták, s neki csak egyetlen dolga van, Gaia meggyőzése, vagy szóval tartása addig, míg a királynők seregei felismerik benne közös ellenségüket. Aztán pedig...  - Szóval már láthattad, az emberek nem egyformák... Csak elég időt kellene adnod magadnak is, hogy megismerd őket... - felhúzza a térdét, és a fejét rájuk fektetve hallgatja Gaiát, s társalog vele úgy, akár ha egy valós személy állna mellette. - Látod, az erejükkel most sem mentél semmire... Nem tudtad meg, hogy ők vajon milyenek voltak, ahogyan azt sem fogod megtudni, ha megölsz mindenkit, hogy vajon volt-e köztük valaki, akit kedveltél volna... Nem lehetne, hogy életben hagyd őket, s csak figyelnéd egy ideig, mit és hogyan tesznek akkor, ha nem fenyegeted őket, vagy azokat, akiket kedvelnek? Én meg nem szeretnék itt lakni... A világ ennél sokkal több és nagyobb, mint egy kaptár... S ha mindenkit megölsz, csak ketten maradnánk... Hamar rám unnál, úgy hiszem...

Nem számít feleletre, ahogyan arra sem, amit meghall. A nevét hallja ugyanis, előbb távolról, aztán egyre közelebbről, és egyetlen pillanatig próbálja azt hinni, hogy káprázat, inkább, mint hogy valóság legyen, így felkapja a fejét és arrafelé pillant, miközben hirtelen sürgőssé válik Gaia felelete.

- Ne, Amelia! Maradj ott! Ne gyere közelebb, kérlek! - aztán fordul csak Gaiához a válaszért, miben reménykedik, ahogy abban is, ha "nem" lesz a felelet, még lesz ideje menekülésre bírni az alakváltót. - Azt mondtad, nem lenne jó anya... Nem adnál esélyt arra, hogy kiderüljön? Csak kérlek, ne úgy akard megismerni, ahogy eddig mindenkit. Tarts távolságot tőle, s hagyd, hogy saját szándékai szerint cselekedjen, ne a te akaratodból...

Paksha

Paksha
Tündér

Előtörténet :

Posztok :
55

Kedd Júl. 23, 2024 2:15 pm

Kinyújtja a kezét a futó lány felé az idegességtől egy kicsit túlságosan filmesen is. A hangja is drámaian csendül fel.
- V-VÁrJ! Nem Nizzihez mész! Ő más-
Más személy most. Bár kitalálhatta volna, hogy erre Amelia is rájött. A homlokára csapott, és a frusztrációja és tehetetlensége egyértelműen ráült az arcára egy nagy vörös kéznyom képében, mivel a vaskéz és a bőr nem a legjobb párosítás. Nyöszörgött pár lélegzetvételnyit a rossz döntése miatt, majd eggyel halkabban még felsóhajtott.
- Le akartam zárni a kijáratot!...hahhh - de ezt már a lány nem hallhatta.
A többiek felé sandított. Senki sem akarta valójában is megállítani Ameliát. Cinizmus és szitkozódás volt a reakció. Úgy érezte, hogy bár rövid volt az együtt töltött idő, elég tartalmas ahhoz, hogy ne tudják le ennyivel a lány halálát....
Elgondolkodott egy pillanatra. Talán nem kellene temetnie Amelilát. Azonban mindenki látta mit művelt a, aaa meghasadt!? Nizase lány a két tojással! Miért nem segítenek neki? Miért nem mennek utána mindannyian? A nixád miatt? Csak?
Moros szavaira nem reagált érdemben. Ránézett, de a csöndes bánásmódban részesítette a fiút. Nem tudja mennyire volt ez a kedves meghívás őszinte. Főleg miután Amelia a halálába rohant.. nem kellene tea délután helyett valamit csinálniuk? Egyre jobban főtt benne az a bizonyos frusztráció.... ráncolgatta a homlokát. Ennyit lehetett leolvasni róla. Közben védelmezőn magához húzta Nixt, aki mellette állt a saját lábán.
Warwick, bár egy közönséges ember volt.... aki még e mellé az egész idő alatt közönségesen is viselkedett, mégse gondolta volna, hogy ilyesmire is képes lenne. Minek kell neki (is?) a nixád? Ha megeszi reggelire, akkor se kap akkora energiát belőle mint eddig! Ahogy így gondolkodott kikerekedett a szeme... talált valamit, amiért kelhetet a nixád az embernek. Eladni. Erre képesek csak? Átverni és pénzt csinálni valamiből amit nem ismernek? Olyan pénzt, aminek ők maguk adtak értéket, és amúgy semmire sem használható?
Csak úgy mint akkor Ninával…
Nehezen folytota vissza dühét, és tett olyasmit, ami talán vér ontással végződött volna. Nem. Itt van Nix, ő az elsődleges.
Vett egy mély levegőt és a kelleténél hangosabban, de nyugodt hangon mondta a következőeket.
- Ugye tudod, hogy idővel amúgy is visszanyerjük a méretünket. - egy kicsit cinikussá változtatta a hangját a második mondatra. - nyugodtan megtarthatod ami maradt. - még egy kis nevetés féle is belefért.
Persze ha az ember “meg találna botlani” és rájuk lépne kell valami ami megvédi őket. Még érezte a kezében az erőt, tehát tudta mit fog tenni. A kőfal maguk elé és fölé dóm szerűen meg fogja tenni a dolgát.

Vahe's Wrath

Vahe's Wrath
Admin

Posztok :
108

Kedd Júl. 23, 2024 6:11 pm

Red Queen, White Queen

Nizzi:
– Azt képzeled, de nem érezted sosem. Benned élek, Nizase már egy ideje, így annyit megtanultam, hogy nem ugyanaz tudni, képzelni és érezni. A képzelés hazugság, a tudás vagy igaz vagy nem, de amit éreztél is, az biztosan igazi.
Az Ameliáról való fejtegetésedet is meghallgatja, de érezhetted, hogy bosszantotta.
- Egy olyan gyermeknek nem nehéz jó anyjának lenni. De mi lesz az olyan gyermekekkel, mint amilyen én vagyok?
Amit viszont ez után mondasz, arra a válasz sokáig baljós csend. Túl sokáig, viszont legalább a kristályok sem nőnek, le tudsz ülni, és még Ameliát is tudod figyelmeztetni. Abban biztos lehettél, hogy Gaia nem húzódott vissza csupán mondhattál valami olyasmit neki, amin tényleg gondolkodóba esett, csűrte, csavarta a gondolatokat, rágta a saját válaszát.
- Igazad van. Erőm nagyon sok van. – kezdte végül a fejedben. - Talán tényleg szórakoztató lenne nézni őket odalent inkább, mint megölni. Legyen hát.
A falon ekkor mindenhol zöld kristály kezdett el nőni, de nem tüskékként, hanem inkább mintha bevonta volna végig a járat falát, majd elindult befele, és csak nőtt és nőtt. Kitöltötte a kaptár teljes belső falát, minthogyha egy zöld gömbbe zárta volna az egészet, majd ez után lezárta a végeit. Mint egy zöld hógömb, a Vörös és Fehér királynő kaptára mostmár Gaia orea-gömbjén belül létezett tovább.
- Ha Ameliával maradsz figyelni fogok, ne félj, hogy igaz-e amit mondasz róla. Aztán meglátjuk. – mondta még Gaia, majd érezted, ahogyan visszahúzódott.
//Amelia ebből annyit láthat, hogy a zöld kristály jégrétegként vonja be a járatot, és tovaterjed, de nem bánt úgy sem, hogy rajta álltok.//

Paksha: Nix ahogy látja a frusztrációdat kedvesen húzódott közelebb, majd rátette a ráncos tenyerét az arcodra – igazából egy bőrfelületet keresett, ahol te még egészen biztosan te voltál, mert egyébként elég tanácstalan volt. Majd érezted, ahogy a kezéből meleg áradt, a mellkasodba pedig valamiféle idegen nyugalom költözött. Ott volt még minden más is, az idegesség, a harag, de mintha a nixád mágiája egyfajta borogatásként borult volna az egészre. Nix arckifejezéséből semmit nem tudsz megállapítani, de az biztos, hogy ő segíteni próbált ahogy a maga módján tudott.

A fent kialakuló jelenetre, ami gyakorlatilag a Warwick-Moros-Paksha trió, a nixád és az elrohant Amelia, Rhodas hangosan kezdett el nevetni.
- Nem számítottam ilyen fordulatra. Igaza volt azoknak, akik azt mondták, kockázatos idegeneket beengedni, csak épp… nem a jó okból. Megmondom őszintén, mostmár nagyon kíváncsi leszek rá, hogy mégis hogyan tervezi itt bárki gondozni a nixádot. Egy olyan lényt, aki a tündérek feljegyzéseiben is leginkább mítikus, találkozni nem találkozott vele még élőben senki, és egyikőjüknek sincs fogalma a szükségleteiről. Ráadásul ősöreg, szóval rövid időn belül így is úgy is meg fog halni, csak elnyújtják a dolgot, ahelyett, hogy hagyták volna, hogy Edna bevégezze, és békésen, méltósággal, gyorsan és további szenvedések nélkül távozzon… Csak azért, mert ez egy tudós kaptár, és bennem is van némi tudós véna, tényleg nagyon kíváncsi lennék, hogy melyikük hogyan képzelte el a továbbiakat. Paksha úr? Moros úr? Warwick úrnál, hogyha nem fogadják el az ajánlatát? Megkérdezném a hölgyeket is, hogyha visszajöttek, persze, de egyébként sajnos nem ostobaság a kijárat lezárása sem. – biccentett itt Paksha felé.
Moros Greycloud

Moros Greycloud
Tündér

Előtörténet :

Posztok :
226

Vas. Júl. 28, 2024 10:38 am

eat me, they say

Warwick Leininger kijelentésére az egyik szemöldököm nagyon lassan felmászott a homlokomon, míg az agyam a helyzet realitásával próbált megbarátkozni. Ez az ember itt épp szemtől szemben megzsarolt. Semmi különösebb oka nem volt rá, csak lehetősége és úgy döntött, hogy él vele. Mert miért ne.
- Egyéb körülmények között elutasítanám a pofátlan zsarolási kísérletét, Mr. Leininger, de... Lenne egy ellenjavaslatom. A részleteket inkább négyszemközt beszélném meg, de felmerült bennem egy üzleti lehetőség és nem vagyok biztos benne, hogy egyedül képes leszek megvalósítani, viszont talán busás hasznot jelenthet. Már ha érdekli. Ha nem... - itt negédesen elmosolyodhattam. - Nos, akkor feldughatja a rendszeres kompenzációját oda, ahová egyik nap sem süt be.
Persze a nyúl kérdése jogos volt, de nem olyasmi, amin felettébb sokat gondoltam vitázni.
- Ez már nem az én hatásköröm, Rhodas úr. De azt tudom, hogy ameddig abban a kaptárban meg akarják ölni... - mutattam vissza a kijárat felé. - ... az emberek pedig egy pixit is nehezen tudnának életben tartani, Tír na nÓgban van a legnagyobb esélye a nixádnak békében és kényelemben leélni a végnapjait. Végülis a tündérek legendái közé tartozik, és a tündérek földjéről jött. Vigyük haza.

Warwick Leininger

Warwick Leininger
Ember

Előtörténet :
W.Leininger

Posztok :
63

Csüt. Aug. 01, 2024 3:41 pm

Red Queen, White Queen

A kérdésem a faunnak címeztem, így meglepődve pillantottam a vékony kis hang felé, ami a fémfiú felől jött. Végül is igaza volt……..
- Jó, hogy emlékeztetsz rá Paksha úrfi, - bólintottam, - de te se felejtsd el, hogy az ki tudja mikor lesz. Addig igen kényes helyzetben lennél, nem igaz? Nem gondolnám, hogy sokáig szeretnél még ezen a helyen apróként ácsorogni, egy olyan lénnyel, akit mindenki így vagy úgy, de magának szeretne. Nem vagyok vak és süket sem, de úgy vélem én legalább kimondtam, amit igazából akarok, amit itt senki másról nem mondhatnék el. – azzal egyelőre ignorálva a megkergült Nyulat, Moros úrhoz fordultam, aki becsületére mondva, egészen jól fogadta az „ajánlatomat”, leszűrve belőle a lényeget és felkeltve a kíváncsiságomat.
Az sem volt elhanyagolható tény, hogy ő egy tündér volt és mióta már nem háborúskodunk a más fajtájúakkal, minden rendű és rangú ember, kezét-lábát töri, hogy hozzájuk dörgölődzön, valami kapcsolatot alakíthasson ki velük és az Udvarukkal. Talán itt van az a a lehetőség, amire oly régóta várok és, ami előrébb mozdíthatja majd, hogy családunk visszanyerje régi fényét és befolyását.
Lehet, hogy ez még egy nixádnál is jobb……
- Egyéb körülmények között - ismételtem meg előző szavait némi gondolkodás után, - a sértegetéseiért, párbajra hívnám, feltételezve, hogy az Ön pozíciója nemesi rangra emeli, de távol álljon tőlem, hogy egy jó haszonnal kecsegtető üzleti ajánlatot figyelmen kívül hagyjak. De kérem a becsület szavát, hogy az ígéretét megtartja és az üzlet gyümölcsöző lesz részemre, ha elfogadom.
Azt már nem tettem hozzá, hogy egy kétséges üzletért cserébe, hiszen valószínűleg mind ellenem fordulnának majd, ha mindenki visszanyeri eredeti méretét. Úgy gondoltam jobb üzletet csinálhatok.
Ha a faun a szavát adta a kis üvegcsét így hát letettem a földre Paksha mellé.
- Moros úrnak igaza van. – mondta a Nyúlnak. – Ráadásul, ha jól gondolom őt éppen senki nem kérdezte meg mit is akar: élni vagy meghalni. – néztem a nixád és a fiú kettősét, akik, mintha szótlanul kommunikáltak volna.

Nizase Nae

Nizase Nae
Ember

Előtörténet :

Posztok :
185

Csüt. Aug. 01, 2024 7:05 pm

Red Queen, White Queen

Fenyegető szavakat vár, s ha azokat nem is kap, de türelmetleneket igen. Gaia hangja ott visszhangzik a fejében, s csak azon igyekszik, hogy önnön gondolatait igyekezzen a Perem lényétől távol tartani. S hogy a félelmeit is elrejtse, hogy ne legyen Amelia emiatt célpontja a kristályokban rejtező haragjának.
- Éppen most mondtad, hogy a képzelet, a tudás és az érzés számodra is mennyire különböző. Akkor mégis miért hiszed, hogy az, kit jónak képzelsz, valóban az? Te ismersz engem, s könnyen mondasz véleményt rólam, akár, ha magadról tennéd. De én, másokhoz hasonlóan semmit sem tudok rólad. Megítélni csak tetteidről tudlak, azok pedig... Akkor miért csodálkozol, hogy tapasztalataik miatt félnek tőled, s hogy félelmükben nem úgy tesznek, s nem azt modják, amit valóban akarnának, s veled sem úgy viselkednek, ahogyan egymással? - hallgat el, mert úgy hiszi, ez alkalommal túl messzire ment. De mert Gaia mégsem folytatja azt, mit eleddig szívesen tett, nem hallgat el hát Nizzi, s próbálja meggyőzni elméje és teste "társbérlőjét". - Talán azon túl, hogy nem ölöd meg a kaptárban élőket, gondoskodhatnál róluk, s tehetnél próbát, milyen anyának lenni. Ezek a lények sokkal gyengébbek, mint amilyen te vagy... És védtelenebbek... Akár egy gyermek...
Ám mielőtt azt hihetné, Gaia talán felhagy a tettekkel, amelyek ijesztőek és a legtöbbször erőszakosak is, a lény megadva önnön tervének az esélyt, hogy figyelhesse legújabb áldozatait, kristályokat kezd növeszteni megint, ám ez alkalommal csak furcsa kérget alkot a kaptár körül, smaragdszín falakat. S kíséri ígérettel, mely talán fenyegető, de benne van a szabadulás lehetősége is Amelia és saját maga számára is. Meg persze Gaia számára is természetesen...
- Azt mondod, elmehetünk? Nem teszel kárt Amelia-ban és a többiekben sem, ha megtesszük?

Paksha

Paksha
Tündér

Előtörténet :

Posztok :
55

Pént. Aug. 02, 2024 11:41 pm

Az ember szavaira mérgesen felhúzta magát, mint egy megsértett kisfiú. Ha nem lett volna olyan kicsi, most felfújt pocokként forrongana ha nem használná az öklét egyből. Ez az ember még képes sértegetni azok után, hogy mások életével játszadozik? Ekkor érte el Nix keze, valószínűleg pipiskednie kellett, mert Paksha kihúzta magát ösztönösen is, mint ha számítana az a pár milliméter a jelenlegi helyzetében.
Olyan hirtelen ömlött rá az idegen nyugalom és a felfokozott érzések háttérbe szorultak, hogy a pattanásig feszült idegei könnyekben engedték ki a kettő közti energiát. Nagyokat kellett lélegeznie.
Nixre meresztette zöld szemeit. Megdöbbenve, de egy cseppet sem mérgesen. Valahogy pontosan tudta, hogy segítség volt ez az ősi tündértől.
Aprókat bólintott, ahogy egyre jobban megértette, hogy ez valóban előnyére fog válni. Kitisztult a feje és pontosan tudta mit tegyen.
Fölötte vitatkozások repkedtek. A nyúl szarkazmusa csöpögött a levegőből és a másik kettő valahogy üzletelgetni kezdett.
Nem figyelt rájuk.
Leguggolt Nix elé. Megfogta a két kezét és lágy, megerősítő hangon megkérdezte tőle az egyértelműt.
- Mit szeretnél most csinálni?
Tudom, hogy nehéz dönteni. De jó érzés. Most megteheted. -

Talán ez az egyetlen lehetősége, és talán Paksha, bármennyire is szeretné, nem fogja tudni valóra váltani a kívánságát Nixnek, de meg szeretné próbálni.

Vahe's Wrath

Vahe's Wrath
Admin

Posztok :
108

Szomb. Aug. 03, 2024 5:48 pm

Red Queen, White Queen

Nizzi:

– A félelem erő. A félelem biztonságos. – közölte Gaia hidegen, és talán érthető is, hogy ez volt az egyetlen dolog, amit eddig ismert. Lehetségessé vált, hogy dűlőre juss vele, de ehhez valószínűleg hosszú idő és türelem kell majd. Az anyaság és a gondoskodás kérdésére, újra érezted azt a bizonytalan hullámot a lényből. Szavakkal már nem válaszolt, ám minden ami kavargott egy felé mutatott:
Lehet.
Megpróbálom.
Persze ez nem jelentett sikert, de legalább szándékot igen. Kérdés volt, hogy Gaia hogyan is gondolta mindezt, és talán mégsem hagyhatod a hátad mögött ezt a kaptárt olyan egyszerűen, ha azt akarod, hogy éljenek. Ki tudja mit jelent a gondoskodás egy ilyen lény számára, és hogy nem kell-e fognod a nem létező kezét, terelgetned időnként, hogy hogyan is kell ezt csinálni. Viszont az is biztos, hogy ez nem ennek a napnak a problémája, és egyébként abban sem lehetsz biztos, hogy odabent a csata után mennyien maradtak életben. Az is lehet, hogy rövidesen senki sem fog maradni…
– Elmehettek. – hallottad még Gaia hangját utoljára és valóban, hogyha van bátorságotok elindulni, akkor hamarosan meglátjátok a fényt az alagút végén, és a többieket is. Hogyha viszont kiléptek a járatból, akkor mögöttetek egy zöld kristályhártya le is zárja azt. Csak akkor tud bárki bemenni, ha azt Gaia megengedi.

Paksha (és amennyit Warwick és Moros érzékel belőle): Nix a kérdésedre csupán álldogált. Félrebillentette a fejét, és nagy szemével téged nézett sokáig.
- Ne fecsérelje az idejét Paksha úrfi. A nixád olyan régóta része a kaptárnak, hogy már nincsen önálló akarata, sem vágyai, csak tűr és szolgál. Ez már a nagyszüleink generációjában is így volt… – mondta Rhodas a próbálkozására, és egy ideig – egy végtelen hosszúnak tűnő ideig, amikor már talán el is unjátok magatokat úgy tűnik igaza is van…
Utána viszont a nixád megszorította Paksha kezét. Most jobban nekidurálta magát, több mindent akart átadni és hosszabban. Először csak egy érzést.
Otthon.
Így mintha Moros ötlete, hogy vigyétek haza tűnik talán a legjobbnak, ám a lény nem állt meg itt. Az éjtündér elméjét elöntötték a képek egy otthonról, ami bár nyomokban hasonlított Tír na nÓgra, de sehol hasonlót sem láttál még a tündérek földjén. Égig érő fákat, ami fölött elsuhant a tekintet, majd egy hatalmas tűzhányót, ami továbbra is füstölgött. Majd ez után a kép alászállt, egy erdőbe, amiben lávafolyó tekergett, a fák kérge fekete volt, mintha elszenesedett volna, de ennek ellentmondtak a sötétzöld levelek, és a rengeteg különböző ismeretlen szerzet, ami a lombok között élt. A nagyobb fák törzsében pedig laktak, nixád családok, mintha apró kaptárak lettek volna.
Nix hazavágyott, de ez az otthon a tündér őshazában volt, nem olyan helyen, amit meg tudtatok volna neki adni.
Vigyél haza.
Ez után elengedett, de az utolsó az a vulkán és a láva képe volt, ami megragadt a fejedben. A nixád valószínűleg azt az elemet tartotta fontosnak.
– Mondott valamit? – kérdezte Rhodas csodálkozva.

Amelia Barlow

Amelia Barlow
Alakváltó

Posztok :
41

Szomb. Aug. 03, 2024 6:57 pm

Red Queen, White Queen

Gaia...

- Nizzi! Nizziiiii!
Ordítottam magam elé, s már láttam is messziről a vörös hajút, aki mintha önmagával vitázott volna. Legalább is, a lány ajkai mozogtak, hangját nem igazán hallottam, de egyértelmű volt, hogy beszélget valakivel. Biztos voltam benne, hogy Gaia az, a lény, akiről Nizzi korábban mesélt már nekem. Az aggódás vasmarokkal szorította össze a szívemet. Ha a lény átveszi az uralmat, akkor bármi is megtörténhet, példa erre a két tojás halála, és az őrült tempóban növekvő kristálytenger. Na jó, ez most éppen szünetel, de soha nem lehet semmit sem tudni.
Néhány, óriási lépéssel végül megérkeztem Nizzi mellé, és óvatosan megérintettem a jobb vállát szemből.
- Nizzi? - Szándékosan nem akartam a lényt nevén szólítani. Egyelőre.- Minden rendben?
Ekkor tudatosult csak bennem, hogy most már másféle formációban zárják le a kristályok az alagutat a kaptár többi részétől. Sürgető kényszert éreztem arra, hogy kint legyünk a szabad ég alatt, minél hamarabb.
- Menjünk.
Lecsúsztattam kezemet a karján, csuklójánál fogva emeltem át a nyakam mögött, így bújva a hóna alá, hogy ha kell teljes támogatást adjak neki a lépéshez, persze, ha ezt nem igényelte, akkor csak simán kézen fogtam. Kifelé irányítottam magunkat, sietős tempót diktálva, miközben vártam azt, hogy szóban megnyugtasson.
Ha minden így alakul, akkor hamarosan újra kibukkanunk az alagút száján, és döbbenten érzékelem, hogy a folyosó száján zöld felület képződik, mintegy légmentesen elzárva előlünk a visszajutást. Na nem mintha annyira sietni akarnék vissza egy háború közepébe, de... felmerül bennem a kérdés, amely máris kibukik belőlem.
- Miért zárta be őket? Így... hogyan segíthetünk azokon, akik bent ragadtak? És ha valaki... -Elengedtem Nizzit, és most ténylegesen szembe fordultam vele.- Gaia... Engedd el őket kérlek. Halálos csapdába zártad a bentlévőket. Nem érdemlik meg. Kérlek... -Próbáltam meglelni a lényt Nizzi lélektükreinek mélyén.- Úgy gondolom, hogy nem pusztítani születtél, hanem arra, hogy védd az életet.
Blöfföltem persze, de úgy gondoltam, mindent meg kell tennem, hogy senki ne sérüljön meg a továbbiakban. Aggódtam azokért, akik a kaptárban rekedtek. Mi van, ha nem mindenki ért egyet a két királynő életet-halált eldöntő harcával? Mi van, ha vannak olyanok, akik elmenekülnének onnan, de most nem tudnak?
És természetesen aggódtam Nizziért is, féltettem újdonsült barátnőmet, hiszen mentálisan iszonyatosan nagy terhet cipelt. Na meg persze, aggódtam a többiekért is, mert Gaia akár mindannyiunkat elpusztíthat, ha úgy tartja úri szeszélye. Aggódtam a nixádért is, hiszen egyáltalán nem bíztam társainkban.

Paksha

Paksha
Tündér

Előtörténet :

Posztok :
55

Szomb. Aug. 03, 2024 9:39 pm

Egy pillanatra úgy tűnt, mintha próbálkozásai értelmetlenek lettek volna. Keserű fájdalom suhant át a szívén. Talán Rhodasnak igaza van. A nixád túl sokáig volt rab. Nem mer, vagy nincs mit.... kérnie. Gondolt erre, de meg kellett próbálnia. A pixi emlékéért is, akit eltemetett a Perem szélén.
Majd ráömlöttek érzések és képek egy általa ismeretlen világról. Növények, fajok és sok sok nixád. Egy másik Tír na nÓg bontakozott ki előtte. Elvesztette a valóság érzetét, ott látta magát az emlékek forgatagában. Izgalmas de egyben émelyítő élmény is volt egyszerre. Tudta, hogy ezek képek Nix elmélyéből. Olyan emlékképek, amelyek talán már nem tartalmazzák a valóságot, még ha el is látogatnának oda... bárhol is legyen.
Az élmény azonban mintha belepiszkált volna megfáradt agyának elzárt részébe.
~ Vigyél haza ~ .... Otthon....
A róka képe jelent meg. Idegen entitásként nézett rá a buja növények és Tír na nÓg ismeretlen tájképe fölül. Mereven, oda nem illően, mintha egy délibáb lenne, vagy egy festett falap, amit elé ragasztottak az emlékképek elé. Az állat hirtelen megfordult és a kép is vele együtt... Paksha majdnem elájult. A többiek láthatták, hogy meginog kissé, valamiféle transzban guggolva a nixád elött.
Az apját látta és magát, meg egy másik tündért, aki sírva ült a közeli asztal mellett. Üvöltöztek egymással. Valahonnan tudta, hogy ez már-már szokássá vált a családjukban. Olyasmik hangzottak el, hogy "te csak ellent mondani akarsz nekem" és "nincs benned semmi tisztesség". Emlékezett az érzésre. Szabadságot akart. A maga ura lenni. Aztán a lemondó sóhaj. - Csak védd meg, akik a tieid. Ezt várom el tőled. - Nem talált benne semmi kivetni valót, de az érzések újra maguk alá temették.  ~ Manipulálni akar. Rávenni valamire. Rángatni mint egy bábot...
Elmenekült otthonról.
Amikor újra a kis Nix elött érezte magát, már többet tudott arról, hogy ki is valójában, mint azelőtt. Kedvesen megingatta az ősi tündér kezeit és bólintott egyet. Halvány mosoly és határozottság ült az arcán.
- Ezt fogd erősen. - mutatott a tekercsekre, majd a karjába vette és féloldalasan az oldalára ültette, mint egy kisbabát. - Minden rendben lesz.
Nem foglalkozott a nyúl kérdéseivel. Amikor hallotta a szavakat dac volt benne, nem felelni akarás.
Odalépett a közelébe helyezett üvegcséhez és ivott belőle. Arra számított, hogy nagyjából egy pixi nagyságú lesz Nix, vagy annál kisebb, így a félig összecsukott tenyerében könnyen fog tudni megfogódzkodni. Amennyiben így... Nixet hátrahúzta az oldala felé, hogy senki se kaphassa ki a kezéből.
- Igen. - bólogatott. - mondott valamit.
Ránézett Warwicra és elmosolyodott. Szélesen, öröm teljesen, megkönnyebbülten. Aztán egy jobb egyenessel megküldte egy lépés távolságból a vas öklével. Egy cseppet sem  érdekelte, hogy ez egy eltört orr lesz e, vagy kiütés, de még az sem, ha luft lesz, majd bepótolja máskor.
Ezek után Morosra villogtatta újonnan szerzett bátorságát és vigyorát, mint aki dicséretet vár.
- És most elsétálok. - jelentette ki határozottan.

Moros Greycloud

Moros Greycloud
Tündér

Előtörténet :

Posztok :
226

Hétf. Aug. 05, 2024 12:52 pm

eat me, they say

Mindig meglepett, hogy a dolgok rendje milyen gyorsan tudott a feje tetejére állni. Bárki is találta ki a status quo fogalmát, optimista elképzelés volt, hogy egy helyzet akár csak egy pillanatig is hajlandó volt nyugton maradni. Például ahogy Paksha úrfi szinte a növekedésével egy lendülettel húzott be Warwick Leiningernek - amit, valljuk be, szerintem egy kissé mindannyian akartunk a kis kalandunk kezdete óta -, a jelenlegi status quo-nk jobban összetört, mint az ember nemes arca. Főleg, hogy azt leginkább csak súrolta, de nem ez volt a lényeg. A tény, hogy Paksha meg merte ütni épp elég volt ahhoz, hogy egy fájdalmasabb üzenetet küldjön az alakoskodó nagyúrnak. Egy olyan leckét, amit én évtizedekkel ezelőtt megtanultam: lehetett valaki bármilyen okos és rafinált, elég volt egy önérzetes hülye aki sem logikával, sem érzelmekkel nem volt befolyásolható, vagy sarat harapjunk.
Ahogy Paksha felém fordulva kijelentette, hogy elsétál, én csak komolyan a szemébe néztem.
- Biztosan ezt akarja? Minden felelősséget, minden következményt a saját nyakába vesz ezzel. Minden, ami a nixáddal történik, a maga tetteinek eredménye lesz, Paksha úrfi. Ha igen... Nos, legyen a vendégem. Örvendtem a szerencsének.
Nekem annál több eszem volt, hogy tovább feszítsem a húrt, vagy hogy megpróbáljak ölre menni egy egyértelműen emberi orea-technológiával felvértezett, tervezett harci gépezet ellen, ami az éjtündérből lett. Ha ennyire akarta a nixádot, hát vigye. Előnyt húzhattam volna belőle, de érdekem igazából nem fűződött hozzá.

Warwick Leininger

Warwick Leininger
Ember

Előtörténet :
W.Leininger

Posztok :
63

Csüt. Aug. 08, 2024 8:56 pm

Red Queen, White Queen

Míg a faun válaszára vártam és végül meg is kaptam, fél szemem a csapatunk még pixi méretben jelenlévő tagját figyeltem, hiszen ő ragaszkodott legjobban a nixádhoz……vagy az ragaszkodott hozzá? Nem tudtam eldönteni ………és mivel nem kiabáltak, bár hallottam őket, de nem értettem, hogy mit beszél a Nyúl urasággal, így továbbra sem volt esélyem megtudni.
Viszont láttam, hogy az üvegért nyúl. Aztán……csak az volt a szerencsém, hogy soha egy percig sem bíztam együkükben sem - és miután épp az elmúlt percben játszottam ki a lapjaimat, nem gondoltam volna, hogy a szívükbe zártak volna, ami várható volt, - csak és kizárólag ezért voltam képes az utolsó pillanatban kissé elhajolni a felém száguldó fémesen csillanó ököl elől, hogy telibe találjon.
Fájt! Rohadtúl fájt, ahogy végig csúszott az állkapcsom szélén és a pofacsontomon, vöröslő vonalat húzva rajta. Ha ez az enyhe belemozdulásom nem lett volna, véleményem szerint bezúzza az arcomat és az fájt volna csak igazán!
Így is hátra tántorodtam és szédülten rázogattam a fejemet, hogy a látásom egyenesbe álljon, miközben próbáltam magam elé emelni a két öklömet, hogy védjem magam, ha újra neki gyűrkőzne.
Valamiért azonban ez elmaradt és inkább úgy döntött elsétál.
A nixáddal!
Ha Moros uraságnak nem volt a velem kapcsolatos üzleti tervének része a nixád, akkor rohadtul biztos, hogy én nem fogok az útjába állni. Lehet, hogy leszúrhattam volna, bár nem is figyeltem, hogy a kard nőtt-e velem együtt, de ahelyett, hogy haragot éreztem volna a fémfiú iránt, inkább valamiféle tisztelet ébredt bennem. Volt benne kurázsi az ördögbe is!
Kíváncsi voltam, hogy mit lép erre a faun, de most inkább egyelőre a gyorsan dagadó arcfelemet dajkáltam, kitapogatva, hogy nem lazul-e meg egy fogam sem.
- Legyen biztos benne! – krákogtam végül rekedten.

Vahe's Wrath

Vahe's Wrath
Admin

Posztok :
108

Kedd Aug. 13, 2024 3:54 pm
Haladjatok tovább.
Nizase Nae

Nizase Nae
Ember

Előtörténet :

Posztok :
185

Pént. Aug. 16, 2024 12:21 pm

Red Queen, White Queen

- Elmehettek....

Erre a szóra várt, s Amelia igyekezete segíti, hogy tett is legyen végül a reményteli képzelgésből. A lány segítsége talán szükségtelen, de mégis jól esik Nizzi-nek, s karjára támaszkodva indulnak kifelé.

- Miért zárta be őket? Így... hogyan segíthetünk azokon, akik bent ragadtak? És ha valaki...  Gaia... Engedd el őket kérlek. Halálos csapdába zártad a bentlévőket. Nem érdemlik meg. Kérlek...

Az első kérdések még neki szólnak, de aztán Gaiát vonja kérdőre, s Nizase kétségbeesetten figyelmezteti merészségére kísérőjét, de mélyen tudja, a lány aggodalma jogos. Halál vár rájuk, ha Gaia úgy akarja. S tudja azt is, semmit sem tehet értük, ha a Perem lénye dönt pusztulásukról.

Amit ő hozott el számukra.

Ezt a rémséges gondolatot hozza hát Amelia könyörgése, rádöbbenti őt arra, hogy ha ő nincs, a Kristályok Úrnője nem jut be erre a helyre. Ő az ok, a borzalmas ok, hogy mindannyiuk sorsát, életét fenyegeti most veszély. De most csak a lányt akarja kívül tudni innen, ki már másodszor segít neki.

- Kérlek, Amelia... Csak hagyd őt, engedd, hogy jó szándéka ezúttal élni hagyjon minket... - hadarja, miközben kifelé igyekszik, s talán még arra is van ereje, hogy maga után vonja az alakváltót. - A halálukat akarta, s hogy éljünk majd itt, de végül beleegyezett, hogy nem bántja őket... Csak megfigyeli... De téged is figyel... Kérlek, ne hívd ki most magad ellen a sorsot... - suttog, magam sem tudja miért, hiszen Gaia mindent hall és mindent lát, mit ő maga is. - Ki kell jutnunk innen... Ki kell jutnod...

De látja már a szabadságot, a remélt kiutat, hát hadarni kezd újra, hogy míg elérnek a folyosó végéig, elmondhassa azt, amit akar.

Pedig annyira menni szeretne... Annyira akarja, hogy Kayne Westerburg-ot lássa a fehér és bíbor kaptárak, s a lehetetlenül szürreális vidék helyett. Nem Gaia kellene, hogy legyen, ki mellett ki kell tartania, hanem az, akit szeret és aki az ismert világ végén is igyekezett óvni őt...

Pontosan attól, aki most mégis maradásra készteti...

- Amelia, ugye kérhetek valamit? - s ha a "nővér" bólint, hát folytatja, remélve, hogy kusza mondataiból kihámozzák majd, mit is kívánt, hogy megtegyenek. - Igazad van... Halálos csapda ez, de... Ezért kell valakinek maradni VELE... - úgy mondja ki a szót, hogy a másik pontosan értse, kiről is beszél, s fojtja mondandóját nyomban a lányba, ha látná, tiltakozni akar. - Kérlek, Amelia... Neked kell menned... Ő már bennem él, szörnyű lenne, ha téged sem tudnálak megmenteni tőle... - óvatosan szorít a karján, biztatás ez mindkettejüknek. - Megteszel nekem valamit? Kayne Westerburg... Megmondanád neki, hogy a világ érdemes a megváltásra és az áldozatokra? És hogy én is éppen azt teszem, amit ő tett volna?

Amelia Barlow

Amelia Barlow
Alakváltó

Posztok :
41

Szer. Aug. 21, 2024 7:55 pm

Red Queen, White Queen

Gaia...

Amíg haladtunk kifelé, Nizzi szinte folyamatosan beszélt, mintha ezzel egyszerre két legyet is akarna ütni egy csapással. Egyszer gondoskodott arról, hogy Gaia ne vehesse át a beszéd fonalát, bár sejtem, hogy simán megakasztotta volna a vörös hajút, ha akarja, másodszor pedig engem is tájékoztatott a helyzet állásáról.
Sóhajtottam egy nagyot, megcsóválva a fejemet.
- Ugye nem gondolod, hogy itt hagylak? Te sem mehetsz vissza. Hamarosan elmúlik az ital hatása, amit ittunk, és ha bent nyered vissza az eredeti méreteidet, csak a jó ég tudja, mi történik majd. A nixádot pedig elhoztuk, bent nem igazán van már utánpótlás.
Próbáltam figyelmeztetni, és reméltem célt is érek vele. Tényleg fogalmam nincs, mi történne velünk, ha bent nőnénk meg. Elférnénk-e? Kijuthatnánk-e? Lehet azonnal meghalnánk, vagy éppen mi okoznánk ezzel a bent lévők halálát. Mekkora valójában ez a kaptár? Elférhet benne egy átlagos méretű ember, vagy bármilyen lény, aki nagyobb, mint egy pixi? Ha a kaptár elég nagy is, mi van akkor, ha a visszaváltozás az alagútban megy végbe, és beleszorul? Elképzelni is borzalmas.
Persze, ez még nem volt teljesen az, amit mondani akartam neki, de hirtelen nem is tudtam, hogyan fogjak bele.
- Nem félek tőle.
Jelentettem ki végül nagyon határozottan, Gaiara utalva. Miért is félnék? Ha meg akar ölni, akkor úgy is megöl, sokat tenni ellene nem tudok. Esetleg, ha átváltozom, és én ölöm meg... Nizzit, kitépve így a lényt a lány testéből. Ám akkor... lehet az entitás pontosan belém kapaszkodna, újabb nehéz helyzetet teremtve. Nem, ez nem megoldás, de ettől még eszemben nincs félni tőle. Mert ha félek, attól csak a higgadt gondolkodásomat veszíthetem el, bár sokan mondják, hogy jobb félni, mint megijedni.
- Persze...
Egyeztem bele aztán a kérdésébe. Hogyne kérhetne tőlem... bármit. Aztán csak a fejemet ráztam.
- Nem engedlek vissza. Nem engedhetem, hogy bajod essen. Remélem nem akarsz birkózni? -Elmosolyodtam szélesen, tréfára véve kicsit a helyzet komolyságát és veszélyességét, mintegy oldalra lépve, ezzel elállva az útját visszafelé az alagút irányába.-  Különben is, lezárta az alagutat. Nem tudsz átmenni a kristályfalon. Inkább... próbáljunk ész érvekkel hatni rá. Próbáljuk meg megértetni vele, hogy amit tesz, az nem helyes.
Aztán persze jön az igazi kérés, és most újra csak a sóhajtás marad. Némi rövid gondolkodás után, megint csak megcsóválom a fejemet.
- Elmondhatom neki, de még jobb lenne, ha te magad mondanád meg. És Nizzi... ne akarj áldozat lenni... azzal senkinek sem használsz. Tudod... már korábban is gondolkoztam azon, ami veled történt és... lehet, hogy a létező legjobb dolog az, hogy Gaia téged választott. Gondolj csak bele... mi lenne, ha mondjuk egy velejéig gonosz gyilkost választott volna. A te tiszta lelked visszatarthatja attól, hogy elpusztítsa a világunkat. Inkább találjunk ki valamit. Na de ezt később is ráérünk megbeszélni.
Teszem még hozzá, és istenuccse(!) nem fogom visszaengedni az alagútba.
Így persze, lemaradunk a gyönyörű pofonról, amivel Paksha kínálja meg Warwickot, sőt arról is, hogy az éjtündér elsétál a nixáddal. De hát na... éppen van elég problémánk enélkül is.

[/color]
Paksha

Paksha
Tündér

Előtörténet :

Posztok :
55

Pént. Aug. 23, 2024 10:33 pm

Ch
Láthatóan nem volt elragadtatva az ember gyorsaságától. Volt a pillantásában valami olyasmi, hogy nem Mr. Leininger uraságot tartja gyorsnak, hanem a saját képességeit tartja "kicsit berozsdásodottnak". Kiegyenesedett és miközben a kis pixi méretben maradt Nixet a vállára helyezte, rászegezte zöld szembogarait a faunra. Csalódottság volt talán ami megrezzent az arcán, aztán kisimultak a vonásai. Nix közben elhelyezkedhetett egy fém kiemelkedésen, ami "csak úgy varázsütésre" kiemelkedett a fiú vállából. Így volt támasza és kapaszkodója.
- Höhh. Milyen felelősségről beszélsz? - Ha eddig nem is tudta hogyan szólítsa meg, valahogy mostanra kialakult.
Moros nem érdemli meg a magázódást, azok után amennyire képes forgatni azt a bizonyos köpenyeget. - Mindenki a halálát várja, vagy akarja, ahogy a vörös királynő is. Ha holnap meghal végelgyengülésben, akkor volt, Egy. Szabad. Napja! - Nem kiabált, csak nyomatékosított.
Végig figyelt rá, hogy ne emelje a hangját, vagy mutasson elérzékenyültséget. Dühös volt, azt nem tudta elrejteni, de érezzék, hogy képes bármire, tiszta fejjel van jelen. - Információkat akarsz róla? Tessék! - Mutatott a pici bejárat felé.
- Biztos vagyok benne, hogy minden ott van abban a könyvtárban. Nincs szükség további értelmetlen kísérletezgetésre.
Aztán, ha senki nem állította meg, dühe minden teljességében //miután rávillogtatta a szembogarait az emberre még utoljára//, megfordult és elindult az... ellenkező irányba. Fejjel előre. Az orra után.
Arra már nem volt ideje, hogy ilyeneken is gondolkozzon, de nem aggódott. Tudta, hogy valami... az mindig lesz.

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére
Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.